134.897 gebruikers | 85.705 films | 31.045 regisseurs | 3.508.301 berichten | 4.930.310 stemmen

locatie: Films » De Storm (2009) » Info

Drama
96 minuten

geregisseerd door Ben Sombogaart
met Sylvia Hoeks, Barry Atsma en Dirk Roofthooft

De Storm gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge Marine Luitenant-ter-zee Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 9:32 uur
Een goede dramafilm...
Wat een drama, over haar zoon baby zoekt...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Sylvia Hoeks (Overspel) speelt goed...
Prima verhaal...
Uitstekend mooi HD kwaliteit...
Ook perfect achtergrond geluid...
Het is wel moeite waard...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 17:41 uur

De Storm (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

De Storm (€ 16,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 14:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
dat einde!.... :S
Wat een anticlimax!
Je vraagt je echt af waarom dat je deze film hebt gekeken want na het zien van deze film weet je even veel als na het lezen van de samenvatting hierboven.
Onmogelijk om een slechter einde te maken als dit. Je kon het gewoon niet op een slechter moment afkappen. Ze hadden of niks van de toekomst moeten laten zien of hoe het verder afloopt met dat kind en zijn moeder. Ook totaal geen emotie in deze laatste scenes.
Het einde verpest dus eigenlijk de rest van de film want de rest vond ik nog best aardig.
Jammer dit....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 15:10 uur
Prachtige film, jammer dat dit in het echt is gebeurt.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 22:30 uur
Wat een pauperfilm! Dit bewijst maar weer dat je nooit de film moet kijken nadat je het boek hebt gelezen: personages werden oppervlakkig neergezet, sommige zelfs totaal weggelaten, andere werden opeens broers en kenden elkaar, terwijl dat niet zo was, mensen die elkaar mochten haatten elkaar in de film en belangrijke scenes uit het boek werden totaal overgeslagen. De film ging te snel om het verhaal goed te begrijpen. Het acteerwerk had overigens veel weg van de klokhuistoneelstukjes.
Tip voor iedereen: lees het boek '1953', verdoe je tijd niet met de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 9:52 uur
Zoals hier al vaker is gezegd: ik begrijp wel dat je met dít verhaal de impact kan tonen van de overstroming op de bevolking, omdat voor de mensen de nasleep belangrijker kan zijn en langer duurt dan de overstroming zelf, maar misschien is de traditionele rampenfilm-benadering misschien toch wel beter dan die modern-klassieke Hollywoodtruc om een kleiner persoonlijk drama op de voorgrond te zetten ŕ la Titanic en Pearl Harbor. De film ziet er prachtig uit, met indrukwekkende opnames en FX, maar had nog zoveel beter kunnen zijn. En het spijtige is dat, nu déze film eenmaal bestaat, er niet gauw een film gemaakt (lees: gefinancierd) zal worden die het "hele" verhaal vanuit een breder perspectief vertelt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 21:49 uur
Mooi drama, Sylvia Hoeks speelt fantastisch. Een film waarbij je vochtige kijkers krijgt . Waardering 3,0

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 13:07 uur
Roger Thornhill schreef:

Er zijn anders al meerdere documentaires gemaakt over de watersnoodramp die dat verhaal wel goed in beeld brengen. Ik vond het hier juist goed dat er in deze film nu eens voor gekozen was om een fictief verhaal te nemen tegen deze historische achtergrond. Anders had je waarschijnlijk weer een nieuwe documentaire gehad.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 16:34 uur
Heb de film nu twee keer gezien... en hoe er altijd een ligt depressief gevoel aan over!

*** sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 9:07 uur
Mooie film, zeker voor een nederlandse produktie!!!
Zeker een aanrader....

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 15:20 uur
goed geacteerd en mooie scenes...vooral goeie chemistry tussen sylvia en barry.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 14:31 uur
dramatische saaie film. ben sowieso niet fan van nl films

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 17:19 uur
Te laag gemiddelde !!! ! !! ! !!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 21:15 uur
LoTroPan schreef:
Te laag gemiddelde !!! ! !! ! !!

Vind ik ook. Eén van de betere Nederlandse films die ik gezien heb. Een ontroerend verhaal, mooi in beeld gezet en stevig vertolkt.