An Affair to Remember (1957)

71 stemmen | gemiddelde 3,31

Romantiek119 minuten
geregisseerd door
Leo McCareymet
Cary Grant,
Deborah Kerr en
Richard DenningNickie (Cary Grant) is een Europese playboy die met een cruiseschip naar New York vaart. Terry (Deborah Kerr) is een voormalig zangeresje. Haar vriend is al naar New York gevlogen om een zaak af te handelen. Nicky en Terry ontmoeten elkaar en er bloeit een onmogelijke romance open.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 juli 2003, 21:28 uurlang geleden gezien naar aanleiding van sleepless in seattle. 3.5*
[permalink] geplaatst op 22 maart 2007, 11:51 uurVoor degenen die van een ontroerend romantisch verhaal houden, is deze film een echte aanrader. Ik heb de DVD in Frankrijk gekocht en hij heeft daar de titel "Elle et Lui". Het beeld van deze kleurenfilm is haarscherp. Prachtig camerawerk, schitterende locaties (o.a. in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee en New York) en realistische decors maken deze film tot één groot kijkfeest. De tijdsduur van 1 uur en 50 minuten vliegen voorbij.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2007, 9:01 uurHeel mooie film. Wordt inderdaad geparodieerd in SLEAPLESS IN SEATTLE. Dat duidt meer weer eens aan hoe belangrijk deze film wel niet is. 4 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2007, 1:33 uurOp de top van het Empire State Building is ie ook te koop.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2008, 13:09 uurInderdaad best een leuk idee en een soort van basis voor veel latere romcoms, maar bij vlagen ook echt te oudbollig en zoetsappig ( dat kinderkoortje

) . En uiteraard een geweldig tearjerker-einde

Maar de hoofdrolspelers zijn leuk (al is Kerr af en toe nogal overdreven bezig) en de setting en lokaties zijn ook oke.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2009, 18:21 uurMooie film. Kerr zet een af en toe bijna hysterisch karakter neer, verward en onzeker - geen wonder van dat ongeluk... Cary's charme is, zoals zo vaak, weer ronduit onweerstaanbaar. Leuke ingehouden humor, prachtige sets... Alleen zakt het tempo richting het einde compleet in, jammer!
[permalink] geplaatst op 22 maart 2009, 11:45 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeerlijke film, zeker het eerste deel op de boot is geweldig. Helaas is het tweede deel een stuk minder, maar dat wordt op het einde weer goedgemaakt.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2011, 17:44 uurOhhhh hahahaha wat geweldiggg!!
Ik zit te snotteren met een doos tissues hahaha
Prachtige film!
Heerrrlijk ouderwets.. vooral de achtergronden en scenery..
Ik heb al veel van die klassiekers gedownload en ik heb ook al een aantal films gezien waarin wordt gerefereerd naar deze..
Weet niet meer hoe ik er nu van de week op kwam om deze te gaan kijken.. maar ik heb er zeker geen spijt van en ik ga hem denk ik ook nog wel vaker kijken!
3,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 0:49 uurEen mengeling tussen een romantische klassieker en een clichématige, sappige soap, die meer gedateerd op mij overkwam dan ik vooraf gedacht had. Vanzelfsprekend beschikken zowel Deborah Kerr en Cary Grant over een natuurlijk charisma, waarbij de laatste slecht zichzelf hoeft te zijn. En van de regisseur is het knap dat zelfs in de vele kalme scènes je als kijker de verlangens, hunkering en droevenis blijft voelen en zien, maar het verhaal mist (ook voor de jaren vijftig originaliteit.
4,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 10:15 uurOubollig voor de moderne kijker, heerlijk voor wie houdt van two bright stars doing their thing. De scène met de grootmoeder is tegelijkertijd uiterst voorspelbaar en zeer ontroerend. En wat is Cary Grant ontzettend ongeloofwaardig als kunstschilder (ongeveer net zo erg als toen hij een jaar later in Indiscreet een financieel expert moest spelen), zonder dat dat ook maar iets afdoet aan mijn kijkplezier. Een ultieme three handkerchief movie.