Leningrad Cowboys Go America (1989)

29 stemmen | gemiddelde 3,03

Finland / Zweden
Komedie78 minuten
geregisseerd door
Aki Kaurismäkimet
Matti Pellonpää,
Kari Väänänen en
Sakke JärvenpääDe 'Leningrad Cowboys', een band van Finse muzikanten en hun manager, reizen naar Amerika op zoek naar roem en rijkdom. Als zij door het land trekken, proberend op een trouwerij in Mexico te komen, worden zij gevolgd door de dorpsgek die bij de band wil horen.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 20 juli 2003, 0:38 uurDit was helaas niet best. Veel te veel flauwe humor. Maar het was ook geen ramp.
1,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2005, 18:22 uur1* voor de vetkuiven, maar verder toch echt verre van grappig en zelfs voor zijn korte speelduur nog behoorlijk saai.
[permalink] geplaatst op 30 mei 2006, 18:23 uurIn The Movie Book van Phaidon staat bij Kaurismäki een shot uit deze film en het zag er wel heel tof uit. Ben echt benieuwd hiernaar.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 juni 2006, 19:51 uurnarva77 schreef:De films heb ik nooit gezien, maar ik weet wel dat er in de jaren negentig een soort 'rage' was over dat koor met die superlange Elvis-kuifen

De Leningrad Cowboys is "gewoon" een band die grotendeels covers spelen met een grote dosis humor. Ze hebben een tijdlang opgetreden met het Russische Rode Leger koor.
Leningrad Cowboys go America heb ik al vaak gezien en ik blijf me een breuk lachen. Misschien dat mij, als halve Finse, die humor beter ligt. Maar hoe dan ook, ik blijf de film én de Leningrad Cowboys top vinden. Nu wil ik graag de film op DVD hebben.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 november 2007, 22:06 uurJeetje, wat een ontzettend lage scores hier! Ik vond het echt een heerlijke film, heb me geen moment verveeld. Kaurismäki heeft stijl en humor valt hem ook niet te ontzeggen. Dikke 4/5
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2008, 10:19 uurGisteren weer eens gezien en weer genoten. Blijft leuk absurdistisch. En nog droger dan de Sahara! Wat weinig mensen hier hebben deze film gezien en/of gewaardeerd???
Waarom deze film trouwens nog niet in Nederland op dvd is verschenen????
Het viel me trouwens nu pas op dat Jim Jarmusch ook een klein rolletje in deze film heeft!
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2010, 12:14 uurTypische Kaurismaki film, kurkdroog en hilarisch

Ik had liever nog net iets meer inhoud gehad, maar het blijft wel een leuke film met een heel hoog wtf-gehalte. Persoonlijk vond ik het eerste liedje verreweg het beste dat in de hele film werd gespeeld - dat was ook een beetje zonde - die rockabilly en country uitstapjes lagen me niet zo.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2011, 23:42 uurViel me een klein tikkie tegen, na minimeesterwerkjes als Ariel, Calamari Union en Shadows in Paradise. Het gegeven is hilarisch, en met name de stille composities (shots met de bandleden in een of andere groepsopstelling, bijvoorbeeld op het strand) zijn geniaal. Maar Kaurismaki drijft zijn droge humor te ver door. Hij laat zijn karakteristieke subtiliteit varen, en dat vermindert het effect van de film. Erg leuk, maar had veel leuker kunnen zijn. Let trouwens op de cameo van Jim Jarmusch, met wie Matti Pellonpaa het volgende jaar zou samenwerken in Night on Earth.