134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.199 berichten | 4.930.113 stemmen

locatie: Films » The Desert Rats (1953) » Info

Drama / Oorlog
88 minuten

geregisseerd door Robert Wise
met Richard Burton, Robert Newton en James Mason

Noord-Afrika 1941. In de Libische woestijn wordt een hevige strijd geleverd tussen de Britse en de Duitse troepen. Deze laatsten halen onder het bevel van Rommel de ene overwinning na de andere. Rommel is zich ervan bewust dat hij de oorlog kan winnen door Suez in te nemen. Maar daarvoor moet hij eerst door Tobruk, het laatste Britse bolwerk waar de negende Australische divisie is gelegerd en waar kapitein MacRoberts het bevel voert.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2002, 12:07 uur
twee jaar na de film desert fox speelde james mason opnieuw de rol van Rommel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2008, 15:14 uur
Als je de verouderde beelden buiten beschouwing laat, is dit een prima oorlogsfilm.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Desert Rats (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Desert Rats (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Desert Rats (€ 6,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

Bart Simpson
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 16:05 uur
Waar kun je deze film kopen?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 23:57 uur
Ik heb deze film op dvd gekocht beelden zijn goed ja het is witzwart deze film is heel goed en vele actie's voor een lielhebber van oorlogsflilms aangeraden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 18:51 uur
herzien tijdens de kerstvakantie, want rond deze tijd worden veel oorlogsfilms uitgezonden op de Britse free-to-air satellietkanalen. Ook deze blijft een goede film, wat losjes gebaseerd is op een waargebeurde verhaal, al waren de Desert Rats zelf natuurlijk wel een echte eenheid

7th Armoured Division (United Kingdom) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org