La Passion de Jeanne d'Arc (1928)
Alternatieve titel: The Passion of Joan of Arc

285 stemmen | gemiddelde 3,73
Frankrijk
Drama110 minuten / 82 minuten (gerestaureerde versie -24 fps)
geregisseerd door
Carl Theodor Dreyermet
Maria Falconetti,
Eugene Silvain en
André BerleyIn 1431 wordt de negentienjarige Franse strijder Jeanne d'Arc gevangen genomen door de Bourgondiërs, sympathisanten van de Britten. Bij haar proces vertelt ze dat sint Michael aan haar is verschenen in visioenen en dat ze naar de paus gebracht wil worden. De jury verwijt haar blasfemie en dwingt haar onder marteling haar uitspraken terug te nemen.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2010, 10:57 uurDit was toch wel een hele bijzondere kijkervaring.
Mijn tweede film van Dreyer en mijn eerste 'stomme' film. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en hoe het zou bevallen, maar verrassend genoeg vond ik het een best goed te volgen allemaal. Zeer indrukkende film over Jeanne d'Arc. Maria Falconetti acteert heel erg sterk, haar gezichtuitdrukkingen zijn geweldig sterk. Ook de muziek vond ik geweldig en ik denk een erg goede toevoeging aan de film.
De film begint erg boeiend over het proces van Jeanne d'Arc, na een uur vond ik dat het allemaal een beetje indutte, maar gelukkig is het laatste kwartier weer heel erg sterk en dat maakt de film toch wel tot een topfilm.
Voor dit moment geef ik de film 4 sterren. Binnenkort weer eens herbekijken, dan weet ik wat me te wachte staat en dan eens zien of de film me nog meer kan boeien.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2011, 11:30 uurPrachtige cinema, wat me vanaf het begin direct bij de strot greep. Het meest was ik onder de indruk van Falconetti, die een verpletterende acteerprestatie laat zien. De pijn, twijfel en schaamte die ze je als kijker laat voelen, is gewoonweg geniaal. Veel lof voor het camerawerk dus ook, want de close-ups zijn schitterend. Er zitten ook prachtige shots van andere spelers in, zoals de lage camerastandpunten op de juryleden.
Ook al hoort het oorspronkelijk niet bij de film, ik vond de score een zeer goede keuze. Wonderschone muziek en het is een meerwaarde voor de film.
Enige minpunt was dat ik dus ook de verkorte versie heb gezien, ik vraag me af of er ergens een volledige versie nog te krijgen is.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 november 2011, 1:19 uurGaat hier ooit nog een europese release van verschijnen?
5,0
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 7:33 uurEventjes melden dat er (bv. via Amazon) ook een Koreaanse uitgave bestaat die slechts half zoveel kost als de Criterion-versie. Volgens bepaalde bronnen op het net zou Criterion deze licentie hebben toegekend en is het klein klein klein beetje korter duren van de film niet toevallig de lengte dat het Criterion-logo in beeld komt in hun versie. Het is dus precies dezelfde film in dezelfde kwaliteit. Maar er zijn wel géén extras op de Koreaanse!
(btw, ik heb, als arme student, de Koreaanse versie genomen

nog geen spijt van gehad hoor)
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 21:47 uurKomt dit jaar uit via Masters of Cinema in een dual format release (zowel Blu-Ray als DVD)!!!
5,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2012, 20:22 uurKiek es an.

Ik ben benieuwd wat de extra's zullen zijn.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 april 2012, 14:32 uurAhzo!

De blu-ray zou ik wel durven kopen si.