134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.263 berichten | 4.930.200 stemmen

locatie: Films » Roberto Succo (2001) » Info

Drama
124 minuten

geregisseerd door Cédric Kahn
met Stefano Cassetti, Patrick Dell'Isola en Isild Le Besco

Tussen Toulon en Annecy vindt een reeks inbraken, brute overvallen, verkrachtingen en onverklaarbare moorden plaats. De politie probeert door een minutieus onderzoek de misdaden met elkaar in verband te brengen en het spoor leidt ten slotte naar een gevaarlijke, voortvluchtige crimineel, afkomstig uit Italië.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2003, 3:38 uur
De echte Roberto Succo vermoordde op zijn vijftiende zijn ouders, hield zich rustig tot zijn vijfentwintigste, vermoordde toen een politieman, was voortvluchtig, werd gepakt, ontsnapte weer... Hij stond in alle kranten : een fascinerende foto van Succo op het dak van zijn gevangenis, in z'n onderbroek, alles en iedereen trotserend.

Hij is weer gepakt, psychiatrisch onderzocht, en heeft zelfmoord gepleegd.

Er is al een (verwarrend) toneelstuk van zijn leven gemaakt, door Bernard-Marie Koltes.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2003, 15:41 uur
Wat vind je verwarrend aan het toneelstuk, Hugohei?

Protonpusher
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2007, 19:35 uur
ik heb deze film net gehuurd...ben benieuwd

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2007, 23:14 uur
Vrij verontrustende film door het feit dat Roberto Succo zo lang uit de handen van de politie bleef.
De film zelf is onevenwichtig, met een slordig en onsamenhangend eerste deel, maar met een zéér sterke tweede helft.
Een 4.