134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.182 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Paranormal Activity (2007)
2608 stemmen | gemiddelde 3,14
mijn stem:
16 jaar angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Thriller / Horror
86 minuten / 97 minuten (extended version)

geregisseerd door Oren Peli
met Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 15:48 uur
Wat is da nu voor een uitleg !!! Je moet toch het einde niet in een trailer steken om er spanning te crieéren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 15:53 uur
Omdat er amper geschikte stukken in de film zitten die korte spanning kan weergeven om publiek te lokken. Deze film moet het meer van een langerekte sfeer hebben met wat gestommel op de achtergrond hier en daar. Maak daar maar eens een trailer van zodat iedereen hem wil zien.

Het is mottig om het einde in een trailer te stoppen ben ik mee akkoord. Ik wil alleen maar zeggen dat zit een vreemde eerder trage film is waar je moeilijk een spannende trailer van kan maken.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Paranormal activity (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Paranormal activity (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Paranormal activity (€ 9,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 10:46 uur
Ik heb 'm gisteren gezien op TV, en moet zeggen dat het qua niveau middelmatig is. Ik heb al betere films in het genre gezien, maar ook al slechtere. Sommige passages vond ik echt beklemmend, maar andere onderdelen van de film irriteren me dan weer. Ach, zo slecht was het nog niet, maar op het puntje van m'n stoel heb ik toch nooit gezeten. 3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 12:09 uur
hoogstaande cinema is dit uiteraard niet, mager verhaal, voegt niets toe aan het genre. 't is zo een film die het puur van z'n sfeer moet hebben, je gaat er in mee of je blijft het vanop een afstand bekijken. en het toeval wil nu dat ik er heel vlot in mee kon gaan, terwijl dit bij vele gelijkaardige films zoals bv White Noise & The Blair Witch Project totaal niet gelukt was. denk dat de omstandigheden van bekijken ook wel een grote rol spelen. Paranormal Activity heb ik midden in de nacht bekeken op mijn ééntje, ik had gelukkig geen voorkennis bij deze film, wist er totaal niets van en liet me van minuut één meeslepen, en dan is het toch wel een leuke kijkervaring geweest. denk dat de manier van filmen hier wel een pluspunt was, en ook het magere verhaal zorgde ervoor dat men eigenlijk niet afgeleid werd en steeds in dezelfde spanning ondergedompeld bleef. toch met een beetje een angstig gevoel gaan slapen, zijn weinig films die me zover krijgen. wat mij betreft toch wel een geslaagd experiment deze film, maar hoogstaand is hij daarom niet, krijgt wel een 3½

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 5:37 uur
Eindelijk gekeken en toch wel teleurgesteld. Heel rommelig, wat geluidjes, vliegende deuren, lichtknoppen, enz...dat zorgt altijd wel voor een spannend moment waarvan ik dacht...nu komt iets...maar dan kwam niets. De rol van Micah vind ik "te relax" lijkt of die kerel alles leuk vind wat het voor mij dan weeral onrealistich maakt
Op gebied van genre, het demonenachtige gedoe bedoel ik vond ik de orginele Exorcist stukken angstaanjagender, ookal is het een totaal andere manier van film.
In de stijl van dit soort films vond ik The Blair witch project ook schrikwekkender, ookal omdat de halve wereld toen het verhaaltje geloofde dat het om echte beelden ging.
Hoe goed de acteurs hier hun best deden, het lijkt te geacteerd, vooral de rol van Micah. Ik had in mijn achterhoofd ook snel door hoe het einde er ongeveer ging uitzien,en ik zat er niet ver naast.
wat teleurgesteld toch wel , 2 *

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 2:43 uur
Vond dit nogal een tegenvaller. Zitten best wat spannende momenten in, dat wel. Dat is dan wel een van de spaarzame pluspunten. Maar zoals degene hierboven al zegt vond ik Micah ook niet echt het meest geloofwaardige personage. Er hadden overigens wel wat meer spannende stukken in mogen zitten. Want ik vond die dialogen in de film nou niet bijzonder nuttig over het algemeen. Jammer allemaal had er meer van verwacht. Matige horror met zo zijn spannende momenten. 2,5 ster

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 17:44 uur
ik heb hem vandaag voor het eerst gekeke ik vond het zo'n goeie film vooral het einde daar schrok ik tog het harst

