134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.066 berichten | 4.929.765 stemmen

Puen Yai Jom Salad (2008)

Alternatieve titels: The Pirates of Langkasuka, Queens of Langkasuka

Puen Yai Jom Salad (2008)
46 stemmen | gemiddelde 2,91
mijn stem:
Thailand
Avontuur / Fantasy
114 minuten

geregisseerd door Nonzee Nimibutr
met Ananda Everingham, Jakrit Panichpatikam en Jesdaporn Pholdee

Koningin Hijau van Pattani wordt onder de voet gelopen door Prins Rawai, die de bondgenoot van kapitein Black Raven is. De piraten proberen een groot kanon te bemachtigen dat ontworpen is door de Nederlander Janis Bree en de Chinese uitvinder Lim Kium. Maar het Nederlandse schip met de kanonnen zinkt op zee. Ondertussen wordt de jongen Pari geboren in een vissersdorpje. Zijn vader is vermoord door Black Raven. De jongen werd opgenomen door zijn oom Anjar en gaat in de leer bij White Ray, die hem de magische kunst van het oceaanleven bijbrengt. Black Raven, die ook onderlegd is in de magische kunsten van de oceaan van Du Lum, probeert de kanonnen van de oceaanbodem te halen. Koningen Hijau wil haar eigen grote kanon en is daarom op zoek naar uitvinder Lim Kium. Ze stuurt haar zussen Ungu en Biru op pad. Zij reizen in bescherming de van krijger Jarang. Dit alles mondt uiteindelijk uit in een gevecht tussen al deze personen om het grote kanon.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2008, 22:53 uur
Trailer.

Indrukwekkend, zeer indrukwekkend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2009, 19:33 uur
aardige film maar net zoals bij meer Thaise films is de uitwerking van het verhaal wat slordig en met vlagen onduidelijk of erg traag, er zitten zeker mooie scene's in en de gevechten zijn aardig, het is geen topper maar wel leuk om eens een keer gezien te hebben

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2009, 6:31 uur
Bijzonder warrige film. hoort in het rijtje, kan hier niet veel mee, films.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 14:43 uur
goede vechtscene's veel aktie en als je van aziatische films houd zeker een aanrader

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 12:29 uur
Vrij verwarrende film, kon niet echt bijhouden waar het nou over ging. Ik houd erg van aziatische films, maar vond deze toch wel erg tegenvallen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 14:33 uur
Ach het blijft een leuke spektakelfilm en ja plot is wat rommelig..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 13:35 uur
Een echte klassieke aziatische film! Je hebt vaak geen idee waar 't over gaat omdat 't te snel gaat... En denk je 't weer te weten, draait 't plot zo dat je weer in de war bent...
De aktiescenes zijn erg goed...
Een leuke film... Nix bijzonders maar leuk om gezien te hebben...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 20:21 uur
Ik vond hem geweldig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2009, 14:58 uur
Thaise avonturenactiefilm met goede en bloederige gevechten in mooi decor. AANRADER!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2009, 15:44 uur
Een typische aziatische film.
Redelijke film al vond ik dat hij wel heel lang duurde.
Ook was het vechten wel heel eentonig.

2.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2009, 22:22 uur
onderhoudende fantasy-film zoals ze die alleen in Azie kunnen maken. mooie kostuums en een boeiend verhaal. ook de actie en de gevechten zijn ok. prima, avondvullend vermaak.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2009, 10:34 uur
eppo349 schreef:
Bijzonder warrige film. hoort in het rijtje, kan hier niet veel mee, films.

