134.900 gebruikers | 85.710 films | 31.046 regisseurs | 3.508.381 berichten | 4.930.446 stemmen

The Invention of Lying (2009)

Invention of Lying, The (2009)
584 stemmen | gemiddelde 2,75
mijn stem:
alle leeftijden grof taalgebruikVerenigde Staten
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Ricky Gervais en Matthew Robinson
met Ricky Gervais, Jennifer Garner en Rob Lowe

De film speelt zich af in een wereld waar nog nooit iemand heeft gelogen. Mark, een scriptschrijver, ontdekt een manier om wel te liegen. Hij gebruikt dit middel om hogerop te komen en en passant de vrouw van zijn dromen te veroveren.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 3:02 uur
Geweldig en origineel idee. Ik zou het zelf wel eens (al is het maar een week) mee willen maken, dat niemand kan liegen.

Er zitten veel grappige scenes in The invention of lying.

Toch vind ik na het eerste half uur de film echt saai worden en heb het met een raar gevoel uitgekeken. Jammer, want dit had zo veel beter kunnen zijn.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 0:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een beetje een tegenvaller.
Het was best een interessant uitgangspunt, maar met momenten is de logica veel te ver zoek en lijkt het echt goedkoop en te ongeloofwaardig. Er zitten tussendoor wel leuke ideeën tussen, zoals het belachelijk maken van het bijbelverhaal en Christus, maar door eerstgenoemde hekelpunten komt dat er ook niet helemaal uit.

Als je op zoek bent naar de echte Gervais-genialiteit, à la Office en Extras, zul je die hier alleszins niet vinden.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 13:27 uur
Heb tot nu toe maar het eerste uur gezien en ik moet zeggen dat deze film qua stijl en humor veel weg had van Woody Allen films. Het verhaal was best leuk verzonnen (zeker het begin) maar aan de andere kant ook zeer flauw. Hetzelfde geldt min of meer voor de humor want die was zo flauw dat ik eigenlijk vrijwel nergens om heb moeten lachen (m.u.v. de eerste 15 minuten). Ondanks dat het allemaal best flauw was, was de film wel aardig om te kijken en dat kwam vooral door Jennifer Garner (op de één of andere manier vind ik haar steeds leuker en ook mooier worden, ik vind haar veel weg hebben van Julia Roberts ) en de korte bijrollen van vele andere bekende acteurs zoals o.a. Philip Seymour Hoffmann, Rob Lowe, Jason Kent en Tina Fey.

Omdat ik de film niet helemaal heb uitgekeken zal ik het ook nog geen punt gegeven. Toen ik gestopt was met kijken was de film wel heel flauw en cliché geworden.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2011, 23:01 uur
Het idee is geweldig. Dit doet me denken aan de Vlaamse serie 'Wat als?'. Het idee om als enige te kunnen liegen levert wel veel originele dialogen en situaties. Helaas valt de film daarna als een pudding in elkaar en wordt het niet echt beter. Ricky Gervais past wel in z'n rol (moet ook wel als je script en regie voor je rekening neemt), maar de rest zit niet echt lekker en is nogal plat. Ook weer dat semi-religieus gedoe is er wat te veel aan. En het voor de hand liggende einde is niet slecht, maar brengt ook niet echt meerwaarde aan de film natuurlijk. Leuk voor een keer, maar hij had toch beter gekunnen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:02 uur
Het laatste gedeelte van de film maakte het er niet beter op en zeker niet het flauwe en cliché einde. Film is leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 11:42 uur
Leuk gegeven waarbij het eerste kwartier wel komisch is. Helaas is het dan ook over met de pret.
Daarna wordt het allemaal saai en flauw. De scherpe randjes worden vermeden en de uitwerking kon veel beter. Meerdere dingen ontdekken of uit proberen met het middel ' liegen ' om zo meer komische situaties te scheppen, zien we niet. Nu blijft het allemaal heel braafjes en oervervelend. En clichés ten top.
Ook de rol van Jennifer Garner was niet zo geslaagd. 3/10

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 11:50 uur
Leuk concept, uitwerking ervan minder. Toch nog een komische film, met wel een paar vreemde (belachelijke) scènes tussen..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 2:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuk idee van een wereld waarin iedereen gewoon zegt wat hij voelt en denkt. Er leek aanvankelijk niet veel verkeerd te gaan en dankzij de prima hoofdrollen werd er een vrij sirieuze prent neergezet. Helaas begon het op den duur een beetje sentimenteel te worden met onderliggende maatschappelijke boodschappen zoals 'het verder kijken dan iemands uiterlijk' en 'doen wat je zelf wilt'. Daarnaast werden er groepen mensen aan toegevoegd die zich allemaal hetzelfde gedroegen waaronder die irritante massa die stond te wachten op de verduidelijking over het hiernamaals. Oké, ik wil het best begrijpen dat ze het zo bijzonder vinden omdat iets dergelijks nog nooit eerder openbaar is gemaakt maar als ze dan allerlei onlogische vragen gaan stellen (waarom er geen vieze smaken ijs zijn bijvoorbeeld) wordt het irritant. Sowieso had Mark helemaal niet over 'A man in the sky' moeten beginnen, dan hoefde hij verder ook niets meer toe te lichten. Een vreemde en totaal overbodige keuze om God erbij te halen terwijl de belofte op 'mooie huizen, gelukkige mensen en lekker eten ook voldoende zou zijn. Nouja, we moeten het er maar mee doen en een paar komische noten waren zeker terug vinden. Toch werd het geleidelijk aan steeds slapper en die typische lichte uitstraling van een romantische komedie, wellicht veroorzaakt door overmatig gebruik van lampen of een misplaatste colour correction, vind ik ook weer opvallend. Het einde in de kerk zag je natuurlijk al van verre aankomen en eigenlijk past het wel in dit plaatje maar voor de rest had er met een andere aanpak waarschijnlijk iets meer uitgehaald kunnen worden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 17:55 uur
Heeft absoluut hilarische momententen maar zakt na een half uur aardig in.

Maar toch zeker de moeite waard van het kijken.