Ridicule weergave van het circusleven.
De situaties zijn meestentijds ronduit belachelijk.
Ik zal niet in detail treden, want voor iemand die de circuswereld van binnenuit kent zijn er zoveel storende factoren aan dit verhaal verbonden dat er eigenlijk geen beginnen aan is.
Nou ja, een paar simpele voorbeelden dan:
Waarom moet Staartjes (Willy Waltz eigenlijk) tijdens de voorstellingen met een Duits accent spreken bijvoorbeeld?
Circus à la Pipo de Clown?
Een trapezenummer in een veel te kleine, en te lage tent

De artiesten hangen met hun voeten zowat in het vangnet...
Ik ken de gebruikte tent wel, die is van circus Bongo , een kindercircus, waarin dergelijke acts nooit opgevoerd worden natuurlijk.
Een circusfamilie die uit zo'n zootje ongeregeld bestaat ben ik ook nog nooit tegengekomen.
Ook ligt de nadruk veel teveel op de sex-escapades van de personages.
Op een bepaald moment trekt het circus illegaal de Duitse grens over.
Dat zou ik wel eens willen zien gebeuren.
En dan gaan ze daar ook nog voorstellingen geven.
In Duitsland geeft geen enkele gemeente toestemming voor circusvertoningen voordat de tent en ander materiaal door de bouwpolitie goedgekeurd is.
Daar komen heel wat regels bij kijken.
Een Nederlands circusje, zoals Waltz dus, beschikt niet over het benodigde Duitse 'bouwboek', en voldoet bij voorbaat niet aan de gestelde zeer strenge normen die in Duitsland gelden.
En zo is er nog een hele hoop meer.
Ik heb met gekromde tenen naar die serie zitten kijken, en de vaak overacting van Staartjes.
Wellicht dat het kijkers die niets van het ware circusleven af weten allemaal niet stoort.
Dat realiseer ik mij wel.
Maar voor mij is het een serie die ik nog niet gratis op DVD zou willen hebben.