134.899 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.357 berichten | 4.930.406 stemmen

locatie: Films » Leonera (2008) » Info

Drama
113 minuten

geregisseerd door Pablo Trapero
met Martina Gusman, Elli Medeiros en Rodrigo Santoro

Julia wordt wakker in haar appartement omringd door de bloedige lichamen van de nog levende Ramiro en de dode Nahuel. Beiden zijn haar minnaar geweest en een van hen heeft Julia zwanger gemaakt. Julia wordt naar een gevangenis voor moeders en zwangere vrouwen gestuurd. Hier voelt ze zich rot. Wanneer het kind, een jongetje, wordt geboren, blijkt het moeilijk te zijn een kind in deze situatie op te voeden. Ook de nacht van de misdaad en haar relatie met Ramiro blijven troebel.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2008, 22:04 uur
Mooie poster. Deze is anders ook niet mis.
De film schijnt erg goed te zijn. Won 5 prijzen op het Lima Festival van Latijns-Amerika en kreeg nog een nominatie voor de Gouden Palm in 2008.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2008, 17:09 uur
Interessant stuk in de Filmkrant. Ben benieuwd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Leonera (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Leonera (€ 19,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Leonera (€ 19,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 11:33 uur
Onderhoudende vrouwengevangenis film.
Verhaal blijft onduidelijk en wat er precies is gebeurd blijft vaag. Ook gesprekken met haar dan wel niet vriend blijft onduidelijk.
Einde is ook beetje raar. Je weet niet precies of ze nu vrij is danwel ontsnapt. Ik geef het een 5,5.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 18:21 uur
Een aangename verrassing van Zuid-Amerikaanse maak. Leonera is rauw en naargeestig met een aangrijpend thema (het opvoeden van een kind in de gevangenis). Zeer goed verfilmd (met name het begin trekt meteen de aandacht), heeft in mijn ogen terecht vele prijzen gewonnen.

Wat er in de nacht van de misdaad is gebeurd is natuurlijk met opzet vaag gebleven, meer duidelijkheid daarover voegt denk ik ook niets toe aan het verhaal en maakt het juist sterker. Het einde geeft een onverwachte en interessante wending aan het verhaal en is in mijn ogen overigens echt niet onduidelijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 21:24 uur
Een alternatieve film over een stuk uit het leven van Leonera. Mooi verfilmd, een kijkje in een gevangenis. . . Aangenaam verrast.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 13:01 uur
Uitstekende vrouwengevangenis film met prima acteer prestaties en vele rauwe momenten ook de mooie opnames van de zwangere julia zijn perfect geschoten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 2:16 uur
Mooi drama

Op het eind ontsnapt ze. En staat er het vrije leven voor haar en haar zoontje open. Ergens wel een fijn eind , vooral als je ziet dat ze schuldig word verklaard en nog een lange weg in de gevangenis te gaan heeft, terwijl haar vriend word vrijgesproken aan de hand van te weinig bewijzen.
Geld voor haar niet het zelfde?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 12:55 uur
De eerste 10 minuten en het laatste half uur vond ik erg goed. Helaas kon mij die dagelijkse sleur in die bajes (duurt gewoon te lang) me maar 10 minuten boeien, hoewel het natuurlijk wel een mooi en realistisch beeld geeft van hoe het er daar aan toe moet gaan. Net geen 3,5.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 12:58 uur
jadolino schreef:

Geld voor haar niet het zelfde?

Dat dacht ik ook en dat vond ik tevens een zwak moment in de film. Al zullen sommigen dit een goed punt vinden, omdat hiermee de imperfectie van het rechtsysteem (daar) wordt aangetoond. Of dat de justitie daar geen gezichtverlies wil lijden en daarom maar iemand hebben aangewezen. Zelfs met dit soort verklaringen blijf ik het een zwak moment in de film vinden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 23:35 uur
Het rechtssysteem in Argentinië is niet erg geweldig. Daar ben je voor een feit schuldig tenzij je je onschuld heb bewezen, meestal is het andersom.

Met veel geld en goede advocaat kan je de strafmaat naar je hand zetten.Dit kwam in deze film ook ter sprake. Tenzij de advocaat corrupt is, dan gaat het geld naar zijn onderkomen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2011, 0:06 uur
Knap gemaakte film over een moeder met haar zoontje in de gevangenis. Het enige minpunt vind ik dat je ook op het einde niet weet wat er eigenlijk gebeurd is ....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 15:07 uur
Wie een misdaad pleegde blijft in het verhaal totaal onduidelijk, maar hoeft dat wel, als de film alleen een beeld wil ophangen van het leven van vrouwen met hun kind in de gevangenis en de weerslag dit verblijf heeft op de betrokkenen.
Zonder super te zijn is dit toch wel een knap werk en zekerlijk geboeid gekeken naar een toch wel speciaal facet van het gevangeniswezen. Hier in Latijns Amerika, maar hoe is het elders ?
Acteurs zijn overtuigend in hun rol en Martine Gusman, terecht meermaals gelauwerd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 0:27 uur
Movsin schreef:
Wie een misdaad pleegde blijft in het verhaal totaal onduidelijk

Klopt maar het aardige daarvan is dat datzelfde geldt voor de rechter. Die spreekt op een onsamenhangende verklaring en hetgeen wij weten als kijker hem vrij en haar niet . Acteerwerk was heel sterk maar het werd - hoe aangrijpend ook - nogal saai op den duur dat gedoe in de gevangenis.
Verder is mij even ontgaan waar de titel op slaat?