• 9.387.852 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Ongelooflijk slechte film.

Bella is een zeer irritant mens.

Nakkie13

Ik heb het boek gelezen en daarom zal ik de film dus ook vermijden.

Porno voor minderjarigen.

swollenaer68 schreef:

Beetje twijfelachtig, gezien het gebrek aan aktie van enige betekenis. Sfeertje is wel aardig.

Over het acteren ben ik nog niet helemaal uit. Kristen speelt natuurlijk een onzeker saai meisje en dat doet ze wel goed. Eerst het volgende deel afwachten. Dan misschien een herziening.

Ik verwacht dan toch echt wel veel meer aktie.

Het is Mystery/Romantiek en geen actiefilm... Als je actie wilt moet je deze niet bekijken en zeuren dat er weinig actie inkomt.

Kevin13

Twilight had de potentie, maar er werd niets mee gedaan.

Het is duidelijk te merken dat de acteurs op basis van hun uiterlijk ipv hun acteerprestaties zijn gekozen. Hoe kun je anders dit soort matige acteurs in één film krijgen? Kristen Stewart heeft de meeste ervaring op vlak van acteren, hier integendeel is ze de zwakste schakel van Twilight. Haar tegenspeler Robert Pattinson heeft toch iets meer gevoel maar blijft hartstikke slecht. Toen ik hierjuist op IMDB achtergrond informatie ging zoeken over de bijrolletjes kwam ik erachter dat ze zelfs een actrice uit Ned's Survivalgids hierin hebben gestoken. Zegt genoeg over het niveau van dit werkje.

Ikzelf kon me niet zo goed plaatsen in het verhaal. Mede door de personages die niet interessant te noemen zijn. Hoe zou dat komen? Niet alleen door de belabberde acteerprestaties maar de gezichtsuitdrukkingen van Bella zorgen ervoor dat alle haren op mijn lichaam gaan rechtstaan. Wat een eng mens zeg. Edward komt dan zeer lachwekkend over met zijn overduidelijk veel make-up op zijn smoel met daarbij nog eens donkerrode lippenstift op. Kan het nog belachelijker. Eens het einde genaderd maakt Jason die nogal stupide overkomt jacht op Bella. De familie Cullen laat nogal blijken dat die Jason redelijk gevaarlijk is. Het einde bewijst het tegendeel. Natuurlijk zou Bella niet sterven of één van de familieleden. Jason komt zoals eerder gezegd iets te stupide over waardoor het gevecht tussen hem en Edward mij deed lachen.

Soundtrack viel soms mee alleen kan ik de honkbal scene niet apprecieren. Hoe hebben ze het in hun hoofd gehaald om Supermassive Black Hole van Muse in deze te stoppen. Ik als fan van Muse... Special effects vielen mij ook wel tegen, dat heen en geweer gespring zag er slecht en nep uit.

Twilight is een tienermeidenfilm zoals ik nog nooit eerder gezien heb. Ik moet toegeven, heel zelden zit er iets vermakelijks in de film maar wordt direct ongedaan gemaakt door slecht camera- en acteerwerk. Deze film krijgt zoals hij verdiend een 0.5*.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Geef het nog een paar jaar, het zal wel beginnen dagen.

moviechick-99 schreef:

De enige?

Ik denk dat de vele miljoenen dollars inkomen dat tegenspreken.

Tenzij jij heel vaak naar de bios bent gegaan natuurlijk

avatar van Laoslander

Laoslander

moviechick-99 schreef:

Als ik uw top 10 bekijk, geen wonder

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik vond het wel een aardig filmpje.

Al valt deze film wel onder de categorie: "chickflick". Het verhaaltje is voorspelbaar en flinterdun, maar de romance tussen Edward en Bella vond ik best vermakelijk.

Het vampiergedeelte is een beetje onnozel, maar het moest, anders zou de relatie tussen de twee hoofdpersonen niet werken. Verder zijn de special effects een beetje van Chronicles of Narnia-niveau. Leken kunnen het beter verkroppen dan liefhebbers denk ikzelf.

