132.191 gebruikers | 82.797 films | 30.189 regisseurs | 3.421.267 berichten | 4.774.750 stemmen

My Best Friend's Wedding (1997)

My Best Friend's Wedding (1997)
921 stemmen | gemiddelde 2,79
mijn stem:
Komedie / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door P.J. Hogan
met Julia Roberts, Dermot Mulroney en Cameron Diaz

Jules (Roberts) heeft lang geleden een afspraak met Michael (Mulroney) gemaakt om te gaan trouwen als ze op hun 28ste nog steeds vrijgezel zijn. De tijd is bijna aangebroken en Jules ziet er erg tegenop, omdat ze helemaal nog niet wil trouwen. Twee weken voordat het zover is krijgt Jules te horen dat Michael gaat trouwen met Kimberly (Diaz) en dan realiseert ze zich dat ze eigenlijk toch erg verliefd is op Michael. Vastbesloten om het huwelijk tegen te houden gaat ze op pad, maar Kimberly blijkt ontzettend aardig te zijn, dus Jules komt voor een moreel dilemma te staan.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2008, 15:30 uur
Het is een humor en leuke film.
Hij was wel leuk en de karaoke van Diaz is erg grappig, maar het is allemaal niet echt gaaf.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2008, 10:29 uur
leuke meidenfilm.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

My Best Friend's Wedding (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

My Best Friend's Wedding (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

My Best Friend's Wedding (€ 12,35)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2008, 19:33 uur
men stem toch een half puntje verhoogt nadat ik hem nog is gezien heb =)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 12:32 uur
dit is een echte klassieker voor mij, eentje die je moet gezien hebben. Ik vind hem nog steeds super!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2008, 14:38 uur
Inderdaad een echte klassieker, moet je gezien hebben. Hij loopt zelfs niet eens af zoals je zou verwachten...
Ook goede acteerprestaties.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2008, 23:14 uur
Mijn moeder, Julia Roberts-fanaat als ze is, heeft me deze film wel eens laten zien in mijn jonge jaren :) Mijn herziening van vandaag deed daar echter geen eer aan, want hoewel ik de film vroeger altijd hilarisch vond (allicht doordat mijn moeder dat ook vond), kreeg My Best Friend's Wedding ditmaal een teleurstellende herziening.

Het personage Jules is ten eerste een bitch, en ik moest haar vanaf het begin al niet. Ik kon de hele film lang geen sympathie, zelfs alleen maar afkeer voor haar opbrengen! Ik werd ook helemaal simpel van het stompzinnige verhaal, vol met onlogica en wannabe- unieke momenten waar romkom-scripts wel vaker een neus voor hebben. Het levert, ondanks de ongetwijfeld goede intenties van de schrijver, echter niks meer op dan een luchtig wedstrijdje in welke tiwst het voorspelbaarst is. Dit kwam mede doordat de personages zo typisch en cliché waren en zich door zulke cliché situaties moesten worstelen. Ook irritant dat hun gesprekken zo onecht waren. Ze kwamen met dingen op de proppen die je in een normaal gesprek nooit iemand zult horen zeggen, té gevat of té doordacht. Alsof we met übermenschen van doen hebben, wat misschien ook wel de intentie was. Het stoorde in ieder geval, aan het einde werd het zelfs tenenkrommend. Pluspuntjes zijn Rupert Everett (alleen zonde dat hij homo is, dat is wéér zoiets om maar anders en grappig te zijn en te voorkomen dat hij en Jules iets zouden kunnen krijgen) en I Say A Little Prayer For You (ook al slaat ook dát in de context helemaal nergens op; opzich is het echter leuk).

