Sugar (2008)

Anna Boden en
Ryan Fleckmet
Algenis Perez Soto,
Rayniel Rufino en
Joendy Pena BrownMiguel 'Sugar' Santos is een Dominicaanse honkbalspeler, die naar de Verenigde Staten gaat om daar te spelen in een team in een klein stadje. Hij voelt zich er niet echt thuis, dus moet Sugar de manieren van zijn omgeving leren en daarmee omgaan.
[permalink] geplaatst op 27 juli 2008, 14:02 uurDit kan een interessante film worden.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2009, 16:03 uurSportdrama's zijn niet bepaald my cup of tea maar Flecks debuut Half Nelson was verschroeiend mooi en ook het hoge gemiddelde van deze Sugar op Metacritic doet veel goeds vermoeden. Ben benieuwd!
3,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 18:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe film is toch anders dan anderen in dit genre.
Hier ging het juist erom hoe de sporters die het niet halen verder met hun leven gaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2009, 21:10 uurUitstekende prent weer van Ryan Fleck (en partner in crime Anna Boden) maar mist voor mij toch wat de magie van Half Nelson.
Op audiovisueel vlak kan Sugar me nochtans evenzeer bekoren, met opnieuw magnifieke kleuren en een heerlijke (hier en daar zelfs exotische) soundtrack. Op cinematografisch vlak zijn Flecks films wat mij betreft toch echt wel een klasse apart.
Verder ook een sterk verhaal, maar minder interessant dan Half Nelson in mijn ogen. Toch een redelijk traditioneel sportverhaal hoewel het best op een frisse manier wordt benaderd: de moeilijke weg naar succes in de sportwereld boeit me gewoon ietsje minder denk ik. Genoten hoor van Sugar, maar 't raakt me niet echt heel diep. Het einde vind ik overigens wel bloedmooi.
Sterke film met goede acteurs en een verbluffende look, maar niet de weergaloze parel die Flecks debuut is.
1,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2009, 18:44 uurmeestal weten Amerikaanse sportfilms met als thema de underdog die het uiteindelijk maakt mij wel te boeien : dit was helaas niet het geval bij deze film. het hier alom geprezen "Half Nelson" viel mij ook zwaar tegen.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 18:54 uurZandkuiken schreef:
waarom de vergelijking met half nelson????
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 19:07 uurSamio schreef:
waarom de vergelijking met half nelson????
Tja, aangezien Fleck met zijn debuut zodanig veel indruk had nagelaten op me, waren de verwachtingen voor z'n opvolger hooggespannen. Misschien niet compleet hetzelfde soort film, maar is het zo vreemd om Sugar met zijn vorige prent te vergelijken?
4,0
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 20:04 uurMooi subtiele film van Fleck en Boden. Opzich een vrij dun verhaal, maar sterk verteld met prachtige personages. Visueel vond ik het niet overdonderend maar het ziet er wel gewoon goed uit.
Verdient trouwens meer aandacht en een hoger gemiddelde hier. 4*