134.897 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.295 berichten | 4.930.261 stemmen

Arn - Riket vid Vägens Slut (2008)

Alternatieve titel: Arn: The Kingdom at Road's End

Arn - Riket vid Vägens Slut (2008)
41 stemmen | gemiddelde 3,51
mijn stem:
Denemarken / Zweden / Finland / Verenigd Koninkrijk / Noorwegen / Duitsland
Avontuur
128 minuten

geregisseerd door Peter Flinth
met Joakim Nätterqvist, Stellan Skarsgård en Michael Nyqvist

Arn de Kruisvaarder keert na zijn eerste avontuur terug in de tempel in Zweden waar hij opgegroeid is. Hij is nu een ervaren ridder met grote plannen voor de toekomst van Zweden. Noodzaak is een stabiel land te creeëren uit de en daarvoor moet hij de drie omliggende volkeren zien te binden. In de tussentijd zal er ook nog een aanval van de Deense troonpretendent Sverker Karlsson afgeslagen moeten worden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2009, 14:58 uur
Een goede opvolger van deel 1. Absoluut eentje om te kijken

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2009, 6:20 uur
Net Wolfhound gekeken en net zoals bij die film geldt, helemaal niet slecht voor een Scandinavische produktie. Gemeten met Hollywood films in deze genre zou ie matig zijn...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 7:28 uur
redelijk vervolg. verhaal zakt halverwege de film behoorlijk in, maar dit wordt op het eind weer goed gemaakt. je moet zeker het (betere) 1e deel gezien hebben.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 21:54 uur
Waar is deze dvd te koop?
Iemand een tip?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 23:09 uur
Iets meer cliché dan deel 1. Eigenlijk zet Flinth de stijl van deel 1 gewoon door in deel 2. Visueel is het regelmatig een sterk geschoten film. Het eerste deel van de film viel me de muziek in positieve zin op.
Maar er zijn met regelmaat toch betere producties uit Scandinavië.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 23:55 uur
Ik zoek deze film nog steeds.
Is hij ergens te koop?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 10:05 uur
Ebay

Pricerunner koppelt naar diverse winkels door.

cdon

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 10:33 uur
@ Zobor:

Mijn dank voor de info.
Ik zie er zelfs de complete eerste Arn serie (4 dvds) bij staan, die ik ook nog zoek.
Maar helaas nergens een ondertiteling in een voor mij (voldoende) begrijpelijke taal.
Ik zoek voort, met gebruikmaking van de tips :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 12:07 uur
Volgens mij is deze film (nog) niet met Nederlandse subs op de markt verschenen. Een vrijwilliger heeft vanuit het Engels of het Zweeds de subs gemaakt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 12:08 uur
Wederom mijn dank voor de info ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2010, 22:59 uur
WOW, een pracht verhaal. Zeker een aanrader voor iedereen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2010, 0:22 uur
@ witboek: is deze film op DVD te koop met ondertiteling in 't Engels, of Engelstalige nasynchronisatie?

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2010, 15:53 uur
vond het allemaal iets te braaf en inderdaad het begin en het einde van de film waren best aardig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 15:21 uur
Een pracht verhaal. Zeker een aanrader voor iedereen, waren er maar meer van dit soort films

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 0:04 uur
Het eerste deel was net wat spontaner en beter. Hier is de verrassing er een beetje vanaf, maar voor de liefhebbers van spektakel en epossen is er genoeg te genieten. De sets leveren mooie plaatjes op en het meeslepende verhaal doet de rest. Het is duidelijk een ambitieuze film en het resultaat mag er zijn.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 14:58 uur
Het vervolg van Arn vind ik toch wel een lichte teleurstelling geworden. Het eerste deel (3,5*) was vermakelijk en geeft voldoende aanleiding om in dit tweede deel uit te pakken. Dat gebeurt helaas niet. Het blijft in dit tweede deel erg vlak en afstandelijk. Toch blijft de hele film nog wel van een voldoende niveau maar toch baal ik ervan dat dit niet het vervolg is waar ik op had gehoopt. Meer valt er ook niet te zeggen over deze vlakke film. 3,0*!