134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.268 berichten | 4.930.207 stemmen

locatie: Films » The Proposal (2009) » Info

Komedie / Romantiek
108 minuten

geregisseerd door Anne Fletcher
met Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Het zelfbeheerste stadsmeisje komt dan in de ene komische situatie na de andere terecht, waarin ze zich als een vis op het droge voelt. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de gevolgen...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2011, 15:10 uur
Leuke romantische komedie, misschien wat cliche maar ach ik heb me goed vermaakt tijdens het kijken. Lekker gelachen en Sandra Bullock zette haar rol goed neer.
De ondervragingen tijdens de aftiteling vond ik ook erg grappig.
(8 september 2011 gekeken op TV - Net5)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2011, 20:42 uur
Generaal Graftak schreef:
Lekker standaard filmpje, waar er al honderd van gemaakt zijn.

Klopt ja. Omdat ze leuk blijven.....!!
Echt van genoten, heel erg chlichee natuurlijk maar dat wist iedereen waarschijnlijk al voor ze gingen kijken. Dat is gewoon te verwachten... Het deel bij de aftiteling hele leuke toevoeging. Loved it.....!!!!!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Proposal, The (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Proposal (€ 24,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Proposal (€ 26,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2011, 15:22 uur
Leuke film met leuke en goede actrices/acteurs die de film min of meer beter maken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2011, 18:12 uur
Ryan Renolds is so f***ing sexy!!!!!
zeker de combi met Sandra Bullock is geniaal. heb echt pijn in mijn buik gehad van het lachen!! superaanrader!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 16:51 uur
Sandra Bullock en Ryan Reynolds harmonieëren in deze vlotte, vrolijke romantische komedie die zijn ijkpunten heeft gezet op de karakters en de chemie tussen de personages. Een behendige Betty White (the Golden Girls) trekt de nodige scènes naar zich toe, ontroert en steelt de show als de 'koele' oma.

confucius repeat
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 11:26 uur
Spencer Tracy; Cary Grant; Rock Hudson; David Niven; Jack Lemmon; Clark Google Gable. We kennen ze allemaal, en allemaal hebben iets gemeen! The Proposal! Ik kan er zo nog wel een honderdtal opnoemen die in dat uitgemolken rijtje passen maar dat zou me te ver leiden. Mijn gedacht over deze melige, stroperige, doorzichtige voorspelbare film is van die orde dat die hier niet in past wegens gebrek aan superlatieven, (nee, geen schunnige vernederingen, zo ben ik niet). In elk geval nog even dit:
"Ze leefden veel en kregen lange kinderen." Op naar de volgende bad trip.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 23:06 uur
Een echte romantische komedie, ik kan er zo van genieten. Een geweldige Sandra Bullock. Wat kan die vrouw het meest ongeloofwaardige, gewoon op een fijne manier laten overkomen.
Grote madam. Film zonder enige pretentie, maar "entertainen" doet hij wel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 12:05 uur
Een leuke romantische komedie! Natuurlijk is het cliché, natuurlijk is het voorspelbaar, maar dat zijn nou eenmaal de vaste ingredienten voor een romantische komedie! Ik heb er bij vlagen erg om gelachen, vooral om Sandra Bullock en de rol die zij speelt. De romantiek laat even op zich wachten, maar die ontstaat ook zeker, dus voor het genre vind ik het een prima film. Aanrader!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 12:44 uur
Me ook eens aan deze gewaagd en 'k ben eigenlijk ook aangenaam verrast door deze film. Een leuke romantische film, waar 'k toch ook een aantal keren heb moeten lachen. De cast vond 'k ook goed gekozen. Voor de rest was het verhaal inderdaad niet zo vernieuwend, maar stak me zeker ook niet tegen.
Een leuke film die zeker het bekijken waard is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:37 uur
cliché film, maar echt toch heel aangenaam! Grappig, goeie humor,
Goeie acteurs ook, vooral dan Bullock,
super!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 9:58 uur
Leuke romcom, vond Bullock wel een leuke rol neerzetten. Koude dame die langzaamaan werd ontdooid. Vond het echter wel één van de mindere rollen van Reynolds.
Totaal niet grappig en soms te geforceerd. Heb me uiteindelijk wel vermaakt dus 2.5 ster!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 10:35 uur
Enorme tegenvaller. Vooral het gebrek aan chemie tussen Sandra Bullock en Ryan Reynolds maakt het hele verhaal ongeloofwaardig. Leukste rol is ongetwijfeld die van "granny" Betty White.
Green Card (1990) met Gérard Depardieu en Andie MacDowell over hetzelfde thema is veel leuker.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 16:15 uur
Hele flauwe film......Gaaaaaap

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 12:37 uur
Leuke en onderhoudende Romantische Komedie. Met een prima verhaal, en goed acteerspel van Bullock en Reynolds. 3 Sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 15:15 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Onvoorstelbaar voorspelbaar. Een ijskoud iemand die ontdooit wanneer ze bij de warme familie van haar aanstaande echtgenoot komt, wie had ooit zien aankomen? Ik ben makkelijk in te pakken met een leuke romcom, maar dit was toch echt wel héél flauw. Bullock is niet slecht maar haar maniertjes ken ik nu wel. Sterretjes voor Gosling (die ik nog altijd leuk en fris vind) en voor Steenburgen (die altijd de moeite waard is).

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 9:18 uur
Roger Thornhill schreef:

Gosling ?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 10:15 uur
BBarbie schreef:
Gosling ?

O, al die Ryans ook... Blunder, ik bedoelde natuurlijk Reynolds.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 12:48 uur
wel aardige films

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2012, 10:09 uur
Niet mijn genre, maar toch genoeg moeten lachen en best genoten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 0:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wel podverdrie nog aan toe, kennelijk zijn er toch nog romantische komedies waar ik van kan genieten. Niet dat de film het ene na het andere lachsalvo bij me opwekte, daarvoor waren er toch teveel pijnlijke situaties (de exotische danser of het eskimo dansje met oma... autsj), maar door het uitstekende acteerwerk van zowel Bullock als Reynolds (en ik kan die gast doorgaans niet uitstaan) heb ik in ieder geval continu met een grote glimlach kunnen kijken. Het concept mag dan wel achterhaald zijn, zolang de twee sterren van de film onderlinge chemie hebben is de film grotendeels al geslaagd. Werd op het einde iets te melodramatisch (maar dat is volgens mij de regel in romantische komedies), maar door de hilarische aftiteling maakte dit niet al teveel uit. Aangename verrassing!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 16:30 uur
Matige RomCom.

Bullock is, als altijd, prima in vorm. Blijft een "heerlijk gek wijf".
Het script is van een tenentrekkende middelmatigheid.
Gillende volwassen Amerikanen die schreeuwen als ze elkaar naakt zien, zo´n scene verziekt alles bij mij al bij voorbaat. Het Amerikaanse dorpsleven werd weer eens neergezet als de wat wereldvreemde familie, die toch altijd in goede harmonie samenleeft.
Verder geen enkele chemistry tussen Renolds en Bullock.
In de slotscene ontbrak het applaus (of liever, de staande ovatie) van het personeel.
Veel reden om te klappen had men dan ook niet.