134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.271 berichten | 4.930.209 stemmen

locatie: Films » Madeo (2009) » Info

Drama / Komedie
128 minuten

geregisseerd door Joon-ho Bong
met Bin Won, Hye-ja Kim en Ku Jin

De geestelijk gehandicapte Yoon Do-joon krijgt onterecht de schuld in de schoenen geschoven van een vreselijke moord. Zijn situatie lijkt hopeloos. Totdat er hulp komt uit onverwachte hoek: zijn arme, alleenstaande moeder is vastberaden om de ware moordenaar te vinden om haar zoon uit de gevangenis te krijgen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 15:18 uur
Verbijsterende, frustrerende, merkwaardige en ook wat onbepaalde film. Het verhaal wordt op een wat kromme manier verteld met teveel wendingen, maar is visueel bijzonder sterk en blijft intrigeren.

bobbydigital01
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 16:30 uur
Niet mijn ding dit.
Maar heb wel waardering voor deze film ^O^

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Mother (2009) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mother (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mother (€ 19,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 20:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Stroef!

Op visueel vlak ben ik zelden van zo `n koude kermis thuisgekomen als hier. Zo `n scene waar die moeder aan het dansen is in de natuur is zo truttig, achterhaald: zo saai in beeld gebracht. Als je niet weet hoe je een surrealistische scene aan je film toe moet voegen doe het dan ook niet! En dan te bedenken dat de regisseur van Memories of a Murder verantwoordelijk is voor deze éland.

Ik vond de film ook totaal niet aangrijpend en de moeder - zoon relatie ( waar de hele film zowat om draait ) vond ik nooit hartverwarmend. Ik vond het allebei maar akelige mensen. De film wordt wel wat interessanter naarmate moeder verder ontspoort. En de eindscene is dan plots weer best mooi op visueel vlak, helaas komt het allemaal veel te laat. Een 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 1:03 uur
Toen de film begon dacht ik dit kan nooit wat worden. 1 of ander vaag wijf dat raar staat te dansen in een weiland. Ook het eerste uur vond ik weinig aan. Maar naar mate de ontknoping nadert wordt het toch steeds beter. Het einde maakt wel een hoop goed. Eigenlijk had ik hier meer van verwacht naar aanleiding van de recensies op deze site. Zo wordt de film keihard genoemd maar dat valt toch vies tegen. Maar dat komt misschien omdat ik al vrij veel harde en bizarre shit gezien heb. En ik vond hier eigenlijk helemaal niets hards aan. Dus de film viel best wel tegen op de ontknoping na. Ik geef 3 magere sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 6:35 uur
Misschien een beetje te wrang. Is het nu een komedie, drama, thriller of mystery?? Laten we zeggen dat alles gecombineerd wordt. Richting het einde zie ik dezelfde spanning als in 'Memories of Murder' terugkomen, maar dat niveau haalt deze film geen moment.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 21:43 uur
ik vond het een zeer boeiende film , nooit gedacht dat ik ooit een Aziatische film mooi zou vinden .

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 0:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op de DVD wordt in een quote (uit de Telegraaf nota bene) de film met Hitchcock vergeleken. En dat is bepaald geen gekke gedachte. Mother is een film waarin drama, suspense, humor en een bizarre moeder-zoon relatie aan elkaar worden geregen. En dat op een sublieme manier. Veel meer nog dan bij Memories of Murder, waarin ook al thema's en toontjes werden afgewisseld is deze film een solide en zelfverzekerd geheel. Visueel wat minder gelikt dan die film en dat bevalt me prima. Maar vooral het script, waarin met allerlei conventies wordt gespeeld, is erg sterk.

Prachtig vond ik ook hoe Do-Joon gedurende de film steeds normaler werd vergeleken met zijn steeds vreemdere omgeving, met karakters die allemaal zwarte, nare, vreemde en gekke trekken bleken te hebben

Verrassend sterk. Boven verwachting. Eigenlijk vooral gekocht omdat ik nogal goedkoop (verkeerd geprijsd waarschijnlijk) tegenkwam, maar bepaald geen spijt van. Nu zijn andere films eens inhalen.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 22:40 uur
Curieuze karakters.

De nietsvermoedende kijker wordt bij deze Zuid-Koreaanse productie al snel het scherm ingezogen. Dat komt niet alleen door de bijzonder leuke mix van verschillende genres, maar ook door de soms flitsende wijze waarop een en ander in beeld wordt gebracht. Zo opent de film al heel bijzonder wanneer de moeder uit de titel in een prachtig landschap een treurig maar stijlvol dansje doet. Begeleidt door geweldige gitaarmuziek overigens.

Deze bijna surrealistische uitstapjes zitten door de hele film heen gevlochten. Niet altijd even opzichtig, eerder geraffineerd maar altijd welkom afwisselend. Regisseur Bong trakteert het publiek dusdanig op een origineel aandoende tragi-komische thriller met detective-plot, dat hij zelfs met een vleugje kijkersbedrog wegkomt. Zoals eigenlijk alleen een Hitchcock daarmee weg kon komen. Het stoort niet en past eigenlijk gewoon goed bij deze filmverrassing.

De film opent en eindigt, zonder ook maar iets te spoileren, met een dansje. Iets waardoor de werkelijk schitterende maar tevens summiere score nog eens benadrukt wordt. Te weinig bijna en daarom is de losse soundtrack een aanrader voor elke muziekliefhebber. De geluidstrack sluit naadloos aan bij de intrigerende beelden, die na afloop nog even na-ebben in het brein van de kijker. Geheel terecht. Want mede dankzij het leuke script, dat een parade aan curieuze karakters opvoert, is dit een bijzonder geslaagde kijkervaring geworden.

Geweldig.

Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar.