Noroît (1976)

geregisseerd door
Jacques Rivettemet
Bernadette Lafont,
Geraldine Chaplin en
Kika MarkhamNadat haar broer door een groep van vrouwelijke piraten werd vermoord, besluit Morag om de moordenaars te wreken. Al snel wordt ze een belangrijk lid van de piratenbende en wint ze de loyaliteit van de andere vrouwen. Uiteindelijk besluit ze om haar opdracht te voltooien en de leidster, een goddelijke vrouw met de naam "dochter van de zon", te doden.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2008, 17:37 uurVoor de liefhebber die geen moeite hebben met Duits, deze film wordt 13 December uitgezonden om middernacht op de WDR!
2,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2008, 5:59 uurMisschien dat hij niet eens Duits gedubt is. WDR zend wel vaker films uit met Duitse ondertitels!
2,0
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 9:18 uurFilm was inderdaad Duits ondertiteld, maar ook erg vaag.
Een lange theatrale droom, waarin de vrouwen (om en om) in het Engels en Franse Shakespearianse dialogen uitkramen.
Ook een modern stukje ballet schuwen de piratenvrouwen niet.
Rivette kan lange (vreemde) films maken, maar dit was me net iets te lang en te (onzinnig) vreemd. Wel interessant om gezien te hebben, maar niet iets wat ik vaker kan en wil zien!