Onlangs was ik in de bakken van Bart Smit aan het rommelen en kwam deze tegen. In de cover stond in het groot: In de stijl van The Neverending Story en Harry Potter.
Aangezien ik het liefst fantasy zie, heb ik deze meegenomen. Het heeft even geduurd voor hij eindelijk werd opgezet, want ik had die dag nogal wat films gekocht. Deze ochtend deze film opgezet omdat ik iets licht wou.
Spijtig genoeg viel deze film van bij het begin al tegen :-s. Het verhaal is enorm slecht opgebouwd, de verhaallijn maakt op sommige momenten echt sprongen dat je ineens niet meer weet waar je nu feitelijk zit. Er komen ook verschillende dingen in voor waarvan je denkt, wat is hier nu relevant voor het verhaal? Daarbij is alles heel oppervlakkig en is er niets deftig uitgewerkt. Je hebt nergens in het verhaal een mooie voorstelling van de personages en gedurende de uitwerking komt je al evenmin iets over de personages te weten. Je hebt ook nergens een deel waar alles wordt uitgelegd, en dit laat je aan het eind van de film over met een gevoel van, waarom heb ik nu een uur en een half film bekeken.
Over de acteerprestaties kan ik ook niet echt lovend zijn, ze waren gewoon slecht. De opa kon er met momenten nog door. Maar damn ... de rest was gewoonweg slecht, ik had zo het gevoel dat ik naar een of andere soap aan het kijken was: "I love you, Brooke" Pfff, echt niet leuk.
Maar wat me het meest stoorde waren de visuele effecten. Dit is een film van 2001, in low budget films kunnen ze zelfs al goede effecten insteken. Maar dit was echt erg, het was slechter dan films van in de jaren 60 en 70, toen de visuele effecten nog in hun beginschoenen stonden.
De dieren en de ridder zijn echt gewoon fake op je scherm.
Ik had mijn euro toch liever aan een andere film besteed, want deze zal wellicht voor altijd een plaatsje in de kast innemen zonder dat er naar gekeken zal worden. Een geluk dat het maar één euro was feitelijk, want anders zou ik mijn haar uitgetrokken hebben