134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.108 berichten | 4.929.920 stemmen

locatie: Films » Versailles (2008) » Info

Drama
117 minuten

geregisseerd door Pierre Schöller
met Guillaume Depardieu, Max Baissette de Malglaive en Judith Chemla

Samen met haar vijfjarige zoontje Enzo zwerft Nina door Parijs. Ze is werkeloos en met haar familie heeft ze verder geen contact. Hun problemen drijven hen naar het gebied rondom het paleis van Versailles. Daar ontmoet ze Damien die ook in de marge van het bestaan er het beste van probeert te maken. Nadat ze de nacht met hem heeft doorgebracht, besluit ze de volgende morgen zonder haar zoon verder te trekken. Damien heeft geen andere keus dan zich over de jongen te ontfermen.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2008, 23:46 uur
Hier kon ik niet zo veel mee. Het lijkt een beetje op materiaal van de Dardenne broeders. Waar die films vol leven en emotie zitten lijkt deze film wel dood, en moet de film teren op het 'schattige snoetje' van de kinderacteur. Jammer maar helaas.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2009, 18:44 uur
echt een mooie dramatische film hier hou ik dus echt van

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Versailles (€ 8,99)

Versailles (€ 8,99)

Versailles (€ 9,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2009, 13:39 uur
Prachtig drama, en ben blij dat ik hiervoor heb gekozen om heen te gaan ipv. Watchmen :)

4,5 ster dik verdiend

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2009, 9:15 uur
Mooie film over de zwervers van parijs

4.0

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 19:28 uur
tja, ik had vooraf wat hogere verwachtingen van deze film, maar werdt toch erg teleurgesteld. in plaats van een mooi pakkend epos te treffen over doorzettingsvermogen, trof ik eigenlijk maar een moedeloos, meelijwekkend, bijna twee uur durend, stuk saai film-materiaal aan. Deed me eerlijk gezegd niet veel.

Ik kan me redelijk vinden in de opmerking van 'Celluloid Dreams'.
2.0* van mij.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2009, 10:44 uur
Celluloid Dreams schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Heb geen moment meegeleefd met de personages en verder is de film erg saai. Had veel meer in gezeten in deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 21:59 uur
Mooi verhaal, goed geacteerd

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 10:20 uur
Film duurde een half uurtje te lang.
Zeker niet slecht, maar tikkeltje saai.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 0:28 uur
Iemand had me deze film aangeraden en gezegd dat het enorm goed was en ontroerend enz

daarom dat mijn verwachtingen ook iets te hoog lagen denk ik

Daarom vond ik het een goede film
maar hij heeft geen extreme emoties bij me opgewekt

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2011, 11:07 uur
Deze film wil ik echt eens zien, alleen ik kan hem nergens vinden of krijgen! iemand tips?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 18:05 uur
Niet slecht, maar hij heeft mijn verwachtingen niet ingelost

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 17:18 uur
Celluloid Dreams schreef:

is ook een manier om uitzichtloosheid te verwoorden, te verbeelden. Traag en spanningsloos als het leven zelf zo vaak is...

Ruime voldoende!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 18:34 uur
Deze film wordt niet uitgezonden vandaag. Deze wel: Tous les Matins du Monde (1991).

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 19:06 uur
Wegens de nationale rouw in België wordt de film wordt Versailles (2008) niet uitgezonden vandaag. Dit wegens de 'kindproblematiek'. Als vervanger is er Tous les Matins du Monde(1991).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 10:17 uur
Mooie film over een jongetje dat opgroeit als zwerver. Het is op zich niet eens zo'n bijzondere film of een bijzonder verhaal. Maar er wordt prima geacteerd en het is wel zo'n film waarvan de beelden me bij zullen blijven. Heb overigens de dvd gekocht, omdat hij niet uitgezonden werd op tv en ik toch wel nieuwsgierig was naar deze film.