Up (2009)

Pete Docter en
Bob Petersonmet de stemmen van
Edward Asner,
Jordan Nagai en
Christopher PlummerCarl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 20:51 uurZojuist nog een keer de 3D versie gekeken en wederom een erg leuke film. Die opa blijft vertederend. 4*
3,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 15:13 uurSympathieke, mooi gemaakte film. De uitdrukkingskracht van de gezichten bereikt in deze film wel een hoogtepunt.
In een poging de film 'spannender' te maken, zijn er volgens mij wel verkeerde keuzes gemaakt. Zoals de pratende honden, die afbreuk deden aan de sfeer van de film. Dat was wel jammer. Je kunt je afvragen of Pixar er goed aan heeft gedaan van dit verhaal een avondvullende film te willen maken.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 19:07 uur'k vond het ook een mooie film. Een kleurrijke film met een erg sterk begin. Ondanks dat de scène met het opstijgende huis al in de trailer zat, kreeg 'k er nog steeds kippenvel van.
Voor de rest bevatte de film wel wat voor elks: avontuur, humor (die hond met die rare stem

), vertedering, ...
Inderdaad wel niet de strafste Pixar film, maar zeker eens het bekijken waard.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 18:55 uuradso schreef:
Begint subliem, maar zodra Paradise Falls in zicht komt, is het over met de pret... helaas.
Wat een achterlijke comment.. Onderbouw het eens, en 1 ster? Dat is wel overdreven lage waardering hoor..
O.T. Ik zal Doug nooit vergeten, POINT!! Haha
3,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 13:32 uurUItstekende film waarin een oude man op ontdekkingsreis gaat. Een origineel verhaal dat er visueel erg mooi en kleurrijk uitziet. Dit alles begint met een prachtige opening waarin het leven van de man in een mooie montage voorbijkomt. Maar als eenmaal de pratende honden in beeld verschijnen, wordt de film helaas een stuk kinderlijker. Desalniettemin blijft het onderhoudend en bevat de film een aantal goeie actie-scenes. Een ruime 3.5 sterren.