Mei Lanfang (2008)

geregisseerd door
Kaige Chenmet
Leon Lai,
Ziyi Zhang en
Hong ChenIn deze film wordt het leven van één van de grootste en meest beroemde Chinese operazanger Mei Lang (Leon Lai) en zijn geliefde Meng Xiaodong (Ziyi Zhang) gevolgd. Mei Lang zorgde er voor dat de Peking Opera ook bekend werd bij het Japanse en zelf het Amerikaanse publiek, en was dan ook buiten de landgrenzen populair. Mei Lang veroorzaakte in zijn leven ook grote controverse doordat hij weigerde op te treden toen de Japanners China hadden bezet.
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 16:26 uurWat heeft deze plotomschrijving met de film te maken? Het gaat alleen maar over Mei Lang
Adrenal
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 16:53 uurMisschien gaat de film ook alleen maar over Mei Lang?
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 17:03 uurEr word niks verteld over wat er in de film gebeurd! Alleen dat het zijn leven volgt, de rest is gewoon informatie over hemzelf.
Adrenal
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 17:17 uurWaarschijnlijk is het verloop van de film ongeveer hetzelfde als het verloop van zijn leven. Da's vaak zo met biopics
4,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2008, 19:24 uurBen geen fan van biopics, maar dit is toch een van de beteren die ik heb gezien.
Eindelijk een keer niet het gevoel dat alles gehaast overkomt zoals bij vele andere biopics, al wordt er in het laatste half uur toch weer net iets te veel informatie verwerkt. Wat dat betreft had de film van mij nog een half uur mogen uittrekken (bovenop het toch al niet misselijke 2 en een half uur).
Minpunt voor de casting van Leon Lai, die toch wat eendimensionaal speelt. In mijn achterhoofd had ik steeds Leslie Cheung in gedachten voor de rol (niet zo vreemd ook gezien de link met Chen's Farewell my Concubine) Gelukkig voor de film is de rest van de cast erg goed. Sun Hong Lei is gewoon een van de beste Chinese acteurs op het moment.
Ik zoek bij een film als deze vooral een interessant en goed verteld verhaal en daar slaagt de film in. De schitterende verzorging een mooie weergave van het tijdsbeeld maakt de film af en geslaagd, ondanks de toch iets mindere derde akte.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2009, 20:47 uurwei schreef:
Minpunt voor de casting van Leon Lai,
Ik denk dat ze hem gekozen hebben omdat hij niet alleen acteur is, maar ook een zanger. Denk dat ze dat wel in hun achterhoofd hebben gehad. Ik heb deze film niet gezien dus kan hier niet zeggen of zijn acteren slecht of goed is, maar ik vind Leon Lai in bijvoorbeeld Kwong saan mei yan niet slecht spelen.