134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.291 berichten | 4.930.253 stemmen

locatie: Films » Felon (2008) » Info

Misdaad / Drama
104 minuten

geregisseerd door Ric Roman Waugh
met Val Kilmer, Stephen Dorff en Harold Perrineau

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 23:07 uur
In tijden niet zo'n slechte film gezien. En dan noemt meneer boven mij het een ''realistisch ogende gavangenisfilm''. Celda 211 vond ik geweldig en Felon is helaas dikke Hollywood prut.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 14:02 uur
Deze film was voor mij een aangename verrassing omdat ik Dorff en Kilmer niet echt graag zie in films, op een paar films na. Het script is boeiend en ik zat echt mee te leven met Dorff. Het einde zag ik wel aankomen, maar dat vond ik bij deze film geen probleem.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Felon (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Felon (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Felon (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 12:24 uur
Klont schreef:
Heb de film na krap een half uur uitgezet.
Wat een cliché film. Als je 1 gevangenisfilm heb gezien hoef je deze echt niet te zien.

Ook erg overdreven allemaal. Niet perse de situaties, want volgens mij zou het allemaal best kunnen gebeuren, het is alleen zó duidelijk dat de regisseur je een heftige ervaring wil bezorgen. Erg irritant.

Zegt ie met The Notebook in zn top 10...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 22:34 uur
Niet slecht, maar Celda 211 is natuurlijk veel beter. Deze film komt niet helemaal uit de verf.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 12:07 uur
ApoJapo schreef:

Het zijn gasten zoals jij die het verknallen.. waarom zonder goede redenering een 0,5 of een 5 geven aan films die vast en zeker een waardering verdienen die er tussen in hangt.
Als je niet serieus gaat oordelen over films doe het dan liever helemaal niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 19:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Niet echt geweldig, maar ook zeker niet slecht. Ten eerste al even zeggen dat ik me moet kapotschamen dat ik Harold Perrineau niet herkend heb. In de serie OZ speelde hij de rol van Augustus Hill, één van mijn favoriete personages en hier vroeg ik mezelf de hele tijd af van waar ik hem kende, maar ik kon hem vreemd genoeg echt niet plaatsen. Hij speelt zijn rol hier in elk geval wel overtuigend als echte bad guy. Stephen Dorff en vooral Val Kilmer zitten ook goed in hun rol. Val Kilmer is wat zwaarder geworden dan vroeger en ziet er dan ook erg imposant uit.
Het verhaal is wat vreemd. Dat zo een doodnormale familieman zomaar op de zwaarste afdeling van een gevangenis terechtkomt is al raar. Maar dat de bewakers dan ook nog eens al die zware criminelen tegen elkaar laten knokken kan natuurlijk niet. Die corrupte bewaker en dat vechten is zowat het enige wat de film te bieden heeft. Voor de rest krijgen we eigenlijk niets van het gevangenisleven te zien. Het zorgt natuurlijk wel voor enkele vermakelijke scènes en de film verveelt dan ook geen moment. Het enige wat tegenvalt is dat onze brave huisvader opeens kan vechten als de beste. En dan is er natuurlijk het cliché happy end wat de film naar beneden haalt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 4:10 uur
notoirefilmhater schreef:
Niet slecht, maar Celda 211 is natuurlijk veel beter. Deze film komt niet
helemaal uit de verf.

Waarom is Celda 211 beter? Daar kan een net binnengekomen gevangene dus direct bevriend raken met de leider? sure...

Ik vond Celda ook goed, maar als je deze film bekijkt, hoe je leven verneukt kan worden door 1 fout, net als Celda... Vond ik deze toch iets wat realistischer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 12:55 uur
Wow, wat een heftige film! Ik vond celda 211 goed maar deze vond ik nog beter! De hoofdpersoon in deze film wordt eerst nog helemaal niet geaccepteerd door de anderen gevangenen en dat vond ik in cell 211 juist een beetje onrealistisch. Ik vond dat er ook erg goed werd geacteerd! Dikke 4 *

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 0:37 uur
Ben hem nu aan het kijken leef helemaal met hem mee. kan die gevangenis bewaker wel schieten. maar even verder kijken tog goeie film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 16:07 uur
Wat een geweldige film! Heel erg realisitsch en telkens als Dorff de yard in ging, dan was het weer zo van, tegen wie gaat ie nu weer vechten. Ik heb lang niet zo meer zo genoten van een goeie film, top actie en verhaal! kijken dus. ik geef hem 4.0

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 21:11 uur
Best aardig, maar enkele eigenaardigheden en ongeloofwaardige momenten halen het algemene niveau toch wat omlaag. Het verhaal wordt heel aardig in de steigers gezet; zo wordt onder andere de aankomst van Porter in de gevangenis als einzelgänger en hoe hij zich zich vervolgens onvrijwillig tussen bendes en personages wringt aardig in elkaar gezet. Ook wordt de verhouding met zijn celmaat redelijk opgetuigd, maar vervolgens komt men niet veel verder dan een overenthousiaste bewaarder en vechtpartijen tegen andere gevangenen. Het slotakkoord kon niet echt overtuigen en was bovendien van een kilometer afstand zichtbaar. Filmtechnisch is Waugh vooral erg zoekende naar een goede 'flow' in de regie die nimmer wordt gevonden en oogt het cinematografisch niet bijster spectaculair. Daar tegenover staat dat de cast gemiddeld tot goed presteert, waarbij met name Kilmer me opvalt, die de laatste jaren weinig goed kon doen, maar hier weer een vleugje laat zien van de grote acteur in wording die hij ooit was.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 9:13 uur
Erg goede gevangenisfilm, die een duidelijk beeld laten zien hoe het er in de Amerikaanse gevangenissen aan toe gaat. Het einde is missshien wat melig maar dat doet niets af aan de film. Kilmer speelt hier inderdaad een betere rol dan we de laatste jaren van hem gewend waren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2012, 17:42 uur
Niet slecht geacteerd vind ik. Toch heeft de film iets waardoor ik er niet kapot van ben. Ik kan moeilijk zeggen wat.

2.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 23:05 uur
Heerlijke film dit, ik houd van dit soort films. Alleen misschien iets te gedramatiseerd maar erg onderhoudend en spannend. Of het realistisch is? Daar kan ik gelukkig geen antwoord op geven.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 10:59 uur
- goed geacteerd
- meeslepend verhaal, maar niet spectaculair, ook weinig origineel
- verveeld geen seconde (film is trouwens ook maar 90 min.)

Voor 4 sterren vind ik het verhaal te oppervlakkig en mist het te veel aan originaliteit. Wel de moeite waard!!