New Town Killers (2008)

geregisseerd door
Richard Jobsonmet
Dougray Scott,
Alastair Mackenzie en
James Anthony PearsonVoor twee privé bankiers, Alistair en Jamie, ligt de wereld open. Zij zijn op zoek naar mensen die minder belangrijk zijn voor de maatschappij. Op zoek naar junkies, alcoholisten en mensen zonder ouders. Hun volgende slachtoffer is Sean Macdonald, een jongen zonder ouders, die leeft met zijn zus in een flat aan de rand van de stad.
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 0:09 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWel een vermakelijk UK filmpje. De film lijkt door amateurs gemaakt, dus verwacht absoluut geen meesterwerk. Ik heb de film wel zonder moeite afgekeken, al heb ik het niet zo met het Britse accent. Heb opgemerkt dat soms dat accent niet zo heel erg klinkt als je denkt.
Redelijk einde. Ik weet dat wat er gebeurde Alistair even van de wereld zette, maar hier is een tip voor de volgende keer (
O, nee, er is geen volgende keer.):
de stekker van de computer uittrekken. Bing! En ik maar denken dat hij een wijze man is. Ik begreep trouwens niet waarom Alistair
4,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 1:30 uurleuke schotse film, goeie thriller die redelijk met bijde benen op de grond blijft, figuurlijk dan.....
3,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 10:33 uurBritse misdaadthriller over kat-en-muis-spel voor geld, sterk 1e deel, de 2e helft is wat minder en ongeloofwaardig helaas.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 21:41 uurOnderhoudende, vlot gemaakte thriller met een intrigerend uitgangspunt. Helaas valt er op het script wel het één en ander aan te merken en neemt de geloofwaardigheid tegen het einde af. De film eindigt ook niet echt bevredigend. Jammer, want vooral het eerste uur is spannend en energiek. Iets meer psychologische diepgang en interessantere hoofdpersonen had geen kwaad gekund.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 4:41 uurDe hele film is ongeloofwaardig, af en toe spannend en slecht acteerwerk. Soundtrack op bepaalde momenten verschrikkelijk ongepast, wel een paar leuke dingen gehoord.
2* voor de spanning.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 21:08 uurhele goede film vond hem lekker weg kijken
heerlijk taaltje en goede acteurs
ik geef hem 4 sterren
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 22:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenjames_cameron schreef:
Dit is wat ik ook wel denk. Maar ik vond de film wel enorm spannend en af en toe heel hard.
Tegen het einde vond ik het wat jammer en de spanning een beetje doorgerekt.
En natuurlijk zou die bruut gewoon geschoten hebben. Eerst op het modem uiteraard. Maar grappig, ik meende eerder een manco opgmerkt te hebben nl. dat Alistair emoties zou hebben rondom zijn vrouw en dochtertje en hoe deze op gruwelijke wijze om zouden zijn gebracht terwijl hij een psychopaat is. Dus die foto als knipsel vond ik erg sluitend.
Prima thriller die ook maatschappelijk gezien kritiek bevat.

