134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.291 berichten | 4.930.251 stemmen

locatie: Films » Tanguy (2001) » Info

Komedie
108 minuten

geregisseerd door Étienne Chatiliez
met Eric Berger, André Dussollier en Sabine Azéma

Tanguy is 28 en woont nog bij zijn ouders thuis. Zij vinden dat het tijd is dat hij op zichzelf gaat wonen, maar dat vindt Tanguy nog niet. Zijn ouders verzinnen daarom een plan om hem alsnog uit huis te krijgen.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2004, 1:33 uur
hmm, nee, helemaal niks...
komt misschien omdat het ook nog eens frans is. de enige leuke franse comedie waar ik zogauw even op kom is de Taxi-serie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2004, 4:06 uur
Hij krijgt van mijn een 2,5 vanwege de herkenbaarheid :roll

Heeft zijn grappige momenten wel zoals:

Waneer Tanguy eindelijk het huis uit is, hij angstaanvallen krijgt en zijn moeder hem weer uit het ziekenhuis moet ophalen..en hij weer thuis komt wonen. Tot afschuw van zijn ouders.:)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tanguy (€ 17,48)
gratis verzending

Tanguy (€ 25,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tanguy (€ 26,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2004, 7:31 uur
Hopelijk was dat geen herkenbaar moment voor je ;-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2004, 14:27 uur
Het is eigenlijk een soort van Franse bewerking van Mama is Boos en Schatjes door elkaar. Hilarisch om te zien hoe gek die ouders worden op een gegeven moment, meer door hunzelf als door Tanguy. Ik heb me prima vermaakt en ik geef een 4*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 10:35 uur
Het begon sterk, maar gaandeweg verloor de film zichzelf en vloog het scenario behoorlijk uit de bocht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 12:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuke film, vooral dat die vader op een gegeven moment helemaal doordraait.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 9:54 uur
Heerlijke geacteerde film. Vooral de vader is hilarisch. Jammerlijke lage score gemiddeld hier.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 18:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Inderdaad nogal een lage score voor een erg aardige film.
Hoewelhet vanaf die rechtszaak wat minder werd...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 21:47 uur
Deze film vind ik dus niks. Is het voor de jeugd bedoeld? Ik vind hem in ieder geval erg kinderachtig. Wat het onderwerp betreft, iemand die 28 is en nog bij zijn ouders woont. Nou en? Wat er vanaf de geboorte tot zijn huidige leeftijd heeft afgespeeld, laat de film totaal achterwege. Tanguy is juist de volwassene en de ouders gedragen zich als een stel kleine kinderen, dat klopt dus niet helemaal. De wijze waarop dan geprobeerd wordt hem het huis uit te krijgen is niet leuk maar gewoon flauw. Na een uur wordt de film even grappig, dat begint met de telefoonscene om daarna toch alweer heel gauw op dezelfde manier verder te gaan. De acteurs spelen ook behoorlijk slecht. Ik zat eigenlijk nog te twijfelen tussen een 2 of een 1, maar het is eigenlijk een walgelijk slechte film, dus 1.0.