134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.183 stemmen

locatie: Films » Bandslam (2009) » Info

Drama / Muziek
111 minuten

geregisseerd door Todd Graff
met Alyson Michalka, Vanessa Hudgens en Gaelan Connell

Tiener Will ligt niet lekker in de groep en is op zijn school een buitenbeentje. Dan leert hij een populair meisje beter kennen en blijken ze dezelfde passie te hebben: muziek. Samen met enkele anderen besluiten ze een rockband te vormen en beginnen met oefenen voor een aankomende wedstrijd.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2010, 14:24 uur
Lekker filmpje wat goed wegkijkt. :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 22:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eigenlijk puur gaan kijken om Hudgens, dus verwachtte er al niet te veel van. Maar zelfs met de lage verwachtingen is dit toch wel een flinke tegenvaller. Film begint wel aardig, met wat leuke grappen en een erg fiijne rol van Hudgens als sarcastische outcast. Ook heel erg fijn ingevuld maar naarmate de film vordert blijft het vooral vervelend formulewerk met een ongeïnspireerde uitwerking. Connell is vooral vervelend, totaal geen leuke mimiek ondanks verwoede pogingen en Michalka toont veel te weinig daadkracht. Probleem ligt ook bij het schrijfwerk, want met de personages had meer gedaan kunnen worden. Ze zijn nu vooral plat, op Hudgens na, maar daar komt ook wel enige affiniteit bij kijken die ik ook wel heb bij haar. Op de genante kus scene na levert de tweede helft erg weinig leuke momenten op. Wat niet effectief melodramatisch geneuzel en wat clichematige ontwikkeling rond de betrekking van Hudgens' personage komen ze niet. Jammer.

Met wat beter schrijfwerk, en de vervanging van Connell had het wel iets kunnen worden. Aan Hudgens en de eerste twintig minuten ligt het in ieder geval niet.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Band slam (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Band slam (€ 7,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Band slam (€ 8,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 19:09 uur
Ik heb deze film ook puur gekeken voor Vanessa, wat mij uiteindelijk erg tegenviel omdat ze niet al teveel screentime heeft. Dat leek zo op de hoes wel meer, jammer!

Film zelf stelt niet veel voor. Geen leuke personages op Sam na dan, die ook niet goed worden neergezet door de acteurs. Ik vond Connell maar een vervelend mannetje, die mij eigenlijk de hele film wel irriteerde, hij zette zijn rol zo saai en verveeld neer zonder ook maar enige uitdrukking. Michalka probeert het wel, maar slaat de plank eigenlijk totaal mis zodra er emoties overgebracht moeten worden. Ook de aanwezigheid van Kudrow doet er geen goed aan. Altijd maar die typische rolletjes van haar, je komt haar tegenwoordig weer vaak tegen. En dat is niet ten goede, want ze is lang niet meer zo leuk als haar rol in Friends.

Verhaal vond ik verder wel aardig, maar ook nergens echt origineel. Sommige stukken vond ik ook langdradig en ik was blij dat Vanessa af en toe nog in beeld verscheen want dat maakte het nog een beetje dragelijk. Muziek was verder prima, met als hoogstandje natuurlijk het optreden van Hudgens. Wat heeft ze toch een mooie stem! :)

Niet echt een beste film dus, maar omdat ik een groot fan ben van Vanessa was dit nog wel leuk voor een keertje tussendoor. Maar ik zal de film niet snel weer opzetten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2011, 3:21 uur
bij toeval deze film nog gekeken net toen ik naar bed wou zapte ik nog langs film 1 en was hij ibegonnen hij greep gelijk mijn aandacht mede door het zeer goede acteerwerk en goede cast. Ik hou niet van zulke film maar deze was vele melen beter dan high school musical waarvan ik alleen het eerste deel heb gezien.. Leuk einde ook en zeer leuke muziek vond vooral de drummer goed.. Ja heel leuk was dit had ik niet verwacht.. 4* dik verdient!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2011, 1:17 uur
Vraag me af NW en RD, zitten jullie samen gezellig op de bank te geilen op Hudgens bij zo'n film? :P

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 13:19 uur
Laat 1 ding duidelijk zijn. Kudrow zal nooit meer haar 'Phoebe' personage van zich af kunnen schudden en had het beter bij Friends kunnen laten. In films heeft ze de neiging eerder irritant te zijn dan leuk, zeker in een geforceerde moederrol als deze.

Verder heeft Bandslam weinig te bieden. Hij duurt te lang, hij is met vlagen vrij kinderlijk en de humor had wat sterker aanwezig mogen zijn. Toch is het belangrijkste minpunt dat je voor geen enkel personage iets voelt. Ze blijven oppervlakkig,terwijl er soms toch aardig wat uitdieping is. Ze interesseren je niet, daarvoor blijven ze te oninteressant.

Het acteerwerk is wisselend, met vlagen geloof je de acteurs nog wel maar het moment daarna zit je weer in jezelf te mopperen dat het amateuristisch lijkt.

Op zijn tijd vind ik een dergelijk 'High School' filmpje wel aardig, maar deze valt buiten de boot. Niet swingend, vrolijk of leuk genoeg. Gemiste kans.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 13:20 uur
rep_robert schreef:

Lees het nu pas, maar inderdaad :p.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 13:27 uur
Hebben jullie ook zo'n bank?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 13:29 uur
Naomi Watts schreef:
rep_robert schreef:

Lees het nu pas, maar inderdaad :p.

Gezellig avondje denk ik zo, ondanks de film :p

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2011, 16:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Verrassend goed!

Bandslam, een film die ik niet zomaar zou kijken. Totaal niet mijn genre, maar wat een dikke meevaller. Het plot hierboven ziet er nogal standaard uit, maar dat was het verre van! Het verhaal verloopt niet zozeer verrassend, maar is toch niet cliché te noemen. Het gaat gewoon anders dan de standaard highshcool films. De muziek is ook prima.

Leuke cast, op Kudrow na. Ik lees hier al meer dat ze teveel 'Phoebe' is en die mening deel ik ook. Ze blijft niet alleen die image houden, ze gedraagd zich hier soms ook lichtelijk als Phoebe. Leuk in Friends, maar daarnaast niet. Connel vond ik toch erg overtuigend in tegenstelling tot andere. Die eerste kus was echt een hilarische scene, zo knullig, maar de confrontatie met het publiek was dan weer heel vastberaden. Michalka was goed, maar Hudgens steelt toch wel een beetje de show met haar mysterieuze, maar mooie persoontje. Met als hoogtepunt natuurlijk het eindoptreden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 13:44 uur
Net 5 zal ook eens voor de verandering een goede film uitzenden zeg. :')

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 22:29 uur
Ben er niet stuk van, maar dat komt omdat ik niet zo van highschool films hou.
Ik kon mijn aandacht er daarom niet echt goed bijhouden.

Voor de liefhebber van een highschool muziekfilm dus geschikt en de muziek zelf is ook prima.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 22:48 uur
Voor een 'tieners die zonodig moeten zingen'-film is ie best te pruimen. Tuurlijk is het allemaal erg Hollywood dankzij het aloude geek (die heeelemaal geen geek is) thema (plus een lekker meisje ernaast) maar desondanks is deze film niet eens geheel clichematig. En hij kabbelt lekker voort.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 15:44 uur
Gewoon een heerlijke feelgood movie. Lekker verhaal, behoorlijke muziek, prima vermaak en leuke dames. Enige minpuntje, wanneer snappen amerikanen nu eens dat zoetsappigheid en een piepstem in een rocknummer niet passen..