3,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2010, 22:08 uurTof filmpje. her en der wat ongeloofwaardig, maar voldoende spannend en kijkt lekker weg. Die bad guy is een goeie.
dikke 3,5*
0,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2010, 21:03 uurallemaggies wat een positieve reacties hier!
ik vond het een meedogenloze sof, moest er meerdere malen om huilen
[permalink] geplaatst op 25 april 2010, 23:48 uurHad er niet veel van verwacht, maar na afloop bleek het toch een goede film te zijn, die me wist te boeien. Een thriller van de betere soorten.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 12:16 uur4 sterren. Goede film, goed acteer werk en er zit lekker vaart in met goed opgebouwde spanning.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 19:08 uurDoordat Dougray Scott erin speelde bleef ik kijken.
En dan zeker in zo'n rol. Dat doet hij goed.
verder had ik niks met deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 mei 2010, 12:30 uurFilm begint erg sterk, pakte mij in ieder geval direct. Zakt later helaas in. Lekkere muziek ook trouwens. Isa & The Filthy Tongues.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 13:40 uurIk vond het een erg goede film. Het eerste gedeelte is inderdaad het beste gedeelte, veel spanning en je vraagt je af waar het naar toe gaat. In het tweede deel zakt de spanning wat in.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 juni 2010, 15:26 uurnet geen 3,5 ik vond het een vermakelijke film maar niet fantastisch ofzo dus gewoon een 3
2,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 13:06 uurgoede thriller, maar op het laatste zakte het wat af....
maar verder prima...
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 20:02 uurHelaas vond ik de zgn. slimmerik niet zo slim omgaan met zijn pc.
Het einde vind ik daarom te lief.
Kijkt aardig weg. Mooi camerawerk.
Acteurs doen hun best.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 23:30 uurSlecht verhaal met matige acteurs; heb alles al tien keer beter voorbij zien komen; 2*
3,5
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 5:37 uurPrima filmpje. Voldoende spanning en acteer werk is ook ok!
4,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 6:01 uurHeerlijke Engelse thriller met een zeer interessant uitgangspunt. De heerlijke Britse accenten kunnen me altijd wel bekoren en de Engelse typische humor is ook weer voldoende aanwezig in deze zeer vermakelijke misdaadfilm. De spanning in de film is soms echt te snijden en af en toe zat ik echt op het puntje van mijn stoel. De soundtrack is bovendien bijzonder goed gekozen. De snelle flitsende beelden ondersteund met de typische muziek en de spanning hebben mij er toe gebracht om deze voor het grote publiek vrij onbekende film vier sterren te geven.
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 16:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWanneer de muis genoeg er genoeg van heeft om achterna gezeten te worden door de kat...

Keigoede thriller. De regisseur weet de spanning in dit kat-en-muisspelletje heel de film vol te houden. Weinig dode momenten, een duistere sfeer die versterkt wordt door prima soundgebruik, een urbane setting in Edinburgh die wat
filthy aanvoelt en
een einde die niet helemaal was wat ik verwachtte. Ditmaal worden de clichés gemeden . Pearson speelt echt wel goed als de opgejaagde jongeman en Dougray Scott is duivels als de
verveelde nihilistische bankier .
Na thrillers als Harry Brown en The Disappearance of Alice Creed is dit wederom een kwaliteitsthriller van Britse bodem. Heb hem in de mediamarkt gevonden. Vreselijk miskend op MM.
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 22:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenkArIzMa_Movie schreef:
Ik begreep trouwens niet waarom Alistair die knul toch liet leven... Dat is waarschijnlijk een vraag waar zelfs de schrijvers van het script geen antwoord op hebben.
Dat hield nochtans steek. Blijkbaar had Alistair toch zijn belofte gehouden en geld in het vak gestopt in het station. De jongen had dus het "spel" gewonnen en Alistair heeft dat op zijn manier toegegeven door hem met rust te laten.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 december 2010, 10:45 uurleuk om naar te kijken, helaas vond ik alistair niet overtuigend genoeg, alles was ook te simpel naar mijn mening
maar ik hou gewoon weg van zo'n engelse filmpjes zoals deze en donkey punch
dus toch een welverdiende 7
[permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 13:09 uureppy schreef:
Helemaal mee eens!!!
casualjaantje
[permalink] geplaatst op 24 februari 2011, 13:01 uurOriginele thriller met een spannende sfeer en voldoende actie. Verder mooie settings en een goede soundtrack. De cast leverde tenslotte prima werk.
Geslaagd.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2011, 17:47 uur"Kat en muisspel" thriller biedt geen verrassingen en bouwt geen echte spanning op. Daarnaast is het tempo traag. Een op dreef zijnde Dougray Scott kan de film niet redden.
[permalink] geplaatst op 21 april 2011, 19:14 uurgauke schreef:

Commentaar is onbegrijpelijk.