Niko - Lentäjän Poika (2008)
Alternatieve titels: Niko & the Way to the Stars, The Flight Before Christmas, Niko en de Vliegende Brigade

66 stemmen | gemiddelde 2,98
Michael Hegner en
Kari Juusonenmet de stemmen van
Tommi Korpela,
Juha Veijonen en
Vesa VierikkoEen klein rendierjongetje, genaamd Niko, droomt ervan om net zo te vliegen als zijn vader die hij nog nooit ontmoet heeft. Ondanks dat hij last heeft van hoogtevrees en duizeligheid, gaat hij er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een Finse vliegende eekhoorn.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 23:20 uurHele leuke aangename kerst animatie film.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2008, 23:06 uurInderdaad erg leuke animatie film!, Zeker een tip om te kijken met de kerst!
3,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2008, 11:51 uurmijn neefjes en nichtje (5,7 en 10 jaar) vonden hem geweldig!
2,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2008, 23:12 uurHmm.. ik vond de film een beetje saai, de kids (5 en 8 jaar) vonden de film 'wel leuk'. Ze waren niet dol-enthousiast.
SanneW
[permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 12:01 uurIk vond het echt een leuke film! Vooral dat het Vlaams was, maar vooral Spex was mijn favoriet!
Vond alleen die rendieren er maar lelijk uitzien.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2009, 18:11 uurIk vond het een topper, helemaal leuk !!! Deze animatie is van grote klasse.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 maart 2009, 23:02 uurVond het wel een klein beetje tegenvallen. Ik denk toch dat deze film beter geschikt is voor de allerkleinste onder ons. Verhaal is wel heel lief, en het ziet er ook erg schattig uit allemaal. Maar toch vond ik de karakters niet zo leuk en de humor ook niet. Het is erg oppervlakkig en daardoor had ik ook moeite om de film geconcentreerd te blijven kijken. Maar ik moet wel toegeven dat ik door de beelden en de sfeer wel een kerstgevoel kreeg, ook al is het pas Maart
Dus voor mij redelijk kijkbaar, maar ik denk dat Niko veel leuker is voor de wat jongere kinderen.
5,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 11:41 uurHoewel het een kinderfilm is vond ik hem zelfs leuk, had hem met me verloofde en de 2 kids gezien! Wow, wat een prachtige, goede muziek zeg (moeten ze een Oscar voor hebben) erg mooi getekend, mooie animatie! Dit mag wel de beste tekenfilm van het jaar worden van 2009
Erg mooi goed verhaal, Urbanus is ook zo leuk hoe die praat

2,5
[permalink] geplaatst op 15 juni 2009, 10:32 uurLeuke kinderfilm, maar voor de rest niet bijzonder.
Verhaal was grappig. Alleen vond ik de animatie niet zo heel mooi.
Voor kinderen is deze film (denk ik) veel leuker dan voor volwassenen.
[permalink] geplaatst op 18 december 2009, 17:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGisteren bekeken. Leuke kerstanimatie voor de wat jongere kinderen, maar voor mezelf vond ik hem toch wat te saai. Het verhaaltje was steeds hetzelfde iedere keer weer wegrennen voor de wolven.
Ohja, bijna vergeten te schrijven. Irriteerde me heel erg aan de stem van die ?eekhoorn? Vond die stem totaal niet bij het beesie passen. Dacht eerst dat ik eraan moest wennen, maar aan het eind van de film vond ik het nog steeds niks!
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2009, 9:25 uurEén van onze kids zat deze te kijken en eigenlijk was ik gewoon muziek aan het luisteren, maar raakte toch hevig geinteresseerd.
Verhaaltje is natuurlijk de nodige kerst-Bambi-toestanden, maar met de nodige humor.
Mooie animatie ook (in de stijl van Ice Age) waar ook de nodige invloeden vandaan zijn gehaald.
Nooit eerder van deze film gehoord met zowaar een mooie Vlaamse nasynchronisatie.
Het zal aan die wat weeeige kerst liggen misschien, maar ik vond hem erg leuk.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 19:07 uurGezellig kerstfilmpje (in animatie

Met leuke stemmen nogal een saai verhaal de animatie was redelijk ,maar het plot was vreselijk dus een kleine 2.5*
Lars Film
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 17:56 uurSimpel verhaal maar gered door de mooie animatie en de goeie BE/NL casting. 1,0*
3,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2010, 12:00 uurVannochtend gezien en ik vondt hem toch wel erg leuk hoor. Misschein komt dat ook wel dat het nu bijna kerst is maar van mij mag hij zeker een voldoende krijgen. Ik vondt Notemans (Julius) een van de leukste van de hele film btw.
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 16:01 uurEen beetje eng voor de kleine maar toch prima vermaak
1,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 18:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenoppervlakkig en overgoten met een uber braaf cliche van als je in jezelf gelooft kan je heel veel..en toch behandelt de film wel een hedendaags thema...
Alleenstaande moeder (ja jongen,je vader was er alleen met kerst,en niemand heeft m gezien behalve ik,..en hij nam me mee voor een leuk """ritje""") ....voedt kind op.
kind wordt nieuwsgierig,rebelleert tegen de moeder,gaat op stap om vader te vinden.
wordt in eerste instantie geholpen doort adoptievader urbanus ...,tot die t op zn heupen krijgt omdat hij zn vaderrol in rook op ziet gaan--en m van zn idee af probeert te houden...
UIteindelijk blijkt de echte vader een onverantwoordelijke losbol te zijn .Niko: "" kent er iemand een meisje in de vallei"" ?..."" ja jongen,we kennen zoveel meisjes,welke bedoel je?+ gegiechel en gelach ""en er komt ook gewoon de rendieren pub in de film...waar de mannen ziiten,en er een vrouw voor vermaak zorgt ..)
De vader die eerst in de ontkenningsfase zit en dan toch schoorvoetend accepteert dat hij een zoon heeft,maar die toch echt niet braaf met vrouw en zoon in de vallei wil wonen....uiteindelijk accepteert iedereen alles van elkaar en is iedereen blij. niko kan vliegen,de vader blijft lol maken in de rendierenpub,de moeder en niko en adoptievader urbanus wonen weer braaf in de vallei...
de wolven (dreiging van verkeerde vrienden...is nergens echt eng.want ja, niko is een verstandig jongetje...
en waar dan opeens die poedel Verbaan vandaan komt?...ik kon er wel om lachen...
4,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 23:07 uurMisschien dat de doelgroep weer meer voor kinderen is, maar ik vind het een prachtige film om te zien. Leuke maar ook mooi getekende film met een aardig verhaaltje. Plezierige speelduur, er wordt wat in gezongen maar niet zoals vaker, dat zo'n film weer wordt onderbroken door een liedje. Het Vlaams gesproken vind ik ook wel wat hebben.
Zowel de rendieren als ook de wolven zijn leuk gedaan. Erg grote ogen allemaal, maar de wolven juist niet. Klopt natuurlijk niet ..... o grootmoeder wat heeft u een grote ogen. Maar er klopt wel meer niet in de film, zoals met de wat domme wolf en de poedel die verdwaald is. Amusante film om vaker te zien, daarom ruime 4.0, kleine 5.0
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 19:40 uurNiet onaardig filmpje. Mijn kinderen vonden het in ieder geval leuk en daar gaat het met dit soort films om.