134.897 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.294 berichten | 4.930.258 stemmen

locatie: Films » Not So Dumb (1930) » Info

Komedie
76 minuten

geregisseerd door King Vidor
met Marion Davies, Elliott Nugent en Raymond Hackett

Dulcy Parker is een jongedame waarvan iedereen denkt dat het een dom blondje zonder potentie of talent is. Ze besluit op een dag de baas van haar verloofde uit te nodigen, in de hoop te kunnen slijmen voor een betere positie voor hem. Het loopt echter uit tot een groot fiasco.

gebruiker
bericht

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2011, 0:11 uur
Gordon Smith (Elliot Nugent) wil graag zaken doen met de rijke Charles Roger Forbes (William Holden -een andere W. Holden dan de acteur die later wereldberoemd werd) en dus besluit zijn verloofde Dulcy (Marion davies) om de zakenman en zijn gezin uit te nodigen voor een weekendje.

Helaas is Dulcy oliedom en wordt het weekend een ramp.

Ouderwetse,maar wel grappige komedie.

Veel van deze vroeg-sprekende films lijken net verfilmde toneelstukken,bijna de hele film speelt zich af af op 1 plaats.

Marion Davies is wel leuk als de oliedomme gastvrouw,die alles in het honderd laat lopen,Raymond Hackett,die haar broer speelt is een knappe talentvolle acteur,die in de jaren 29/30 veel grote rollen speelde in topfilms.
Vreemd is het,dat deze film een van zijn laatste films was.
In 1934 trouwde hij met Blanche Sweet,een filmdiva uit de stomme-film-periode,en overleed in 1958.