132.201 gebruikers | 82.996 films | 30.189 regisseurs | 3.421.551 berichten | 4.775.042 stemmen

locatie: Films » Visage (2009) » Info

Komedie / Drama
138 minuten

geregisseerd door Ming-liang Tsai
met Kang-sheng Lee, Jean-Pierre Léaud en Laetitia Casta

Een Taiwanese regisseur vertrekt naar Frankrijk. Daar wil hij in het Louvre een film maken over de mythische figuur Salome. Helaas wordt de film een ramp.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 17:12 uur
belchinees schreef:
Komt deze ook in de Belgische zalen te spelen?

in ieder gevolg nog op Cinema Novo in Brugge in maart.

In Nederland vanaf 25 februari in Filmmuseum, Amsterdam en Plaza Futura, Eindhoven

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 19:12 uur
Koenr schreef:
Ik hoop heel erg dat Tsai nog een keer iets echt compleet abstracts en magisch maakt, met een stuk minder dialoog. Nog meer 'stellage' en minder film(plot) dus. Misschien was dit alvast een mooie oefening.

Daar hoop ik dan ook maar op. Die lusteloosheid zit dus met name in die dode scènes die werkelijk niet tot leven komen. Met name met Léaud, maar ook met Ardant en ook vooral die intermezzo's met Amalric en Moreau/Baye. Alle Franse acteurs eruit en er blijft al iets beters over.

Casta vond ik ook een revelatie. En de scene met de badkuip die je beschrijft vond ik ook een hoogtepunt (dat ik al benoemde). Al met al overheerst bij mij de onsamenhangende niemendallerigheid en bij jou de hoop. Laat dat het vertrekpunt zijn voor een volgend hoogtepunt van Tsai. De kaalheid en hoop van Dong, maar dan in een andere setting of zo.
Koenr schreef:
Overigens waren het 3 liedjes. ;)

Ik zal het derde liedje wellicht even de oogjes dicht gehad hebben dan ('t was half tien in de ochtend).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Visage (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Visage (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Visage (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 17:46 uur
De trailer ziet er mooi uit.
Weet er iemand waar deze film draait in regio Rijnmond?
Wil hem graag zien, ben naar het IFFR geweest en daar was de film Madame Butterfly, was er erg enthousiast over want de film bestond uit 3 shots en duurde ongeveer 35 minuten.
Ik hoor graag een reactie.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2010, 11:35 uur
Gisteren dan eindelijk gezien. Had in de weken er naar toe nog wat films van Tsai bekeken maar die bevielen me stuk voor stuk niet. Verder had ik me ingelezen in de materie (wat ik eigenlijk nooit doe) want ik wou absoluut niet de ervaring hebben die o.a. Rokuro had op het IFFR.

Maar ik ben tijdens de pauze gewoon op de fiets gesprongen en naar huis gegaan. Wat een pretentieuze nonsens. En al die andere termen die je op dit soort KITCHERIGE (vreselijke term maar ik kan nu niet anders) films kunt plakken. Ik bedoel probeert Tsai nu een ode/eerbetoning te maken op zijn eigen werk?

Tevens voor mij de laatste film van Tsai want deze man komt niet verder dan aan het elkaar plakken van wat mooie beelden zonder dat het inhoud heeft.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2010, 23:28 uur
Kunstzinnige film bedoelde film vermoed ik, want van een logisch geheel was geen sprake.
De weinig zeggende scènes hangen als los zand aan elkaar en de diepere betekenis of emotionele lading is mij volledig ontgaan. Voor de liefhebber duidelijk. :T

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 16:36 uur
Een ambitieuze, maar pretentieloze, bizarre, ongevoelige, supervervelende, slaapverwekkende kunst(museum)film van een ditmaal met zichzelf ingenomen regisseur, waarin echt helemaal niets gebeurt. De acteurs hebben niets te vertellen en bewegen slow-motion. Bedoeld denk ik voor een intellectueel filmpubliek die er ook niets van zal begrijpen. 138 Minuten kunnen niet langer duren. Bagger!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 18:40 uur
Jammer dat de mensen die het wel leuk vinden hier wat overstemd worden door een hoop gejammer over traagheid, pretentie ( :Z ) en lusteloosheid.

Ach ja, deze Tsai gaat een keer wat minder over getormenteerde personages die hun verdriet proberen verwerken in beeldvullende droefheid, big deal. In de plaats krijg je toch voldoende humor terug en een aantal geweldige set pieces die nog even bij zullen blijven. De scenes met de rouwverwerking rond de moeder vond ik uiteindelijk nog tot de minste behoren.

Had met deze film zelfs minder moeite dan met z'n vorige, kon hier wat makkerlijk in de "Tsai-zone" komen. Sommige scenes duren inderdaad té lang (zoals het afplakken van het raam), andere konden dan weer niet lang genoeg duren (het waterprobleempje en het hert op het einde).

Leuk om de muzikale intermezzos weer terug te zien, alleen lijkt Tsai wat van z'n visuele finesse verloren. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de score iets lager uitvalt dan verhoopt, maar heb me geen seconde verveeld en vind dit verder ook één van Tsai grappigste films, samen met Good Bye, Dragon Inn.

Vooral eens met Koen, hopen dat Tsai nog wat abstracter gaat, weer iets visueler te werk en voor dit tempo en deze humor aanhoudt.

Dikke 3.5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 23:05 uur
Tsai zal wel verheugd zijn dat zijn laatse film(s) nog blind gewaardeerd wordt door zijn fanboys.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 23:19 uur
Ach ach, nog steeds een beetje op je teentjes getrapt? Een 3.5* schaar ik in ieder geval niet meer onder blinde waardering, maar daarmee schenk ik waarschijnlijk alweer te veel aandacht aan je berichtje.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 23:27 uur
Verhoeven schreef:

Ik als fanboy vond deze anders dik tegenvallen :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 14:48 uur
McSavah slaat de spijker op zijn kop!