locatie: Films » Drag Me to Hell (2009) » Info

Horror / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om een toeslag op haar huur te bewerkstelligen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganusch het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 21:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beetje over de top allemaal, niet echt serieus te nemen deze film. Ik zou het ook meer een Horror/Komedie noemen. De humor deed voor mij erg afbreuk aan de griezelige sfeer, die de film zeker tot aan de scène op de parkeerplaats bij me wist op te roepen.

Er zitten een aantal zenuwslopende schrikmomenten in de film, maar ook weer de bekende cliché's en voorspelbare gebeurtenissen. 'Drag Me to hell' heeft heel lang bij me in de kast gelegen, maar heeft me, nu ik er eindelijk aan toe ben gekomen hem te bekijken, nergens weten te verrassen. Tegenvallertje dus. Blij dat ik er toch niet voor naar de bios ben geweest. Overigens wel leuk om Justin 'Jeepers Creepers' Long weer eens in een horrorfilm te zien!

Maar wat zat er nu in dat andere envelopje, dat mee in het graf is gegaan, want daar zag je ook een rond object in zitten!?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 21:44 uur
Ralf81 schreef:
Ik zou het ook meer een Horror/Komedie noemen.

is het ook :P

Ralf81 schreef:

Als ie zo tegenviel, koop ik hem anders graag van je over.. ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 22:09 uur
Ralf81 schreef:

Een of ander antiek muntje dat eerder in de film voorbijkwam.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 11:54 uur
DonOswaldo schreef:
Als ie zo tegenviel, koop ik hem anders graag van je over.. ;)

Uiteraard had ik hem gepindakaast in de kast liggen ;)

Karl van H., bedankt, had ik moeten weten! Ik kon er al niet van slapen :p

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 13:41 uur
Oke :P Dan maar binnenkort weer een uitstapje naar de free record shop maken.. O-)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 1:08 uur
Het beste uit 2009, zoals al reeds gezegd

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:27 uur
Redelijke horror film. Wel wat overdreven af en en toe, dat voegt weinig waarde toe en kijkt niet lekker, sommigen noemen dat comedy. Wel echte horror elementen met de oude dame.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:07 uur
Hehe eindelijk weer eens een goede horror. Pas gezien en het wist mijn aandacht wel vas te houden. Vooral die oude vrouw was creepy.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 19:00 uur
Ik zag deze film gisteren. De inhoud zei me eigenlijk niet zo erg veel, maar door het aantal sterren en de commentaren op de hoes toch maar de dvd meegenomen. Besluit: slechte keuze. Inderdaad eerder een comedy dan horror. Dit is een film die in de jaren '50 er mee door zou kunnen, maar toch niet meer van deze tijd, djeezes... ik ben geen enkele keer verrast geweest, laat staan verschrokken. Het ging er gewoon een beetje over, zeer ongeloofwaardig, zeer slap einde... zeker geen aanrader.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 15:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Flauwe film waarin feitelijk weinig gebeurt.
Wel een aantal leuk gevonden gore- en schrikmomenten.
Was tegen het einde toe (bijna) blij verrast, aangezien het er, tegen alle verwachtingen in, op leek dat het goed af zou gaan lopen met Christine... maar neen... tóch weer een slap smoesje om het in de laatste minuut nog slecht af te laten lopen.
Gemiste kans, wat mij betreft.
Special effects en dergelijke, zéker tijdens de séance, waren nogal 'over-the-top', wat de geloofwaardigheid en spanning zeker niet ten goede kwam.
Lohman zet een ongeloofwaardig en oppervlakkig karakter neer in de vorm van Christina, waardoor enige vorm van sympathie voor haar benarde situatie ontbrak.
Toch, door eerder vermelde schrikeffecten en gore-momenten (Christine's 'aanvaringen' met het lijk van die oude zigeunervrouw waren hilarisch!) een redelijk te verhapstukken filmpje.
Geen spijt van de aanschaf, wel een film die bij mij snel in vergetelheid zal raken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 13:34 uur
Ik heb DMTH zondagavond zitten kijken met mijn vriend en vond hem best goed.
Mijn vriend is in slaap gevallen na het eerste half uur van de film, hij vond hem saai en erg voorspelbaar.
Ikzelf vond het verhaal ook niet echt origineel maar wel leuk gedaan. De vrouw zag er best 'creepy' uit en het einde was toch wel beter dan zo'n happy end.
De humor die erin zat volgens sommige hier vond ik ver te zoeken...ja er zaten wat 'grappige' stukjes tussen maar om nou te zeggen humor? nee, naar mijn mening niet :P
Dus al met al toch nog een geslaagde film, al was mijn vriend het er niet mee eens haha.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:15 uur
Hoe kan iemand nou in slaap vallen bij een film waar de geluidsband zó hard van staat?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:30 uur
Geluid heel zacht? en een vriend hebben die makkelijk in slaap valt?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:34 uur
Dit is nou niet bepaald een film die je met het geluid zacht moet kijken; de schrikmomenten leunen nota bene geheel op het simpele trucje van een harde geluidsband! :|

Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:51 uur
Daar heb je gelijk in.
Maar om nou midden in de nacht het geluid lekker hard aan te doen.. :P zouden de buren blij mee zijn haha.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:52 uur
Hard genoeg om te schrikken, niet hard genoeg om de ramen te doen springen :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 17:58 uur
Schrikken doe ik alleen in de bioscoop ;) (groot beeld he, schrik ik sneller van)
Ja ach, het geluid zacht doe ik al gauw automatisch snachts...heb altijd zo;n gevoel van: ja hij staat TOCH nog te hard voor de buren/ouders van vriend...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 2:42 uur
o0Mayumi0o schreef:

Ik hou ook steeds rekening met de buren.
Een koptelefoon is best een handige uitvinding... ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 12:55 uur
Bij vlagen lachwekkend goor, verder lekker freaky. Zeker niet teleurstellend, ik heb me zeker vermaakt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 12:01 uur
Ik krijg de rillingen van dat oud wijf als ik de trailer bekijk...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 12:12 uur
En terecht, wat een kreng is dat zeg. ook is het lekker ranzig. Heb de film van de week herkeken op dvd en ik had precies hetzelfde gevoel als in de bios. Mijn score blijft terecht staan, perfecte mix van zwarte humor en goede horror.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 9:39 uur
Heel leuk. Zou zelfs willen beweren dat dit zijn beste film is op de eerste Evil Dead na. Raimi weet humor en horror weer geweldig te combineren, hoewel dit nooit eng wordt. Wel een paar aardige schrikmomenten. Het zijn vooral de absurde situaties die dit een must maken. 4 sterren.

[edit] gezien de vele reacties van mensen die deze film niet vatten, zou ik toch willen adviseren Horror/komedie bij het genre te zetten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 10:55 uur
Voor Raimi vond ik deze film toch wel wat aan de saaie kant :-(

niet ingelogd

109.189 gebruikers | 64.700 films | 23.999 regisseurs | 2.518.992 berichten | 3.554.376 stemmen