Audrey Rose (1977)

geregisseerd door
Robert Wisemet
Marsha Mason,
Anthony Hopkins en
John BeckEen koppel uit New York heeft een probleem met een bizarre man die zich als een stalker gedraagt. Hoewel ze hem proberen weg te krijgen uit hun omgeving, weet hij in hun huiselijke kringen binnen te dringen. Dan probeert de man hun ervan te overtuigen dat hun dochtertje een reincarnatie is van zijn dochtertje, genaamd Audrey Rose.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2003, 18:00 uurBevat best wel wat creepy scenes, een latere Robert Wise film en die gast leeft nog steeds meen ik, ik zag hem laatst in een docu.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2004, 12:17 uurLijkt op de exorcist. Maar lang niet zo goed. Deze film kan saai worden. Het meisje doet af en toe eng.
[permalink] geplaatst op 16 november 2005, 16:51 uurIk heb deze film ooit gezien, als kind. Het enige dat ik me kan herinneren was het kind dat met ogen naar één kant gedraaid door een kamer heensloop, al sissend "Audrey rose". IK vond dat toen behoorlijk eng. Toch nog maar eens een keer kijken. Maar ik denk zo dat ik hem nu, zo een 20 jaar later, niet meer zo eng zal vinden.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 februari 2006, 18:33 uurSterke psychologische thriller.
Ookal staat de film niet de volledige 120 minuten boordevol spanning, het geheel en de mysterie zijn intrigerend genoeg om de aandacht vast te houden.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2006, 12:05 uurHet begin van de film vind ik wel sterk, je voelt dat er wat gaat gebeuren...regenachtige dag, auto, ruitenwissers en dan het begin van een noodlot..... Een hele jong uitziende Hopkins. Ik zelf ben niet echt kapot van deze film. Ik heb de film weten uit te kijken maar ik vind het niet echt bijster interessant. Niet slecht, dat niet maar niet een film die ik nog een 2e keer hoef te zien.
** en een halve ster.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2006, 16:29 uurIk was erg benieuwd naar deze film nadat ik het boek in een adem uit heb gelezen... en hij viel me niet tegen.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2007, 16:41 uurNiks nieuws maar ik heb toch ruim 90 minuten geboeid zitten te kijken. Hopkins begint hier al goed te acteren. De rest doet het ook niet verkeerd.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2008, 21:14 uurDe film verlaagt zich tot een uitzichtloze discussie tussen de ongelovige ouders van Ivy en Elliott Hoover, die hen probeert te overtuigen. Het stoort wel dat die ouders niet overtuigd raken, terwijl ze de feiten onder ogen zien. En dan vergalt de regisseur de film door er een rechtszaak van te maken.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2009, 22:16 uurDe wat minder bekende tegenhanger van films als The Exorcist en The Omen.
Echt spannend of eng wordt het nergens maar dit maakt het plot er zeker niet minder interessant op. Aardige rollen ook van de jonge Hopkins en het meisje uit de titelrol.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 2:47 uurEen horrorfilm kan je dit niet echt noemen maar eerder een thriller. Audrey rose heeft hier en daar wat overeenkomsten met the excorcist. Het verhaal kon naar mijn mening iets beter worden uitgewerkt. Het was allemaal een beetje langdradig vond ik. Vele dode momenten in deze film die te wijten waren aan ellenlange dialogen. Ook de montage van de verschillende scenes liet soms te wensen over in het eerste deel van de film. Hierdoor werd er af en toe echt van de hak op de tak gesprongen. Die lange rechtbankscene zou ik er ook uitgelaten hebben. De hypnose-scene in de finale van de film vond ik niet zo heel slecht, maar het bleef allemaal wat braafjes. Wel een pluspunt waren de acteerprestaties van een nog jonge Anthony Hopkins.