Seventh Moon (2008)

geregisseerd door
Eduardo Sánchezmet
Amy Smart,
Dennis Chan en
Tim ChiouSeventh Moon gaat over een pasgetrouwd koppel, Melissa (Amy Smart) en Yul (Tim Chiou), die op huwelijksreis gaan. Yul is een Amerikaan van Chinese komaf. Om de huwelijksreis spannender te maken overtuigt hij Melissa om naar China te gaan om daar het spookfestival 'Seventh Moon' te vieren. Na het festival mondt de reis echter uit in een occulte nachtmerrie.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 20:56 uurFijn, stijlvol occult filmpje.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 21:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTypisch!
De beginscene en de eindscene vond ik tot de beste scenes in de film behoren en laten die zich nou net allebei afspelen in het licht. De scenes in het donker zijn zeker niet verkeerd als sfeerschets maar zodra er wat actie om de hoek komt kijken gaat het nogal fout. De scene in de auto waar het koppel voor de eerste keer wordt aangevallen door die rare wezens is gewoon zo warrig en onduidelijk geregistreerd en dat lag niet aan de snelle montage! Zeker bij een suspensefilm die het dus moet hebben van enkele momenten die eruit springen is het jammer dat je met honger blijft zitten naar een fatsoenlijk in beeld gebrachte moordscene.
Verder gewoon een prima film met fantastische muziek! 3,5*
1,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 16:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGaaf concept wat helaas veelvuldig tekort schiet in zijn uitwerking
Een verhaal hoeft niet origineel te zijn om een publiek te kunnen vermaken. De opzet van Seventh moon is dan ook best aardig. Helaas laat de uitwerking het nodige te wensen over.
Zo stoor ik mij doorgaans niet aan rommelig camerawerk, echter was het bij deze productie te ruw afgewerkt. Een beter voorbeeld zijn de [REC] films en een titel zoals Cloverfield die ook chaos tonen maar toch duidelijker in beeld brengen wat er zich afspeelt. Hier wenst de film te mysterieus te blijven wat in het nadeel werkt omdat de beelden veelal ook nog eens te donker zijn. Het camerawerk is vanuit de basis prima, maar mist een goede afwerking.
Ook stikt de film van de plot holes. Om hieronder een voorbeeld te noemen: Als je een offer maakt en veilig binnen blijft wordt je met rust gelaten. Hoe zit het dan met de man die Melissa en Yul niet in hun auto laten (nadat hij hun verraden heeft) en dus als het ware geofferd wordt aan de demonen waarna de 2 alsnog aangevallen worden? Of wordt er door de wezens ook onderscheidt gemaakt tussen auto's en kleine rieten huisjes? Binnen is binnen dunkt me.
De film duurt slechts anderhalf uur maar liet me na de eerste kennismaking met de wezens al regelmatig op de klok kijken met in mijn achterhoofd de vraag hoelang dit in hemelsnaam nog moest gaan duren. And that's never a good sign..
1,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 19:21 uurjeroentjuhhhhh schreef:dominion schreef:
Waarom? Één van de meest interessante titels van de laatste jaren, kijk enorm uit naar m'n herziening. Dit is simpelweg een must voor alle horror liefhebbers, geniale sfeer. Dat eerste half uur herinner ik me nog alsof het gister was..
Kijk dit vind ik nou echt heel vreemd!!!
In je eerste recencie geef je een heel ander uitleg en nou is het opeens 1 van de meest interessante titels van de laatste jaren?? Hoe komt dat? is dat misschien omdat bepaalde mensen hier de film geweldig vinden en dat jij dat dan ook maar moet vinden of waar komt die omkeer opeens vandaan?
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 22:22 uurmcdaktari schreef:jeroentjuhhhhh schreef:
Kijk dit vind ik nou echt heel vreemd!!!
Ja dat is het

Het staat notabene in die quote nog uitgelegd. En als je verbazing werkelijk zo groot is over het feit dat een mening (positief/negatief) kan veranderen na stukjes te hebben herzien of door de hoeveelheid dat door de tijd heen is blijven hangen in 't geheugen, dan valt er weinig te redden.
1,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 14:27 uurDe film werd voor mij geen moment spannend, terwijl dit volgens mij juist wel de bedoeling moest zijn. Helaas bestaat de film voornamelijk uit te veel en te donkere scene's.
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 21:38 uurPoeh wat n slechte film. Heb m op 1.5 snelheid gekeken en daar merkte ik op een gegeven moment niets meer van.
De film is traag en vooral donker. Je kunt vaak niet zien wat er gebeurt of wie er überhaupt in beeld is.
Het gegeven voor het verhaal vond ik interessant, het begin veelbelovend en daarna verzandt het in een goedkope horror. Een auto die vast komt te zitten, vage figuren, wegrennen, verstoppen pfff.
Het einde was ook weer interessant maar desondanks erg vermoeiend en vervelend kijken.
Per definitie kijk een film af, maar het kostte moeite.
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 14:33 uurDe film was eigenlijk zonden van mijn tijd om hem te zien, maar iedere film gun ik de voordeel van de twijfel en kijk ik de film volledig af.
Ben in de tussen tijd wat kaas gaan snijden en wat bier in de koelkast in de garage gaan halen en 2x terug gelopen om te controleren als het licht uit was maar ik heb de film afgekeken.
Vriendin was in de tussentijd allang in slaap gevallen, dus zo interessant was de film.
De witte mannetjes kwamen me bekend voor maar weet niet in welke film ik ze nog eens heb zien voorbij rennen.....
Het camara werk was erg donker, wazig en te kortbij gefilmd en er werd wel heel erg snel met de camera heen en weer bewogen, ik dacht dat het aan he bier lag dat ik draaierig was maar gelukkig niet.
Het verhaal zeeeer voorspellend, Ping was weg en Ping kwam weer terug en probeerd dan nog heldhaftig te zijn en sterft.
Geen bereik met de mobiele telefoon, auto die vast komt te zitten......standaard verhaal.
al met al 0.5*