Wel vermakelijk, maar ook cliché en bijzonder onsympathiek. En bovendien absoluut niet romantisch.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2008, 10:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond hem juist verrassend. Dacht dat ze elkaar uiteindelijk wel zouden krijgen , ( wat ik misschien juist weer wel leuker had gevonden..)maar dit bleek niet het geval.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2008, 14:19 uur
rose schreef:
Ik wist al dat ze uiteindelijk niet bij elkaar kwamen, dus misschien dat ik hem daarom zo voorspelbaar vond :P

Maar zonder gekkigheid was het personage van Cameron Diaz veel te sympathiek om uiteindelijk niet bij haar man terecht te komen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2008, 18:06 uur
serpico schreef:
rose schreef:

Had ik dan weer juist leuk gevonden...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2009, 15:28 uur
Geweldige film.:D

Ik vond hem heel leuk. En erg verassend. Had niet verwacht dat ze niet bij elkaar zouden komen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2009, 9:33 uur
kusjesuzan schreef:
Geweldige film.:D

Ik heb de film al een keer gezien, wel al weer heel lang geleden, maar voor de mensen die hem nog niet gezien hebben kan je het beter onzichtbaar maken!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2009, 20:05 uur
deze blijft leuk en helemaal kloppen van begin tot eind!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 16:44 uur
Weer gezien, en ik vind hem nog steeds super.
Een klassieker die in het rijtje van Notthing Hill en pretty women past.
echt heerlijk

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 20:11 uur
Heerlijke film.
Roberts speelt heerlijk jaloers, zoals elke vrouw zou reageren.
Diaz speelt ook een heerlijke rol. Ze is de sympatieke vrouw die je hart wint.
Ik vond het juist wel leuk dat ze niet samen kwamen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2009, 19:03 uur
Clichés, voorspelbaarheid.
Aan een film als deze heb je weinig !

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 16:44 uur
JDSsmetje schreef:
Clichés, voorspelbaarheid.
Aan een film als deze heb je weinig !

Ik dácht dat deze film erg voorspelbaar zou zijn, maar dat bleek mee te vallen op het einde! Ik vond het ook mooi dat niemand echt de tragische slachtoffer was. Verder was de film oké om een keer gezien te hebben, meer niet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 16:50 uur
Geweldige film. Alle acteurs spelen super. Rupert Everett doet het zo goed in elke scene. Heerlijk gewoon. Mijn favo scene is in die kerk waar hij lekker hysterisch mee staat te doen met Diaz. "MAM!!!"

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 21:01 uur
Het einde was zo anders gespeeld dan ik had gehoopt maar goed ik heb me kapot gelachen !

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 18:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beetje brave, desondanks toch wel aardige film. De cast is best wel goed met leuke rollen van Julia Roberts en Cameron Diaz. Een paar keer moeten lachen (vooral om de scene waarin Diaz ging zingen), helaas een paar keer ook zeer flauwe tegengekomen. Ik zag het eerlijk gezegd al aankomen dat het Roberts niet zou lukken om de man te krijgen. Het is dat ik hier niet al te vaak onder de film aan heb gedacht, anders was het misschien bij vlagen saai geweest. Maar desondanks toch een prima Amerikaanse romcom waar ik een leuk avondje mee heb gevuld.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 21:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik zie iedereen zeggen dat de film zo vreselijk cliché is, maar persoonlijk vind ik dat wel meevallen. Ten eerste gaat het eens een keertje niet om enkel een man en een vrouw, maar om 2 vrouwen en een man (die ik allebei leuk en goed gespeeld vond, Michael vond ik een kwallerig type, misschien omdat hij me aan mijn aalgladde meester uit groep 4 doet denken) en ten tweede; Jules wint niet. Voor deze ene keer geen happy ending, maar wel fijn dat haar leuke homovriend George ineens op komt dagen. Dat maakt veel goed. Ik word erg blij van deze film, ik vind hem van het begin tot het einde leuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 17:30 uur
Tis zo jammer dat het voor haar niet eindigt zoals ze wou ! Maar ik heb toch genoten van deze film!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 18:07 uur
erg leuke romantische film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 15:38 uur
Dit was gewoon een leuke film....

Het verhaal is natuurlijk niets bijzonder, maar het acteerwerk maakt veel goed. Julia Roberts en Cameron Diaz zijn prima op dreef en zorgen ook voor leuke momenten in deze film.

De soundtrack in deze film is wel helemaal top.