Enter the Void (2009)

geregisseerd door
Gaspar Noémet
Nathaniel Brown,
Paz de la Huerta en
Cyril RoyOscar en zijn zus Linda wonen sinds kort in Tokio. Oscar leeft van de inkomsten van kleine drugsdeals en Linda werkt als stripper in een nachtclub. Tijdens een inval van de politie wordt Oscar geraakt door een kogel. Hij ligt op sterven, maar zijn geest, die eveneens trouw is aan zijn belofte om zijn zus nooit achter te laten, weigert de wereld van de levenden te verlaten. Tijdens de dwaaltocht van zijn geest door de stad worden de visioenen steeds chaotischer en veranderen ze in een ware nachtmerrie. Het verleden, het heden en de toekomst vermengen zich in een hallucinogene draaikolk.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 11:56 uurZelden zo'n rauwe film gezien. Zwakgevoeligen en zij met epilepsie kunnen dit beter links laten liggen. Alles komt hard, zoals het is en romantiseren is uit de boze; de flikkerende beelden geven sowieso al een akelig gevoel. Daarmee onderken ik dat 'Enter the Void' iets bijzonders is, tegelijkertijd slaakte ik na een kleine drie uur een zucht van verlichting toen het eindelijk afgelopen was. Absoluut geen herkijkmateriaal voor mij.
5,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 17:30 uurHij ligt ineens volop voor €9 bij de FAME in Amsterdam, voor de geïnteresseerden. Wel DVD, weet niet of er ook Blu-Ray versie van deze is in NL?
1,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 11:00 uurklote film ,wil allemaal interessant overkomen maar blijft stront.