134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.263 berichten | 4.930.200 stemmen

locatie: Films » Whatever Works (2009) » Info

Komedie / Romantiek
92 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Larry David, Evan Rachel Wood en Patricia Clarkson

De uiterst cynische Boris Yellnikoff (Larry David) vertelt aan iedereen die het wil horen (of niet) zijn visie over de zinloosheid van het leven, de onzin van religie, zijn theorie over het universum en relaties. Dan geeft hij onderdak aan de jonge runaway Melody (Evan Rachel Wood). Zij komt uit een uiterst conservatief nest in het zuiden van de VS. Hij leert haar anders naar het leven te kijken.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2011, 17:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Middelmatige Woody Allen film waarin een eigenzinnige gescheiden man, met een cynische kijk op de wereld en de mensen, een jonger meisje trouwt omdat het werkt. De dialogen zijn zeker wel grappig en to the point maar het geheel gaat gewoon nergens heen. Verder is Larry David wel goed, maar kan de neurotische Woody Allen zelf niet vervangen. Wie wel?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 8:10 uur
Beetje voortkabbelende film waarin me op een gegeven moment vooral de hoofdpersoon ging tegen zitten. Prima, een nurkse, klagende oude kerel, maar het had gewoon niet veel meer om het lijf. Telkens weer domme schaak-kinderen afkraken of telkens weer aangeven hoe nutteloos alles is of telkens weer dat dametje voor idioot uitmaken is gewoon niet genoeg om een leuke film te maken. De ontmoeting tijdens het honden uitlaten was van de mannelijke zijde wel heel erg slecht geacteerd, al moet ik ook zeggen dat de tekst er ook maar een was om op te lepelen en meer niet.......nee, nog maar geen cijfer geven, even laten bezinken en dan weer kijken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Whatever Works (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Whatever Works (€ 5,95)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Whatever Works (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 16:12 uur
Theunissen schreef:
Woody Allen films vind ik normaal gesproken zeer saai en zelden grappig maar omdat Larry David (ik vond zijn serie "Curb Your Enthusiasm" altijd zeer leuk) nu de hoofdrol speelde dacht ik dat het misschien wel eens leuk zou kunnen worden. Maar dat is helaas niet het geval en je hebt eigenlijk al na 10 minuten door dat dit een enorme saai film zal worden.

Het is eigenlijk een kopie van Woody Allen's vorige films inclusief zijn typische shit muziek. Alleen speelt Woody Allen nu niet zelf de hoofdrol maar Larry David maar voor de rest is alles gewoon hetzelfde. Woody Allen is stil blijven staan in de tijd en dit is het resultaat ervan. Het is gewoon zeer saai en totaal niet grappig.

Klinkt niet als een 3,5?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 14:27 uur
In tegenstelling tot de vele laagstemmers voor mij ben ik wel een groot Woody Allen-fan. Ik hou van zijn dialogen, zijn met je jaren steeds meer vervreemde beeld van de realiteit en de menselijke interactie, en ik hou heel erg van de manier waarop hij zijn acteurs neerzet.

Toch heb ik me, met een paar oplevingen van twintig seconden, anderhalf uur verveeld. Larry David werkt niet voor mij. Ik vind hem te geforceerd overkomen, te weinig authentieke interactie hebben met de karakters om hem heen. Daardoor werken de andere karakters ook een stuk minder. Erg jammer.

Ik vraag me af Of Allen deze rol zelf niet heeft durven spelen en of er dan meer spontaniteit in het acteren van alle karakters zou zijn gekomen.