134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.232 berichten | 4.930.196 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001)
8845 stemmen | gemiddelde 4,21
mijn stem:
12 jaar geweld angstNieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
178 minuten / 208 minuten (extended edition)

geregisseerd door Peter Jackson
met Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Deze film staat op nummer 11 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 0:50 uur
Ik zit me ook al een hele tijd af te vragen over welke harige trol en hond hij het eigenlijk heeft :?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 13:09 uur
nakada schreef:

Dank dat hij de trol onder Moria bedoelt. Maar wat kansloos om daar 0.5 punten voor te geven.
Of hij doelt op deel II met de Warg riders...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Lord of the Rings - Fellowship of the Ring (2D... (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 15:08 uur
Ik denk dat hij met 'die harige trol' Gimli bedoelt, die in deel 2 inderdaad zo'n Warg aanpakt met zijn bijl.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 15:35 uur
DonPeliculón schreef:
Dus ik kan mijn vijf sterren bij dit deel wel laten staan ?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 18:11 uur
nakada schreef:
Dus ik kan mijn vijf sterren bij dit deel wel laten staan ?
Haha ja hoor, bij déze wel! :p

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 18:05 uur
moviemafketel schreef:
Film van 12 uur en dan op dat soort onbelangrijke dingen letten.

Ach, ik begrijp wel waarom hij zich daar aan ergert. Details zijn belangrijk hé. ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 17:35 uur

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 11:22 uur

Sorry, maar wat is een mekak? :p

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 11:37 uur
Kijk in het topic MM memorabele quotes, daar is er al over gesproken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 12:57 uur
DonPeliculón schreef:

Sorry, maar wat is een mekak? :p

Een stoute marrokaan.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 15:28 uur
_O^ Helaas zijn er daar zat van.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 7:41 uur
Laat het pikken door een mekak en alles is opgelost.
Los gezien van het feit dat je mag vinden wat je wil, ik neem aan dat jij jezelf niet al te serieus neemt toch? Of je houd gewoon niet van films dat kan natuurlijk ook, maar dat denk ik niet. Aan je stemgedrag op deze en andere films, weet ik zeker dat je de boel een beetje probeert op te naaien. Zoniet, dan raad ik je aan om film uit je leven te bannen. Het verhaal kan je niet liggen etc, maar je kan het verhaal van LOTR niet in een notendop uitleggen. Of je bent simpel van geest, daar ga ik maar even van uit dan...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 22:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
m1chel schreef:
...De verloren ring van macht zoekt zijn weg terug naar de geniepige Sauron. Die wil gemene dingen doen en de vrije wereld in slavernij onderdompelen. Om er voor te zorgen dat dat niet doorgaat, en omdat die ring niet makkelijk te slopen valt, gaat Frodo met zijn vriendjes via een gruwelijke omweg naar Mordor om `m daar in de vulkaan van `Mount Doom` te keilen. ...eh... ben ik nu simpel van geest, m1chel? :?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 1:35 uur
Wat m1chel waarschijnlijk wil zeggen is het volgende. Weliswaar kun je waarschijnlijk elke film op een dergelijke ( simpele ) manier samenvatten, maar er kan in detail heel veel meer vertelt worden. Cularis suggereerd echter dat er niet veel meer vertelt wordt buiten de ring om. Zie je dat niet, dan twijfeld m1chel enigszins aan zijn geestelijke vermogens.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 12:16 uur
Idd, er steekt meer achter dan alleen een ringetje. Zo bedoelde ik dat idd.Het is wel erg kortzichtig om de film te omschrijven als 12 uur lang naar een film over een ring te gaan zitten kijken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 21:57 uur
Wel een sjieke ring, overigens.......

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2012, 23:29 uur
De verdiensten van deze trilogie zijn groot. Peter jackson heeft knap werk geleverd.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 16:24 uur
goed begin van een geweldige filmreeks

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 1:26 uur
wow

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 22:04 uur
Beste film uit de reeks. De personages zijn beter uitgewerkt, het gevaar was mysterieuzer en de sfeer was mooier.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2012, 23:32 uur
Het is allemaal mooi gefilmd, daar kan ik niks over zeggen maar ik had er niks mee. Wat was mijn ex kwaad toen ik dat zei... ;-) Het kan mij gewoon niet bekoren! Maar je moet er van houden.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2012, 1:42 uur

Het ging hierdoor uit?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2012, 11:41 uur
:P

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 22:45 uur
Alle films van deze trilogie blijven mij boeien. Ben altijd weer gefascineerd als ik ze voor de zoveelste keer kijk. Deze films krijgen allemaal 5 sterren van mij, er is gewoon niks op aan te merken. Mooie muziek, geweldig geacteerd, alles is zó geloofwaardig. Deze films komen zeker ver bovenaan mijn top 10 te staan.