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 23:50 uur
Wel zonde dat de film het alleen van een redelijk eng einde moet hebben he? De rest was eigenlijk maar tijdvulling. Kijken naar niets.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 0:03 uur
Dan heb je toch niet goed gekeken vrees ik want er gebeurt wel degelijk veel.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 0:06 uur
Is maar net wat je onder spannende momenten vindt vallen. Misschien vind jij dingen wat eerder spannend/eng dan ik. Meeste nachten gebeurt geen drol en overdag is er al helemaal geen doorkomen aan natuurlijk. Zet een camera in mijn slaapkamer 's nachts en er gebeurt nog meer.
Maar goed, wel knap om er een slaatje uit te slaan natuurlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 9:05 uur
Tja, als je enkel zit te wachten op gore of onvervalste schrikmomenten, zal het inderdaad sterk tegengevallen zijn. Als je daarentegen bereid bent om je in te leven in de situatie en je te laten meevoeren door de sfeer (die met ontzettend weinig middelen gecreëerd wordt; fantastisch vind ik dat), is dit een alleraardigste griezelfilm.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 9:59 uur
Malli schreef:
Als je [...] bereid bent om je in te leven in de situatie en je te laten meevoeren door de sfeer (die met ontzettend weinig middelen gecreëerd wordt; fantastisch vind ik dat), is dit een alleraardigste griezelfilm.

^O^

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 23:16 uur
En weet je wat er ook nog op de DVD stond als waarschuwing ?

Bekijk deze film niet alleen !!

Waarschijnlijk zou je de spanning niet overleven zeker !! :?

:Z

Sneeuwwitje en de zeven dwergen bevatte meer horror. Die boze heks... weet je wel !!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 0:09 uur
De eerste keer dat ik Paranormal Activity keek, was ik alleen thuis, maar ik had steeds zo'n vreemd gevoel. Ik kon dan ook een paar nachtjes bijna niet slapen. Maar nu heb ik de film bekeken met de hele familie, maar ik heb me echt verveeld. Ik vond de film totaal niet eng meer en ik viel bijna is slaap. Ik behoud toch de 3* want de eerste keer vond ik het echt wel creepy.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 12:38 uur
Gewoon simpel weg 1 van de engste en naargeestigste films die ik ooit heb gezien... Daarom ook de allerbeste scary movie van allemaal. Ik ben niet snel bang bij een film maar bij deze keek ik toch een paar keer over mn schouder.. Het deurmoment en de zolderscene is bijna ondraaglijk...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 14:20 uur
mwah af en toe een paar kippenvel momenten maar op gegeven moment
wist ik het wel met weer een bons een klap of plots het licht in de gang aan

ook het 'home video gebeuren' heb ik nu wel gezien, dan hadden ze beter een 'normale'
film gedraaid en voor het spookgedoe de home video recorder gebruikt, enfin
misschien dat ik deel twee ga kijken, het einde was wel o.k

2,5 boe boe

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 9:29 uur
Ik had em een stuk enger verwacht, hij viel dan ook tegen, het einde was wel goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 10:04 uur
Whaha die stoere lui die hem zo afkraken sch*ten waarschijnlijk het meest in hun broek.
Ik ga hem denk ik straks nog eens kijken, maar moet eigenlijk deel 2 ook nog zien.
Op de meningen hieronder kun je in ieder geval niet af gaan.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 22:10 uur
Mythos schreef:

Op de meningen hieronder kun je in ieder geval niet af gaan.

Gelukkig hebben we hier fantastische filmrecensenten die hun mening als de enige ware beschouwen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 0:02 uur
_O^ _O_

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:35 uur
ik vond het een goeie film.
vond het wel wat hebben zo met de camera laten draaien,spannend.
ik moet zeggen dat ik na de film best wel een onbehaaglijk gevoel had.
ik was alleen naar deze film wezen kijken en ja best een beetje eng,zoals het ook hoort te zijn met
een horror.
prima film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 0:42 uur
Niet gespeend van genreclichés; wel van originaliteit, maar het acteerwerk is niet eens zo bar slecht en de extreem simpele opzet bereikt wat de filmmakers uiteindelijk voor ogen hadden: het publiek af en toe de stuipen op het lijf jagen.

De film bevat een grote hoeveelheid sterke schrikmomenten, maar wat de film daadwerkelijk tot een zeer redelijke horrorfilm maakt is hoe de spanning er subtiel in wordt gebouwd en daarna zonder enige moeite wordt vastgehouden. Of er nou iets gebeurt of niet: wanneer we de twee hoofdpersonages vanuit het statische camerashot het bed in zien kruipen is de spanning om te snijden. En dat is, gezien de minimalistische aanpak en het totale gebrek aan enige opschmuck, waar mijn waardering dan ook naar uit gaat.

Kortom: waar de meeste horrorfilms toch wel hun inkakmomenten hebben, is Paranormal Activity van begin tot eind een stijgende lijn. Daarom: een voldoende.