134.899 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.358 berichten | 4.930.406 stemmen

locatie: Films » The Road (2009) » Info

Drama / Thriller
111 minuten

geregisseerd door John Hillcoat
met Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Robert Duvall

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

zondag 27 mei, 23:00 uur op TV (BBC2)
» alle tv-films

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 22:20 uur
Goed neer gezet,maar had er enkele miljoenen tegenaan gegooit en had dan laten zien hoe de wereld verging!
Ik dacht bij die flash-backs dat dit ook ging gebeuren maar dit was jammer genoeg niet zo.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 22:22 uur

Road (€ 9,99)
gratis verzending

Road (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 19:23 uur
nakada schreef:
Dan kijk maar naar 2012.

Dat is een slechte film,zeg,die is niet serieus te nemen,The road eigenlijk wel

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 1:09 uur
prachtfilm! mijn eerste 5 sterren ooit!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 14:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Sterke post-apocalyptische film in de stijl van I am Legend en The Book of Eli, alleen is deze film meer op drama gericht en minder op actie. Met name hoe slecht de mensen het hebben wordt goed in beeld gebracht, zoals de verhongerde mensen die ze vinden in de kelder.
Erg mooi om de band tussen vader en zoon te zien en dat niet alles van een leien dakje gaat en dan met name de dood van de vader op het eind.

3,5 Sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 0:16 uur
Visueel wel een knappe film, prachtige desolate beelden
Helaas was het verder een gebeuren waar alles en iedereen neerslachtig en/of depressief is, zo erg zelfs dat het mij helemaal niks meer deed op een gegeven moment.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 12:41 uur
deze komt a.s. zondagavond op BBC2, om 23:00uur NL tijd

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 17:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
wimaroca schreef:

Als je de trailer bekijkt, dan lijkt het er op dat de wereld werd verwoest door een natuurramp.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 19:55 uur
Pracht van een film, het absolute bewijs dat een post-apocalyptische film niet persé vol hoeft te zitten met keiharde actie en massa's special effects.

Deze blijft boeien, en ook als de film afgelopen is blijft hij in je hoofd zitten, DAT is film maken!

Persoonlijk denk ik dat je niet eens van het genre/thema (post-apocalypse) hoeft te houden om deze goed te vinden.
Ik ben er fan van, mijn vrouw niet, "28 days/weeks later", "Doomsday" en dergelijke films kunnen haar niet boeien, maar dit vond ze een prachtfilm!