132.211 gebruikers | 83.362 films | 30.189 regisseurs | 3.421.929 berichten | 4.775.904 stemmen

locatie: Films » Joy Division (2007) » Info

Documentaire / Muziek
93 minuten

geregisseerd door Grant Gee
met Ian Curtis, Anton Corbijn en Richard Boon

Het verhaal van Joy Division en de dood van zanger Ian Curtis. Een band die in de late jaren '70 een behoorlijk invloedrijke status hadden. Dankzij interviews en oude beelden krijgen we alles te zien over deze band en Ian Curtis.

Deze film staat op nummer 205 in de tip 250
» volledige tip 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2008, 13:40 uur
Ik moet zeggen dat deze film voor de echte die-hards (zoalsik) niet veel nieuws bevat, maar God, wat is ie visueel geweldig! Leuke interviews ook. Wat wel weer irritant overkomt zijn fragmenten, die dan ook maar fragmenten zijn, zoals een zeldzame TV-uitvoering van She's Lost Control. De gehele versie is alleen op TV uitgezonden en daarna nooit meer -volledig- te zien geweest. Het interessantste gedeelte vond ik de hypnose-sessie met Bernard Sumner!

Olivier Smolders

Joy Division (€ 9,50)
gratis verzending

Joy Division (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2009, 20:35 uur
briljant!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2009, 15:33 uur
Schitterend...

Eigenlijk bevredigender dan de film van Anton Corbijn...

Olivier Smolders
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2009, 1:43 uur
helemaal mee eens Mr Wallace

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 19:19 uur
Deze week exclusief te bekijken op Pitchfork.tv !!!! Kijkje waard.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 20:50 uur
Slabbe schreef:
Deze week exclusief te bekijken op Pitchfork.tv !!!! Kijkje waard.

bedankt voor de tip! Ben er nu mee bezig..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 22:41 uur
Prachtige docu inderdaad.. must see voor de fans toch eigenlijk wel. Visueel erg hoogstaand en de verhalen zijn gewoon geweldig om te horen. 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2009, 16:26 uur
Ben een grote fan van de band en natuurlijk de persoon Curtis maar ik vond het toch wat minder als de meeste hier. Tuurlijk is het als fan geweldig om het verhaal van de band de door de ex leden en personen die er destijds dichtbij stonden verteld te zien worden maar de meeste informatie was mij al bekend en ik had af en toe het idee dat het allemaal een beetje te geromantiseerd was. Verder was de muziek natuurlijk- geweldig en zag het er op visueel gebied allemaal prima uit.

3,5 sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2009, 16:56 uur
Prima documentaire van deze legendarische groep met vanzelfsprekend Ian Curtis als belangrijke persoon. De docu is vrij compleet en bevat vele interessante beelden en interviews van de start (Warsaw) tot en met het einde van de band (de zelfmoord), waaronder enkele obscure liveoptredens. Kortom: een aanrader voor alle liefhebbers van Joy Division. 4*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2009, 20:25 uur
Een alternatieve "Control"?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2009, 21:07 uur
Nee! Meer een soort tijdsdocument dat enkel gemaakt lijk te zijn om op de recente populariteit van de band in te spelen. Het is echter allemaal best interessant maar zoals ik al zei voegt het niet veel toe aan de feiten.

Hij staat overgens op YouTube, mocht je toch interesse hebben.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 13:47 uur
Degelijke documentaire, slaagt erin niet sentimenteel te zijn, emotioneel eerlijke getuigenissen, goede vervanger voor de overbodige 'Control' film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2009, 11:58 uur
Dit is sowieso een goede vervanger; die Control van Corbijn vondt ik echt zwaar onder het 0 punt. Ik vindt deze documentaire erg fijn om te kijken en laat wat over hun leven zien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2009, 12:06 uur
niethie schreef:

Hij staat overgens op YouTube, mocht je toch interesse hebben.

Thnx, zal binnekort eens kijken. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 4:58 uur
Joy Division, de maker van mijn favoriet album aller tijden... Unknown Pleasures.

Maar in tegenstelling tot Unkown Pleasures en Joy Division zelf is deze documentaire wel doorsnee. Op een manier gebracht zoals dat al veel gebeurd is. Al proberen ze via montage het nog een speciaal tikje mee te geven.

Maar ochja, weer enorm liggen genieten van Joy Division. Al de ontelbaarste keer dat ik ze hoor en blijft even geniaal klinken. Maar we zijn hier om de film te beoordelen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 19:07 uur
Was 'Control' nog een film over hetzelfde onderwerp als deze prent maar dan met acteurs, hier krijg je gesprekken met de mensen die er allemaal bij waren.
Ik was zeer opgetogen over 'Control' en had 'Joy Division' al een hele tijd in mijn bezit, maar was er nog niet toe gekomen hem te bekijken. Door het zeer recent bekijken van 'Control' kon ik deze film dus niet langer terzijde laten liggen en ik ben er net zo opgetogen van als bij de eerste prent.
Ik was niet goed bekend met de persoon van Ian Curtis, maar als je dit hebt gezien ben je al een heel stuk wijzer.
Indrukwekkend sereen gemaakt, met vele beelden van Joy Division en dus ook van Ian Curtis.
Misschien bij velen een onbekende groep, maar dat door het bekijken van deze film velen ze alsnog ontdekken.
Wat ze ook verdienen, het is een prachtig stuk muziekgeschiedenis, al is het verhaal voor Ian niet zo mooi geëindigd, helaas....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 11:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hele aardige docu. Een aantal feiten kende ik al, maar de film bevat nog genoeg interessante verhalen en quotes. De invloed van The Sex Pistols was groot, maar het is toch grappig om te horen dat ze het ondanks dat wel takkeherrie vonden.

Ik ben overigens benieuwd of er nog een docu ergens te vinden is over het gehele Madchester tijdperk, ik vind het een boeiende muziekperiode. Binnenkort maar eens 24 Hour Party People herzien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2010, 5:31 uur
Eindelijk de docu over joy division, als fan , vind ik het moeilijk objectief te zijn maar ik vond het een fijne film, goede tijdsgeest trouwens

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 0:52 uur
De historie van Joy Division is al behoorlijk goed gedocumenteerd, dus veel nieuws hoor je hier niet, maar..... de geluidsopname van de hypnose-sessie tussen Bernard Summer en Ian Curtis... zit erin...de nooit uitgebrachte major-opname waarim Ian Curtis probeert te klinken als James Brown ... zit erin.....!!
De legendarische Joy Division-verhalen hier uit de eerste hand, nou ja behalve Ian Curtis dan.
Manchester-kids bereiken een cult-status die alleen door The Velvet Underground geevenaard wordt.