134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.073 berichten | 4.929.786 stemmen

locatie: Films » Moulin Rouge! (2001) » Info

Muziek / Romantiek
127 minuten

geregisseerd door Baz Luhrmann
met Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 18:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit is voor mij een film die ik makkelijk 100 keer na elkaar kan kijken. Hij heeft alles mee. Zeer goed verhaal dat met momenten zeer grappig is. Geweldige kostuums ook. Het is niet het soort film dat je zou verwachten als je bedenkt dat het een musical is. Dat ze er muziek van bv nirvana hebben ingestoken is echt wel graaf. En het verhaal op zich, van een verboden liefde, doet het altijd goed bij vrouwelijke kijkers.
5 Sterren _O_

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 21:59 uur
Mijn topfavoriet. Was helemaal blown away van deze film. Meer van dit soort films graag! Het leven is nou eenmaal ook niet altijd een happy end.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Moulin Rouge (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Moulin Rouge (€ 13,99)
gratis verzending

Moulin Rouge (€ 14,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 10:12 uur
Onlangs weer herbekeken, maar als je door het drukke eerste half uur heen bent dan volgt een film met klasse. Ik vind nu ik de film 2 keer heb bekeken vooral het zeer mooie filmwerk opvallen. De licht schaduw effecten zijn subliem.

Topfilm, en ja het is bombastisch en vol met over de top momenten, maar het bevat ook ingetogen stukken. De film is wat mij betreft perfect in balans.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 14:19 uur
Lang geleden was ik ooit aan deze film begonnen en had hem na 15 minuten uitgezet vanwege de bombastische en chaotische scenes. Recentelijk zag ik op tv, tijdens het zappen, een stukje van verderop in de film. Dat stuk was veel rustiger. Daarom de DVD geleend en de hele film uitgekeken. En dan blijkt het toch een hele goede musical. De diverse (moderne) songteksten zijn goed in de film verwerkt. Hoewel het schakelen tussen de verschillende liedjes soms wel heel snel gaat. Het acteren en zingen van Nicole Kidman was zeer goed. Het zingen van Ewan McGregor was goed, maar iets minder. Al met al in dit genre, samen met Chicago de beste musical.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 20:22 uur
Het blijft een overrompelende filmervaring: Fantastisch gefilmd, maar de stijl kon je al wat herkennen in "Romeo + Juliet". Natuurlijk is het einde ook zeker de moeite. Blijkbaar houdt de regisseur wel van dramatische eindes :)
De film bevat ook een mooie mix van verschillende muziekstijlen: van Madonna tot Nirvana en bepaalde liedjes worden totaal anders gebracht dan dat je gewoon bent.
De cast is heel goed gekozen. 'k zou eigenlijk geen andere cast voor ogen zien die The Duke, Zidler,... zo overtuigend kon spelen. De hoofdacteurs brachten het er qua zang ook heel goed van af.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 12:39 uur
De film is al vaker op tv geweest en ik viel er altijd middenin. Nu dan toch maar eens de dvd aan gezet, tenslotte behoort deze film tot het musicalgenre en dat moet ik als liefhebber natuurlijk wel gezien hebben.

Samengevat vind ik de film geweldig goed. Mooie decors, shots en overgangen, goed verhaal, prachtige muziek, geweldige kostuums en steengoed geacteerd.

Het verhaal vind ik in het begin aan de magere kant en komt relatief traag op gang. Af en toe vind ik het in het begin zelfs op het hysterische af. Als dat zo was doorgezet denk ik dat ik afgehaakt was. De nogal chaotische scènes in het begin vind ik dus wel wat jammer en de bijbehorende grappen vind ik af en toe op het randje van flauw balanceren. Echter, op een gegeven moment ontstaat er een ommekeer in de film waarbij de dramatiek de overhand neemt. Vanaf dat moment wordt de film steengoed. Zelf deed het onderwerp van de film me wel wat aan de hedendaagse lover boys denken, tenslotte zijn er ook in het werkelijke leven vrouwen die door hun zogenoemde 'lover' gechanteerd worden om in ruil voor geld en materieel dingen tegen hun zin in te doen. Deze vrouwen kunnen nog maar moeilijk uit dat milieu ontsnappen, precies dus de situatie waarin Satine zich verkeerd. Wat dat betreft staat er zelfs nog een maatschappelijk moraal centraal in deze film.

De muziek is geweldig. Wel allemaal afkomstig uit de pop, maar door gebruik van orkest krijgen ze wel een musicalrandje en worden ze goed in de film geïntegreerd. Extra aandacht is er voor de liedteksten en dat laat je wel even stilstaan bij wat bekende liedjes eigenlijk precies proberen te verwoorden. Heel goed gedaan dus.

Nicole Kidman was echt supergoed, de rol zit haar als gegoten en de gevoelens die ze over probeert te brengen komen zo goed aan dat de scènes die ze speelt je echt raken. Ook Ewan McGregor vind ik goed gecast, past perfect bij Nicole Kidman. En zeg nou eerlijk, welke vrouw zou bij deze man niet een beetje zwijmelen...

De film blijft over het algemeen wel een vrouwenfilm en misschien moet je wel wat interesse voor musical en dramatiek hebben wil je echt in de film op kunnen gaan.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 22:07 uur
Echt brilante film. Kan hem echt 1000 keer zien. Muziek, verhaal, kleuren, montage, alles klopt gewoon. Aanrader!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 17:45 uur
zoveelste tijdverspilling, moet de scores hierop mm niet al te serieus nemen zo te zien..

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 17:55 uur
Scores zijn altijd een aftekening van het gemiddelde. Zegt dus helemaal niks. je kan vel beter een user vinden met wie jouw smaak overeenkomt en checken wat die ergens van vindt. En als je niet van musicals houdt, kun je deze inderdaad beter ontwijken...... Maar ben je wel fan van zwierig camerawerk, kleurrijke art direction, popmuziek en een geweldige montage, dan is dit waarschijnlijk wel je ding. Al vrees ik wel dat de film zich slecht leent voor op tv. Typisch een film die in het groot met het geluid op 10 moet worden ervaren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 23:55 uur
Ik heb deze film enkel op tv gezien en hij staat nog altijd op nummer 1 van mijn top 10 ;-).

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 23:16 uur
It's a little bit funny...

Nooit gedacht dat Moulin Rouge! zo mooi is. Steeds stelde ik het kijken uit omdat ik geen zin had in een of andere cheesy musical. Maar wat deze zo bijzonder maakt zijn de sprookjesachtige sfeer en de leuke '70 en '80's liedjes die zo mooi en liefdevol gecoverd werden. Ze pasten allemaal in het geheel. En die liedjes zorgden soms voor een aantal grappige (Like a Virgin - Maddona) en verbazende (El Tango De Roxanne - The Police) scènes zorgen. En dat de hele cast meezingt zorgt er voor dat het vermakelijk blijft.

Het verhaal is ook erg sterk en mooi opgebouwd. De liefde tussen Satine en Christian is net als Romeo en Juliet - Verboden. Dit wordt zeer goed in beeld gebracht.
Het acteerwerk was ook door iedereen goed.

Maar wat er erg speciaal is aan deze film, is dat de film erg overweldigend en bombastisch is. Vooral in het begin. En dit vind ik net erg goed, want dit maakt deze film anders dan anders.