Seven Pounds (2008)

Drama
118 minuten
geregisseerd door
Gabriele Muccinomet Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Een daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
4,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 22:26 uurErg mooie film: eindelijk weer eens een film die me echt pakte en ontroerde
4,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 22:49 uurWill Smith blijft me verbazen. Soms vind ik het helemaal niks en dan komt hij weer met zo'n goede rol als deze aanzetten.
Het begin luidt het einde in, dus dan kun je zeggen dat het voorspelbaar is, maar dat maakte mij helemaal niks uit in dit geval.
Dawson speelt ook de sterren van de hemel.
Mooi vond ik om te zien dat hij eerst zeker wou weten welke mensen hij ging helpen. Hij hoefde er niet eens een bedankje voor.
De muziek is erg belangrijk in een film als deze en was perfect en passend op de goede momenten. Het is echt een film, waar je bij hoopt dat die nog iets langer doorgaat, maar dat het aan de andere kant ook goed is zoals het is. Drama wordt steeds meer mijn genre merk ik en Seven Pounds verdient daarin een ruim voldoende!
5,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 17:52 uurWat een geweldige film, was ontzettend onder de indruk van het verhaal! Prachtig!!
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 14:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWat een ontroerende film!
Ik heb de film opgezet zonder te weten waar het over ging. Het begon voor mijn gevoel dan ook heel onduidelijk. Het moment dat hij Ezra belt en hem uitscheld. Daarna denk je: What the ..? Dat stukje bleef me de hele film achterna, pas later aan het eind werd duidelijk waarom. Het eerste uur zat eigenlijk vol onduidelijkheden. Je ziet 'Ben' (Tim) allemaal dingen doen, maar het blijft een soort mystery waarom hij die dingen doet.
Op het moment dat je erachter komt dat Emily iets aan haar hart heeft, en je daarna de link legt tussen de 7 mensen, weet je al eigenlijk wat er verder gaat gebeuren. Ik kon toen wel raden dat hij zichzelf zou ombrengen, om daarmee zijn hart en ogen te doneren. Toch blijft dit ontroerend, ik heb dan ook een traantje gelaten.
Prachtige film, alles klopte en Will Smith heeft wederom geweldig geacteerd!
Een film met een duidelijke boodschap!