Toch heb ik me aardig vermaakt, en dat komt onder andere door het tempo, waardoor de aandacht niet verslapt. Het acteerwerk van Pattinson en Stewart was redelijk tot goed, Stewart kenden we natuurlijk al van haar geweldige acteerprestatie in Panic room, Pattinson liet zo nu en dan zijn talent doorschemeren in de Harry Potter-films, waarin hij de rol van Carlo vertolkte. Deze twee jonge talenten samen vormt een prima duo voor een spannende romance.

Degene die suspense en gore verwacht in Twilight, komt echter zeer bedrogen uit. Die is er namelijk niet tot nauwelijks. Iets wat de échte horrorfans afschrikt (figuurlijk). Spannend word het namelijk nergens.

De beschrijving verklapt alleen de laatste 20 minuten niet. Echt iets waar ik me nogal aan erger.

Een 3,5 ster lijkt mij op zijn plaats voor deze vampire-romance.

avatar van rep_robert

Ik vond de romance tussen Edward en Bella alles behalve vermakelijk, eerder ongeloofwaardig hoe makkelijk Bella voor hem valt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Inderdaad. Dat doen ze in The Vampire Diaries toch veel beter.

avatar van banger

banger

over het algemeen valt de film vrij goed me, hij is minder melig dan ik dacht. de opbouw is wel vrij goed, en ook de acteer prestaties vallen me.

alleen het concept van de vampiers vind ik een beetje storend (in alle andere films en verhalen kunnen vampieren niet tegen zonlicht)

ondanks dat heb ik me wel geamuseert, al is de film toch niet echt iets voor mij

een mooi verhaal, dat wel

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

banger schreef:

(in alle andere films en verhalen kunnen vampieren niet tegen zonlicht)

Ooit al eens de originele "Dracula" gelezen? Hij kan daar wel degelijk in het zonlicht wandelen, hoewel hij natuurlijk 's nachts op zijn machtigst blijft.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

rep_robert schreef:

Ach, ik vond ze wel heel erg bij elkaar passen. En tuurlijk hoort zoiets als een vampier een chick af te schrikken, maar Bella koos er in eerste instantie al voor om Edward flink af te zeiken na hun eerste ontmoeting. Dit gebeurde echter niet omdat Edward zich verontschuldigde.

Zegt in het begin al genoeg over hoe Bella inelkaar steekt, en zo ontdek je haar gevoelens voor Edward.

Bovendien was Edward vanaf het begin een aantrekkelijke en mysterieuze verschijning. Iets waar elke vrouw zo'n beetje voor valt.

Zo ongeloofwaardig was het niet.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Twilight was volgens velen echt geweldig, andere zeiden dat het een van de slechtste films die ze ooit gezien hadden was.. Ik heb hem ook gezien, en vond het best meevallen..

Opzicht leuk acteerwerk maar zoals al voor mij werd gezegd voelde ik niet echt een goede chemie tussen Kristen Stewart en Robert Pattinson. Beiden deden het dus wel aardig acteren. Pattinson kende ik nog van Harry Potter and The Goblet of Fire waar hij ook een leuke rol neerzette. Soms best wat leuke scenes hier en daar mooie settings en op het einde wordt het zelfs een beetje spannend.. Echter zaten er soms ook wat scenes in die ik wat minder interessant vond. De duistere sfeer is wel erg leuk hier.

Al met al is dit best een aardige film om eens gezien te hebben, niks speciaals maar wel een prima, leuke vermaak-film. 3,0*

4 sterren en dat alleen voor robert pattinson:D

maar over algemeen is het geen topfilm!

het is een romantische verhaal!

er gebeuren niet veel dingen in de film.

ik vond de muziek mooi, waardoor je beter in de sfeer komt.

actie is het zeker niet, het is inderdaad een chickflick;)

Nakkie13

Dat iemand met zo'n top10 een film als twilight een 4 geeft. Had eerlijk gezegd een top10 vol met high school musical verwacht.

Uitleg?

avatar van misterwhite

misterwhite

Niet iedereen met een goed gevoel voor film zal deze film afbreken hoor.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Nakkie13 schreef:

Uitleg?

Staat er toch, voor Robbert Pattinson, dus waarschijnlijk een zij die hem wel knap vindt ofzo en daarom gelijk 4* uitdeelt, fangirl gedrag dus. Of het is een fanboy, zou zomaar ook nog kunnen.

