134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.263 berichten | 4.930.199 stemmen

locatie: Films » Dolls (2002) » Info

Drama / Romantiek
113 minuten

geregisseerd door Takeshi Kitano
met Miho Kanno, Tatsuya Mihashi en Hidetoshi Nishijima

De film gaat over drie hedendaagse liefdesverhalen die geïnspireerd zijn op het Japanse poppentheater. Matsumoto en Sawako waren ooit een gelukkig koppel dat op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen. Maar door de inmenging van de ouders, die vooral het belang van de familie voorop wilden stellen, werd de jonge man gedwongen tot een vreselijke keuze. Hiro is een eenzame, ouder wordende yakuza leider. Dertig jaar geleden was hij een arme fabrieksarbeider die elke middag in het park zijn vriendinnetje ontmoette. Maar door voorrang te geven aan zijn persoonlijke ambities, liet hij haar staan. Nu keert hij terug naar het park om er oude herinneringen op te halen. Haruna Yamaguchi brengt haar dagen door aan het strand, waar ze naar de eindeloze zee kijkt. Haar gezicht is half omhuld met verband. Voor haar ongeval was zij een gevierde popster die een glamoureus leven leidde. Miljoenen fans verafgoodden haar, maar Nukui was ontegensprekelijk haar meest toegewijde fan. Vandaag wil hij zijn trouw bewijzen.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 21:18 uur
Kitano zal wel mijn vriend worden. Uit de reacties blijkt wel weer door hoeveel verschillende brillen een film gezien kan worden. Het is bovendien maar de vraag of enkele, lichtzinnigen onder hen wel een bril toekomt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 21:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Na gisteravond Kikujiro te hebben herzien was het vanavond de beurt aan Dolls. Wat zij gemeen hebben is dat ze beiden van Kitano zijn maar daarmee houdt eigenlijk elke vergelijking op. Dolls is een en al triestheid met als dieptepunt het treurige einde van de twee hoofdpersonen die door een rood koord met elkaar verbonden zijn. De road movie Kikujiro daarentegen is een en al opgewektheid. Hiermee laat Kitano wel zien dat hij voor mij wel tot de grootste en meest veelzijdige filmregisseurs behoort en dat niet alleen van Japan. Cinematografisch gezien is Dolls voor mij een absoluut meesterwerk. De beelden van hoe de seizoenen worden weergegeven zijn om in te lijsten. De sfeervolle maar weemoedige soundtrack van Joe Hisashi maken het plaatje compleet. Toch kan ik best begrijpen dat niet iedereen deze film trekt. Dolls is toch wel een stuk minder toegankelijk dan Kikujiro. Voor mij maakt het niet uit. Dolls, Kikujiro en niet te vergeten Hana-Bi behoren voor mij zonder meer tot de beste films van Kitano.

Waardering; onveranderd 5,0*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Beyond the Valley of the Dolls (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Beyond the Valley of the Dolls (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Beyond the Valley of the Dolls (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 0:17 uur
^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 0:38 uur
wibro schreef:

De prachtige score van Hisaishi niet vergeten ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 8:06 uur
En beide films hebben een surrealistische nachtmerriescène.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 8:47 uur
De score van Hisaishi was op Dolls toch wel minder nadrukkelijk aanwezig dan in Kikujiro dacht ik. Dat van die surrealistische machtmerries - schitterende scènes _O_ - dat klopt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 8:58 uur
Sakura vind ik misschien wel Hisaishi's allermooiste nummer. Misschien dat er een iets minder opvallend themamuziekje mist, maar in het geheel vind ik dit toch z'n sterkste score.