An Eye for an Eye (1981)

geregisseerd door
Steve Carvermet
Chuck Norris,
Christopher Lee en
Richard RoundtreeAls de partner van agent Sean Kane wordt vermoord, zint hij op wraak. Hij gaat zelf op onderzoek uit wie verantwoordelijk is, waarbij hij niet altijd binnen de wet blijft. Dit leidt tot zijn ontslag, maar Kane gaat door met zijn klopjacht.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2006, 12:30 uurNorris slaat om zich heen in een goed gevulde jaren 80
actieknaller.In James Bond hadden we te maken met een
man vol ijzeren tanden. Norris heeft zijn eigen creep.
Een enorme Chinees die 3 keer zo groot als Norris is.
Spectaculaire scenes en echt een lekkere jaren 80 film.
Zou nu gedateerd zijn maar sprak zeker in 1982 tot de verbeelding
gideonvdb
[permalink] geplaatst op 15 februari 2006, 16:11 uurgoeie film van die tijd verveeld geen moment 4 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2006, 14:50 uurInderdaad voor die tijd een leuke aktiefilm.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2006, 0:11 uureen prima film waar animalekrullie de 2.5 vandaan haalt is mij een raadsel tijden zeggen mij niet zoveel bij films.
animal.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 18:23 uurAardige aktie-film die met name voor Norris' fans goed te pruimen is. Een gemiddelde B-film.
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 23:12 uurEen gemiddelde B-Film.. die een 2.0 krijgt, oké.
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 23:58 uurRelax schreef:
Een gemiddelde B-Film.. die een 2.0 krijgt, oké.
Ter verduidelijking:
4,5=meesterwerk met een griffel
5=perfect
Vriendelijke groet.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2008, 22:47 uurDit vind ik nog wel een van de leukste films waar Norris in meedeed, verhaaltje is- natuurlijk erg standaard maar mede dankzij de vermakelijke actiescenes kijkt het nog allemaal best lekker weg, vooral die dikke Japanse (Oddjob uit Goldfinger achtige)
bad guy op het einde ben ik nooit meer vergeten.
2,5 sterren
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2009, 14:13 uurZinema schreef:Relax schreef:
Ter verduidelijking:
4=meesterwerk
4,5=meesterwerk met een griffel
5=perfect
Vriendelijke groet.
Volgens uw schaal is 2 gemiddeld. Een B-film is sowiso al een wat slechtere film dan gemiddeld. Een gemiddelde B-film is dus geen 2 sterren waard.
vg
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 1:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen actiefilm uit de tijd waarin Chuck Norris nog baardloos was. De onverschrokken actieheld doet exact wat er in dit soort films van hem wordt verwacht. Hij gaat op zoek naar de bad guys en raakt hierbij regelmatig verwikkeld in een stevige knokpartij. De rest van de cast doet het ook prima en er zijn een aantal erg herkenbare acteurs van de partij waaronder Mako, Richard Roundtree en Christopher Lee die hier weer eens een echte slechterik speelt. Maar het mooiste is natuurlijk dat er een gigantische Aziatische vechtmachine in de film zit. Echt zo indrukwekkende kerel waarvan je vanaf het eerste moment dat je hem ziet meteen hoopt dat ie oog in oog komt te staan met onze heldhaftige karateka. An Eye for an Eye is een film die uiteraard vooral in de smaak zal vallen bij de fans van Chuck Norris.
2,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2011, 17:40 uurBeetje Bondeske.
Deze aardige actiefilm is in eerste instantie voldoende onderhoudend en kent een lekker grimmig begin. Als vervolgens het verhaaltje een heel klein beetje Bondeske wordt met beschietingen vanuit helikopters en de monsterlijke Professor zijn intrede doet, begint vooral op te vallen hoe middelmatig dit werkje eigenlijk is. Terwijl hij amper kan lopen en zich hinkelend voortbeweegt haalt hij een ieder met gezonde benen gewoon in. Roundtree lijkt zich zelfs in een volledig andere film te bevinden en Mako, die te pas en onpas weer mag opdagen, hangt er ook maar een beetje bij.
Doorsnee.