134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.136 berichten | 4.929.977 stemmen

locatie: Films » The Rat Pack (1998) » Info

Drama
96 minuten

geregisseerd door Rob Cohen
met Ray Liotta, Joe Mantegna en Don Cheadle

Eind jaren '50 en begin jaren '60 vormden Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr., acteur Peter Lawford en komiek Joey Bishop een onafscheidelijk clubje. Deze vijf entertainers, die in Amerika en ver daarbuiten "The Rat Pack" genoemd werden, trokken voortdurend met mekaar op, gaven mekaars carrière een extra zetje en onderhielden nauwe contacten met het Witte Huis, de FBI en de maffia. Hun wilde levensstijl sprak tot de verbeelding van velen. Maar achter de schermen werden vooral machtspelletjes uitgevochten en meer dan eens gebruikte Sinatra, de onbetwiste baas van "The Rat Pack", zijn charisma als wapen...

gebruiker
bericht

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2009, 20:48 uur
Cohen's beste?

Als ik zo zijn CV bekijk dan vermoed ik dat wel. Vreemd dat juist hij, de man die ons ook prut als Stealth en XXX voor zou schotelen, een film maakt over de beroemde vrienden van Sinatra. En vooral over Ol' Blue Eyes zelf uiteraard. Totaal onrealistisch weergegeven door Liotta, alleen al vanwege het feit dat Mickey Mouse en Donald Duck nog meer op elkaar lijken.

En ondanks het feit dat Sinatra ook een link had met 'goodfellas' (er werd o.a. ooit een aansteker in de jas van het lijk van Lucky Luciano gevonden met daarin de gravure " For my friend, regards Sinatra" o.i.d.) overtuigt Liotta niet als Sinatra. De enige overeenkomst zou een bovenmatige dosis charisma kunnen zijn. Liotta probeert er i.i.g. iets van te maken. De rest van de cast lijkt meer op karikaturen.

Toch geeft e.e.a. een vermakelijk inkijkje (er vanuit gaande dat het hier de waarheid betreft) in de wereld van de man, die ook een donkere kant bezat.

Dan de muziek. Ook in dat opzicht is er een hoop laten liggen, want Dees en Madsen klinken allesbehalve als The Voice himself. Vraag dan Matt Dusk of om mijn part Peter Douglas.

Enigszins onderhoudend en boeiend, maar nergens echt sterk.

Redelijk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Ratpack - in Concert (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ratpack - in Concert (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Rat Pack - Best of the Rat Pack (€ 5,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film