134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.075 berichten | 4.929.792 stemmen

locatie: Films » Willow (1988) » Info

Avontuur / Fantasy
126 minuten

geregisseerd door Ron Howard
met Warwick Davis, Val Kilmer en Joanne Whalley

In de kerkers van het kasteel van de boze tovenares Bavmorda geeft een gevangene geboorte aan een baby, die volgens de legendes een eind zal brengen aan de duistere tijden van de slechte koningin. Een vroedvrouw redt de baby van Bavmorda en zet het nog net op tijd in de rivier voordat de honden van de koningin haar te pakken krijgen. De rivier neemt het kind mee naar een dwergendorp waar Willow de baby vindt. Vanaf dat moment begint er een groots avontuur voor de kleine dwerg.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2010, 22:33 uur
ik vond het een behoorlijke film. Kheb em in bezit..Beetje een mix van Harry Potter, en LOTR..
Ik zie her en der leden klagen over het feit dat de vechtscene's wat soft en nep aan doen. Ik denk dat er opzettelijk hiervoor gekozen is. Er vallen wel duidelijk doden, maar er is vrijwel geen bloed te zien. Ik denk zodat het ook voor de jongere kijkers een acceptabele film blijft.

al met al een redelijk tot goede film. 3 en half ster!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 17:31 uur
Zozo, dit had veel weg van LotR. Hobbits? Check. Allerlei fantasy-creaturen die de kop opsteken? Check. Roadtrip om iets naar een goed einde te brengen? Check. Mooi vormgegeven hoor, maar ik vond het uiteindelijk toch kinderachtig en oppervlakkig.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Willow (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Willow (€ 8,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Willow (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 2:06 uur
Ron Howard had plannen om het verhaal van Tolkien te verfilmen 'The Hobbit'. Door een door mij onbekende reden is dat in het water gevallen vanwege een eigen verhaal te maken. 'Willow was daar het resultaat van. Willow was de eerste in zijn genre die zo'n Special FX de wereld in stuurde waaronder de vormveranderingen.

Prachtige feel good film die net hetzelfde boodschap in houd. Niet gedacht dat Warwick Davis zo'n geweldige prestatie kon neerleggen. Zeker als je zijn latere characters bekijkt (Leprechaun) is dit zeer goed. Voor mij was dit een heel nieuw bereik van Fantasy/ avontuur die de jaren 80 kon scheiden met new- age fantasy. In mijn ogen nog steeds beter dan de Lord of the rings Trillogy en terecht een ware topper in zijn tijd. Geslaagde combinatie van gevechten, fantasy en verhaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 21:10 uur
Leuk Fantasy Avontuur. Niets meer en niets minder. De leuke karakters worden op een vermakelijke manier ingevuld door de cast. Verder zijn de decors en effecten dik in orde. En ook de actie en nodige humor, ontbreken niet. 3 Sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 22:19 uur
Ik moet bekennen dat ik een hekel heb aan dergelijke films. De Lord of the ring reeks ligt me ook niet trouwens. Niet dat ik meteen alle gelijkaardige fantasyfilms afschrijf, maar er moet meer zijn dat mytische figuren. De film ligt qua inspiratie wel in de richting van Lord of the ring, ook al is het verhaal origineel. Maar stuk voor stuk zijn er elementen die me er van weerhouden om echt te genieten van deze film. Val Kilmer, een dwergendorp dat denkt al kijkers te kunnen raken doordat ze klein zijn (zonder respectloos te zijn voor echte dwergen natuurlijk...) en Ron Howard die niet meteen de aangenaamste regie aflevert. Maar de film doet wel z'n best om een avonturenfilm te zijn en met momenten lukt dat wel, maar boeiend is het niet en anno 21e eeuw is deze film enorm gedateerd. Wat jammer is voor een avonturenfilm die toch tijdloos had kunnen zijn. Niet mijn ding zullen we maar zeggen...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 0:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een oude fantasie in de stijl van The Lord of the Rings.

Redelijk vermaak.

Het verhaal volgt de Nelwyn's, een volk dat dwerg/Hobbit-achtig lijken. Onder de Nelwyn's leeft Willow, een zachtaardige arbeider die samen met zijn kinderen een baby vindt. De baby brengt een hoop ellende onder het vredig leven van de Nelwyn's en er wordt besloten om de baby ver van het dorp te brengen. Willow besluit om de baby naar haar eigen volk - de Daikini's - terug te brengen. Een gevaarlijke avontuur begint wanneer die achtervolgt wordt door de slechte tovenares Bavmorda.

De wereld van Willow kent verschillende volkeren, waaronder de kleine en vredige Nelwyn's en de reuze oorlogvoerende Daikini's. Onder de Nelwyn's heb je Willow en zijn gezin. Het dorp telt honderden anderen waaronder de tovenaar, High Aldwin, Willow's vriend Meegosh, krijger Vohnkar, de nare Burglekutt en tientallen anderen. De meeste personages die hierin voorkomen zijn toch de mensen; Daikini. Kilmer neemt de rol van Madmartigan, een onbetrouwbare crimineel die uitstekend is met zwaarden. Kennelijk was die ooit soldaat geweest, want hij komt een oude bekende tegen, commandant Airk, die samen met zijn legioen oorlog voeren tegen Bavmorda's leger. Het land wordt door de boze tovenares Bavmorda en haar dochter Sosha geregeerd. Haar legers worden geleid door generaal Kael, een doorgewinterde veteraan met een uitzonderlijk gave pantser. Bavmorda is niet als enige een tovenares, want een verbannen tovenares, Fin Raziel, heeft ook een grote rol. Ook de elven hebben hier een grappige rol, met name de twee irritante elven die Wllow begeleiden; Rool (Pollak) en Franjean. De bloedmooie Ashley C. Williams heeft ook een kleine rol als een jonge Nelwyn.

De effecten zien er prima uit. Enkele voorbeelden zijn de make up van de beesten, de magie die in voorkomt, hoe de elven en de monsters uitzien. Het gevecht in Tir Asleen, met trollen, Nockmaar soldaten en een 2-koppige reuze monster blijft het beste scéne en gevecht uit de hele film. Uiteraard is het eind gevecht tussen goed en kwaad ook goed. Het wordt ook beslist op een prima locatie; in Bavmorda's kasteel. Tijdens Willow's reisje worden ze ook enkele keren geconfronteerd door patrouille's en controles van Nockmaar soldaten onder leiding van Sorsha.

De beelden zien er prima uit, zo heb je voldoende beelden van de rijke wereld waar Willow in leeft. Bosrijke omgevingen en dorre landschappen komen in zijn reis voor, maar ook dorpen en grote kastelen zijn locatie's wat Willow niet gespaard blijven.

Ik zou niet zeggen dat dit speciaal voor kinderen is gemaakt, want er komen enkele dingen in voor waar kinderen snel bang van zouden worden; het verandering van mensen naar varkens en de twee-koppige monster als voorbeeld.

De film had niet altijd mijn aandacht vast, dit vanwege enkele saaie momenten, soundtrack was af en toe ook slaapverwekkend en een verhaal dat veel botst met die van The Lord of the Rings.

Ik denk dat niet al teveel mensen dit nog interessant zullen vinden, vanwege een ruimere en betere selectie van titels van hetzelfde genre.