The General (1998)

geregisseerd door
John Boormanmet
Brendan Gleeson,
Adrian Dunbar en
Sean McGinleyDe Dublinse volksheld en crimineel Martin Cahill, die twee gewaagde overvallen heeft gepleegd in Ierland met zijn team. Maar bij die twee overvallen trok hij de politie en de IRA aan wat voor de nodige complicaties zorgt.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 september 2002, 20:24 uurBoorman is een van mijn lievelingsregisseurs, maar The General vond ik een grote teleurstelling.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2003, 23:05 uurOnopgemerkt meesterwerk. Amper 2 stemmen: doodjammer! Boorman's beste film in tijden.
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2004, 20:05 uurJON VOIGHT
4,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2005, 19:48 uurYeah, what about 'em..?
3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2008, 19:45 uurPrima film. Geeft een goed realistisch beeld van Martin Cahill . Vraag me af of dat tie misschien wel echt bestaan heeft ?
3,5
[permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 3:16 uurEen intrigerende film over Martin Cahill met een goeie ondersteunende rol van J Voight
FRANKY PANKY schreef:
Martin C wiki
4,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 0:08 uurHeerlijke film en wat is Voight toch een grandioze persoonlijkheid, hij spettert van het scherm. vreemd, zo weinig commenteren.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 november 2011, 13:28 uurTeleurstellend! Als karakterschets is dit best goed, maar als misdaadfilm vond ik het een flop. Cahill komt teveel over als de sympathieke salongangster en heel wat scènes vervielen bijna in komedie. Ik heb het ophemelen van misdaadfiguren nooit echt kunnen verteren. Ook wat meer uitdieping had de film goed gedaan. Behalve Cahill kon ik me in geen enkel ander personage inleven en je ziet nooit wat er op de zijlijn gebeurt. Je hoort nooit het standpunt van de IRA of de politie over Cahill. Je ziet de politie alleen maar de gangster kleineren met pesterijen en van de IRA geen spoor te bekennen terwijl ze toch banden met hem gehad moesten hebben. Zijn partners in crime waren volledig kleurloos.Nee, dit is geen beste biopic.