134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.185 stemmen

locatie: Films » Hackers (1995) » Info

Thriller / Actie
107 minuten

geregisseerd door Iain Softley
met Jonny Lee Miller, Angelina Jolie en Jesse Bradford

Een jongen krijgt van de rechter een verbod om tot zijn 18de ook maar in de buurt van een computer te komen. Op zijn elfde heeft de jongen namelijk 1507 Wall Street-computers laten crashen waardoor de New Yorkse index 7 punten was gezakt. Als de jongen volwassen is, houdt hij zich toch weer bezig met computers, en ontdekt samen met zijn vrienden dat het beveiligingshoofd van een multinational een gevaarlijk virus aan het bouwen is.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2009, 23:49 uur
In één woord slechte film, redelijk maar dan ook echt redelijk acteerwerk. Deze film getuigt van een carrieresprong van Jolie. Ik hou het maar op een beginnersfilm(pje)...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2009, 17:56 uur
Geweldig achterhaald, daardoor als je in de juiste stemming bent een vermakelijke film. Zeker ook als je ziet hoe ze hun best doen om het hacken op film te krijgen.

Leuk om te zien wat ruim tien jaar tijd heeft gedaan met de hier erg jeugdig uitziende Angelina Jolie.

Als je serieus gaat kijken zal de film inderdaad erg tegenvallen. Ik denk dat je er door heen moet proberen te kijken. Het is gewoon achterhaald

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hackers (€ 5,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 0:45 uur
door deze film ben ik iets meer wijzer _O_

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2010, 22:49 uur
''I hope you don't screw like you type'' :')

Echt zo'n film die al gedateerd was voor hij uberhaupt uitkwam. Het plot is ronduit belachelijk, dat haar van Jolie (jong of oud het blijft een eng mens) kan echt niet meer en Lillard is zoals altijd weer schijtirritant, zoiezo bakt niemand er iets van. Snap ook niet helemaal dat hier bij genreaanduiding triller/actie staat weergeven want naar wat ik ervan meegekregen heb is het gewoon een flauwe, geforceerd hippe, komedie. Enigste lichtpuntjes zijn de vrij coole soundtrack en het toch wel aardige 90's tijdsbeeld. Verder ronduit belachelijk, met een ernstig gebrek aan entertainment waarde...

1,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2010, 16:12 uur
Hilarisch foute film. De kapsels, kleding en bovenal het taaltje dat de hacker nerds uitsloegen ging echt nergens over. En dan die oneliners: May The Force Be With You Maaaaan en dat soort uitspraken. De film was zoals niethie zegt al gedateerd zogauw ie uitgekomen is, maar dat maakt het alleen maar leuker. Acteerwerk is mede daardoor ook superslecht. Verhaaltje gaat nergens over. De soundtrack is wel goed en niet hilarisch fout. Uitstekend vermaak dus.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 16:25 uur
echt een leuke film. ook al is hij wat ouder toen zag angelina jolie er nog leuk leuk dat is zowieso een pluspunt in deze film
gewoon verstand op 0 en kijken want veel dingen zijn momenteel al achterhaalt.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 15:51 uur
Haha, wat een waanzinnige slechte film, de hackscenes slagen (zelfs voor die tijd) he-le-maal nergens op..

Soundtrack is daarentegen aardig!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 17:33 uur
Hilarische film en eigenlijk best leuk.
En natuurlijk met een optreden van Nederlands beste band de Urban Dance Squad!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 18:22 uur
Wel aardig, geloof ik. In ieder geval geen topper. Wauw, te lang geleden om een serieus oordeel te vellen. Maar ook niet de moeite nog eens te zien. 2,5 sterren lijkt me daarom zat.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 13:57 uur
Erg slecht

Voor computerfreaks is het misschien nog allemaal leuk, maar ik vond er maar weinig aan. Het is niet dat ik niks van computers ken, maar op sommige momenten ging het iets te ver. De hackscènes komen dan ook nog eens erg ongeloofwaardig over en ook het verhaal is weinig soeps.

De personages spraken me helemaal niet aan. 1 computerfreak in een film is al te veel, laat staan er een hele film over maken. Wel leuk om Angelina Jolie eens bezig te zien in haar jonge jaren, maar wat had ze toch een lelijk kapsel. Matthew Lillard acteert zoals ik hem ken, erg irritant en flauwe humor.

Film om snel te vergeten. 0.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 23:22 uur
Film stelt eigenlijk niet veel voor maar vond hem vroeger wel vermakelijk daarom een krappe voldoende voor mij.