Treasure Planet (2002)

Ron Clements en
John Muskermet de stemmen van
Joseph Gordon-Levitt,
Brian Murray en
Martin ShortJim Hawkins is een avontuurlijke jongen die gekweld wordt door de herinnering van zijn vader die hem en zijn moeder verliet. Als een oude ruimtevaarder een map aan Jim overhandigd met de boodschap hem uit de handen te houden van een kwaadaardige Cyborg, reist Jim het heelal door opzoek naar de grote schat van de legendarische piraat Flint.
4,5
[permalink] geplaatst op 30 september 2007, 22:07 uurToch vreemd. Veel geflopte Disneys vond ik geweldig. Zo ook deze. Veel beter dan de grote successen van de laatste twee deccenia.
Vandernagel
[permalink] geplaatst op 13 november 2007, 15:46 uurDoordat deze animatie zich afspeelt in de toekomst (de ruimte) in plaats van het verleden (de zee), gaat er een wereld van ongekende creativiteit open. Het is echter jammer dat ze er zo weinig mee gedaan hebben.
Natuurlijk spreekt de 18e eeuwse piraterij meer tot de (romantische) gevoelens dan sci-fi dus ik kan begrijpen dat men terug in de tijd is gegaan mbt bepaalde dingen (kleding, schepen, ..) Want zeg nu zelf, wie is er nu geinteresseerd in Treasure Island a la Star Trek met hun strakke pakjes!?
Persoonlijk ben ik ook meer gecharmeerd van getekende animaties dan CGI, maar ik kom toch tot de conclusie dat Treasure Planet een middelmatige animatie is. In alles (verhaal, personages, de stemmen, de animaties, ...) mis ik durf, creativiteit, passie, ...
3,0 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2007, 12:04 uurHeb er enorm van genoten! Typisch Disney en ik vond het juist artistiek, de mix van CGI met getekende animaties! Sowieso lekker om op 24 december 's avonds te zien zo rond de kerst....
4,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2008, 22:35 uurStar Wars meets Disney: verrassend leuk! De vrije interpretatie van Schateiland maakte me vooraf wat huiverig, maar pakte uiteindelijk prima uit. Mooie scenes, zoals die waar je voor het eerst de ruimtehaven nadert, of die met de "ruimtewalvissen".
3,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2008, 16:08 uurErg Matige Disneyfilm, De stemmen en de animatie van de Film zijn beiden Goed, Het Verhaal is een beetje daar tussen in ik vind soms de Film namelijk wat overdreven en Saai maar op sommige momenten ook erg boeiend en Vermakelijk kortom : Geen Topper wel Leuk om eens te huren.
***
film_kaza
[permalink] geplaatst op 3 mei 2008, 19:25 uurZeker geen slechte Disney. Vooral de animatie maakte veel indruk (Alle sieraden, kleren in allerleui vormen en maten, hoe 3D is gecombineerd met de 2D is vaak goed gedaan).
Kwa actie de meest geslaagde Disney-tekenfilm want deze past goed bij het verhaal en was in verband met explosies en "heldhaftige acties" de beste actie. Het verhaal zelf neemt rustig de tijd om door te gaan met wat leuke grappen hier en daar, maar het stelt niet heel veel voor. De film heeft een paar kleine downs kwa sfeer maar is voor het grootste gedeelte heerlijk vermaak.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2008, 13:40 uurEen van de laatste grote animatie-films van Disney. De kruisbestuiving tussen klassieke hand getekende karakters en de CGI-achtergronden werkt niet en het levert het gevoel op dat je naar een knip-en plakwerkje zit te kijken. Ook wat betreft de inhoud lijkt het of ze gewoon alle elementen uit eerdere titels aaneengesmeed hebben tot iets wat in de verte wat wegheeft van een Disney. Toch denk ik dat de doelgroep - jongetjes van onder de 16 - het wel kunnen waarderen door de grappige monsters.
4,5
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2008, 15:10 uurIk vond het ook heel geslaagd, hoor.
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2008, 18:51 uurDonkerwoud schreef:
Ik kan het waarderen, maar niet zozeer door de monstertjes.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2008, 22:46 uurfilm_kaza schreef:Donkerwoud schreef:
Ik kan het waarderen, maar niet zozeer door de monstertjes.
Ach, die vond ik juist zelf wel grappig. Dus misschien moet ik maar niet meer namens een andere leeftijdsgroep dan de mijne spreken?

film_kaza
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2008, 11:40 uurDonkerwoud schreef:film_kaza schreef:

Spreekt voor alles en iedereen

!
3,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 21:18 uursuper geanimeert en wat origineel!!!!
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 21:51 uurDonkerwoud schreef:
ow jij hebt er verstand van? ik wil niet bazig gaan doen hoor maar dit was een super film, het is een familie film dus mensen boven de 16 zullen hier ook nog van genieten.
film_kaza
[permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 16:14 uurIk heb dit laatst weer gezien. Het was erg cool. Effe geen sprookjes en andere dinge. Gewoon lekker cool piraten gedoe.
De muziek was erg mooi en het was mooi om te zien hoe Jim die piraat als vaderfiguur zag. Dit is veel beter dan ik dacht.
Er zaten echt een paar spectaculaire stukjes in die je niet vaak in tekenfilms ziet. Wel stom van al die computeranimatie figuren.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2010, 23:07 uurIk vind deze een van de mindere Disney films. Verhaal spreekt mij zo niet echt aan. verhaal valt wel mee.
5,0
[permalink] geplaatst op 18 september 2010, 18:26 uurdeze disneyfilm verdient zo veel meer dan alle andere
5,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 14:42 uurBen die film 2 keer achterelkaar in de bios gaan kijken,
3,0
[permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 16:12 uurVroeger als kind nog meegemaakt op een soort conventie. Piratenplaneet, komt dat zien! We werden toen echt overspoeld door tonnen merchandise. Beetje vreemd dat het aantal stemmen geen direct voortvloeisel van deze schijnbaar exuberante promotiecampagne blijkt te zijn.
Enfin, de natte droom van een kind. Piraten in de ruimte, een jonge, avontuurlijke held in de hoofdrol en zeer sfeervolle beelden. Knappe animatie bij momenten en een oud, doch geadapteerd verhaal dat aanslaat en niet verpest is door Disney. Leuke mini-referenties naar 'Jaws' en 'Star Wars' overigens. Jammer dat het sentiment me vaak niet weet te raken en dat de humor duidelijk op een andere leeftijdsklasse is gericht. Zoals veel animatiefilms is deze me ontgroeit, en is een handvol jeugdsentiment het enige dat de boel van zinken weerhoudt.
3,00
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 21:04 uurAls kind in de cinema gezien. Vond ik altijd erg leuk. Was wel altijd bang van the bad guy. Te lang geleden om er iets van te herinneren.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 15:33 uurNa herziening is dit toch vrij goed meegevallen. Het verhaal van Treasure Island is bekend en Disney slaagt er in om het modern tintje mee te geven. Opvallend, omdat op het eerste zicht Disney niet altijd mee is met z'n tijd. Alles is wel geolied en soms wat voorspelbaar, maar andere grappen en figuren zijn dan weer wel leuk om zien. The bad guy, de verstrooide professor, de sidekick, het hoofdpersonage, ... Alle bekende elementen van Disney zijn aanwezig. En de muziek zou zo die van een attractie in Disneyland kunnen komen. Maar ben wel blij dat er voldoende actie in zit (net als bij Atlantis meer schietwerk trouwens dan we gewoon zijn) en uitzonderlijk is er geen romance bij het hoofdpersonage.