Oi Dau Dai (2008)

geregisseerd door
Seven'smet
Elanne Kwong,
Janice Man en
Chung Him LawLing en Janice zijn hechte vriendinnen die graag met elkaar in competitie gaan. Dat heeft hun vriendschap nooit belemmerd, totdat ze allebei verliefd worden op Chung Him, een jonge man die in geldnood zit en praktische lessen in filmen geeft. De vriendinnen melden zich aan en raken verstrikt in een door Him en zijn vriend opgezet spel waarin ze elk een team van vijf mensen moeten formeren om vervolgens bizarre opdrachten uit te voeren die Him op film vastlegt.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2008, 22:41 uurOxide Pang Chun is de producer van deze film, en, als ik me niet vergis, huppelt hij ook even door het beeld. IMDB noemt hem, samen met regelmatig medewerker van de Pangs, Cub Chin als regisseur, maar, vooralsnog, uncredited en moeten we het met de in de aftiteling genoemde “seven’s” als regisseur doen.
Aardige comedy met een paar gave scènes met Pang-signatuur, maar ik vond ze niet allemaal even geslaagd. Bijvoorbeeld het te lang durende uitstapje naar horror in nachtopname. Kijkt verder leuk weg, maar echt warm loop ik er niet voor.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 juni 2009, 0:26 uurIk kwam de film toevallig tegen, dus voor de volledigheid: "Oxide Pang produced this film (..): a single film made by seven directors, including four student filmmakers plucked from Hong Kong's local film programs." (lovehkfilm.com)
1,5
[permalink] geplaatst op 18 december 2009, 11:57 uurNiet echt geamuseerd.
Leek me zo'n film te zijn die enkel in de smaak valt in Azië, niet voor Westerlingen.
Af en toe viel er wat te lachen, maar ik zal deze vooral herinneren als saai.