The Young Lions (1958)

geregisseerd door
Edward Dmytrykmet
Marlon Brando,
Montgomery Clift en
Dean MartinDe film gaat over het lot van twee soldaten tijdens W.O.II. De Duitse officier Christian keurt steeds minder goed van wat in de oorlog gebeurt, terwijl de Amerikaanse G.I. Ackerman de militaire hiërarchie beklimt.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2004, 16:49 uurEčn van de eerste serieuze rollen van Dean Martin na de samenwerking met Jerry Lewis. Omdat hij in hetzelfde jaar is geschoten als 'Some Came Running', waar hij een beduidend betere rol neerzet dan in deze rolprent. Het acteerwerk van Montcomery Clift als een amerikaanse soldaat en Marlon Brando als duitse officier was niet slecht. Maar het verhaal wilde maar niet naar een climax toewerken, of in iedergeval een einde. En toen het eenmaal zo laat was, werd ik flink teleurgesteld.
Veel scene's konden zo uit de film worden geknipt zonder dat hinderlijk was voor de narratie.
Ondanks deze negatieve klank was het niet drie uur vervelen want spanning en de romances maken de film toch waardig om te kijken......3,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2005, 21:48 uurVond het verhaal juist goed en vooral hoe het vertelt wordt, door de afwisseling van de personage's. Dat is toch wel apart voor een film uit de jaren 50. ****
3,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2006, 19:56 uurDit is volgens mij een van de eerste films die de WO II (en het thuisfront) laat zien door de ogen van Duitse en Amerikaanse soldaten. De editing is naar mijn mening niet echt goed maar doordat je voor die tijd een redelijk waarheids getrouw verhaal krijgt (duitsers waren ook niet allemaal slecht) krijgt deze film van mij toch 3.5*.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2007, 20:54 uurIk vond hem een beetje tegen vallen.
Met name de lange tijdsduur!
3,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2007, 22:58 uurLijkt me wel een mustsee dit, gezien de acteurs, de beoordeling en de tijdsduur een lekker lange, behoorlijk goede film
wo2-Freak
[permalink] geplaatst op 11 maart 2008, 7:53 uurNiet slecht, niet goed. Er midden in het kan inderdaad wel beter. Het acteerwerk was prima en het verhaal was top. Hartstikke genoten ondanks het niet echt super verhaal (wat wel als redelijk aangegeven wordt door mij) is dit echt wel een must-see film! Vooral voor de wo2-film liefhebbers!

4,5
[permalink] geplaatst op 26 maart 2008, 0:08 uurVoor mij een van de beste films over de tweede wereldoorlog. Prachtige rol van Marlon Brando als Duitse Nazi-officier.
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2008, 13:01 uurWat ik eerder gezegd heb... 4.0*
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 18:26 uurEen aanrader. Het is een tijd geleden dat ik de film heb gezien, vandaag maar alles updaten. Heel erg goede oorlogsfilm.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 13:56 uurEen aardige film met een goed verhaal en sterk acteerspel, maar hij gaat uiteindelijk ten onder aan de speelduur. Het laatste uur was nogal langdradig en niet altijd even interessant. Brando speelt op hoog niveau, maar Clift vond ik hier tegenvallen. Maar dat lag ook grotendeels aan zijn (irritante) personage.
Ook een aantal leuke vrouwelijke bijrollen, met als uitschieters Hope Lange, Barbara Rush en May Britt!
3,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 18:11 uurHet boek van Irwin Shaw vond ik indertijd erg boeiend. De film vind ik wat dat betreft wat minder. Sommige scenes worden erg lang uitgesponnen en aan de andere kant vlieg je soms door de tijd. Het is ook erg wennen aan het "duitse" accent van de amerikaanse acteurs (alhoewel Brando daar in het begin een grap over maakt). Al met al een film die een goede remake nodig heeft want het verhaal is verder goed.
Wist trouwens niet dat Brando zo'n iel stemmetje had.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 12:19 uurAardig meer niet, had veel meer ingezeten, net een voldoende:3,0