Zo moeilijk was die toch niet: 1 groepje goeden en 1 groepje kwaden die met elkaar vechten...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2009, 9:24 uur
Mooie sfeervolle asia flick. Goede settings en leuk verhaaltje. SFX waren zeer acceptabel. Grappig ook dat ze een nederlander in het verhaal verwerkt hebben. Al met al zeer goed te doen op een regenachtige zondagmiddag!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2009, 18:52 uur
Op aanraden van een collega heb ik deze film gekeken en was zeker de moeite waard. Al hoewel het verhaal "zomaar" ergens begon en geen échte hoofdrol speler had, waren dat absoluut geen minpunten. Als je een keer zin hebt om een aziatische aktie/fantasie film te kijken, valt deze wel gemakkelijk te verteren. ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2009, 13:02 uur
Helemaal geen verkeerd filmpje! Mooie locaties, fantastische special effects en alles ziet er zeer verzorgd uit. Ook de Oosterse mystieke tintjes eraan doen het leuk. Mooi om eens zo'n mooi werk te zien uit iets anders dan Europa of Amerika. Thumbs up!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 20:22 uur
Voor mij een nieuwe categorie: Thiase film. Maar niet onaardig. De hoeveelheid actie en bloed vond ik wel meevallen ('t misschien wat je gewend bent).

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2010, 9:27 uur
Zie ik wel zitten. Is te koop in Mediamarkt onder de titel "Pirates of Langkasuka", een lepe marketingtruc om je te doen geloven dat de kwaliteit dezelfde is als van "Pirates of the Caribbean". Ook wel prijzig met zijn 14,99 euro.

Pirates of Langkasuka

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 21:28 uur
Zag er veelbelovend uit zo'n piratenverhaal in de Molukken. Bijna alles is een faling; warrig verteld met vage dialogen, geen opbouw, matig acteren, weinig spektakel, ... Ik kan het de Thaise filmindustrie ergens wel vergeven, want ze beschikken nu ook niet over de budgetten van de Europese of Amerikaanse filmindustrie om de epische proporties te bereiken die zo'n film met zich meebrengt. Het meest vreselijke is dan nog dat het er erg ouderwets uitziet. Je zou bijna zeggen dat je naar een film uit de jaren '50 zit te kijken. Voor mij mocht het er allemaal wat gelikter uitzien. 2*

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2010, 10:21 uur
Interessante en mooie piraten film.
De special effects waren ook bijzonder mooi zeker voor een Thaise Productie en dat hadden ze ook nog eens met maar een budget van 20 miljoen gedaan.
De actie was ook allemaal heel erg goed in elkaar gezet.
Het had ook een heel apart verhaal en soms was het toch een beetje moeilijk te volgen.
Ik vond de kostuums ook heel mooi gemaakt en de omgeving paste ook helemaal bij de film.

4,5

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2010, 16:59 uur
Echte MINDFUCK film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2011, 0:36 uur
Dit is gewoon een mix van Avatar the last airbender en Pirates of the Caribbean maar dan op de aziatische manier. wel leuke film een 4

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2012, 20:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een sympathieke film vol goede bedoelingen. Thaise cinema is soms helemaal zo gek nog niet. Voorlopig kan ik erg genieten van films met Tony Jaa, maar de piraten van Langkasuka maken het me toch erg lastig. Men wil namelijk teveel doen met deze film. Hij is namelijk erg chaotisch. De opbouw is slordig. De verschillende verhaallijnen maken het geheel niet bepaald overzichtelijk, maar alle spectaculaire scenes die de regisseur erin heeft willen stoppen, zorgen voor pure chaos. Een mooi voorbeeld is het slotgevecht, waarin ik geen idee meer heb wie aan welke kant staat en wat er überhaupt gebeurt. Per slot van rekening wordt er een willekeurige (lees: niet passende) trukendoos geopend. Ik bedoel paragliders met bommen, wtf?. De film had best twintig tot dertig minuten korter mogen zijn. De special effects zijn spuuglelijk. Die ontstijgen zelden het niveau van een Asylumfilmpje.

Ik waardeer de serieuze toon. Van mij hadden de fantasyelementen rustig weggelaten mogen worden. Zeker na Pirates Of The Caribbean ben ik wel toe aan een harde, realistische zeeschuimersfilm. Ergens is deze wel vermakelijk, al ontbreekt de passie hier. Ik denk toch echt dat deze film niet gemaakt was wanneer Jack Sparrow en kornuiten de Mexicaanse golf niet onveilig hadden gemaakt.