O ja, die zijn er ook

Krijgen geen hosti natuurlijk. Grapje.

Stephanovic schreef:

ja ik ben zeker fan van hem:D en ben een meisje!

soms zijn films die nergens naar toe leiden ook vermakelijk!

ik hem me vermaakt tijdens deze film!

het is niet een film waarbij je na moet denken,

het heeft geen diepgang, maar daarom hoef je ook niet perse 1 ster te geven...

rbn-93

Deze film was gewoon vreselijk. volgens mij moet je een vrouw zijn om deze film leuk te vinden.

Als ik zou stemmen zou ik m 1,5 tot 2 sterren geven, maar ik doe het niet. Het is het niet waard.

salimmilas schreef:

4 sterren en dat alleen voor robert pattinson:D

maar over algemeen is het geen topfilm!

het is een romantische verhaal!

er gebeuren niet veel dingen in de film.

ik vond de muziek mooi, waardoor je beter in de sfeer komt.

actie is het zeker niet, het is inderdaad een chickflick;)

De muziek was iid wel heel mooi!

Maar wat ik wilde vragen: Wist je dat die robert pattinson homo is? en nu je dit weet zou je dan anders tegen zijn film aan gaan kijken?

Kevin13

Yup. Pattinson is allergisch aan vagina's...

rbn-93 schreef:

De muziek was iid wel heel mooi!

oh nee hoor! blijf nog steeds genieten van hem:P

homo of hetero maakt me niet uit hoor:P haha

als het maar een mooi koppie heeft!

avatar van Betamax

Betamax

Prima film.

Goed verhaal, spanning en mooie muziek.

weer eens wat anders dan de standaard vampier-film.

avatar van Flipman

Flipman

Nou, ik heb 'm gekeken met m'n broer. En ik vond 'm heel erg niet boeiend.

Nee, sorry, deze film had eigenlijk helemaal niks. Heb je in Bella nog een beetje een hoofdpersoon bij wie je je aan kan sluiten, wordt ze compleet ongeloofwaardig als ze heel stoer verliefd blijft zijn op iemand die eigenlijk d'r strot wil fileren... Kom op!

En wat ook zo vreemd is; de meest enge mensen in Twilight vind ik nog niet eens de vampiers, maar die mensen met wie Bella omgaat op haar nieuwe school! Echt, freaky! Om aan te geven dat Bella helemaal niet zo raar is? Of dat Edward het levende -eigenlijk ondooie- voorbeeld is dat het allemaal nog gekker kan? Boeit niet, ze zijn gewoon eng!

Dan, een uurtje in de film, 't gaat allemaal goed, happy-go-lucky en dan, oh ja, antagonisten aan wie we nog maar nauwelijks zijn voorgesteld! Die hebben namelijk al een stuk of wat moorden gepleegd, een feit waar verder bitter weinig aandacht is geschonken. Bravo film, bravo! Weer een bestaansreden! Zomaar, uit het niets. En deze James heeft als enige connectie met de andere personages dat hij ook een vampier is, verder komt ie bijna compleet uit de lucht vallen. Ja OK, hij was eerder te zien aar dan nog. Toen op die scène met die boot kwam ie letterlijk ÉN figuurlijk uit de lucht vallen :-P. Maar als de twee groepen elkaar tegenkomen tijdens het honkballen en de tweede kolonie erachter komt dat Bella een mens is ziet dat er ZO STOM uit, zoals ze op en neer deinen en staan te hijgen en grommen e.d., damn! De film was al ongeloofwaardig genoeg!

Goed, krijgen we een achtervolging plus een gevecht tegen Edwards stalen wil, en wie zou dat nou gaan winnen? Gutteguttegut nog an toe! En omdat Edward het vreselijk vindt om met zo'n feeks als Bella eeuwig samen te zijn, besluit ie om haar NIET in een vampier te doen veranderen. Uh huh.

Visueel gezien kun je hier anno 2008 ook niet mee aan komen zetten. Vampiers of niet, als ze van die leuke trucjes uithaalden zoals heel ver springen en/of supersnel rennen, dan zaten er zulke ontiegelijk lelijke blur-effecten over die personages heen, gadver! En ook in het bos, als Edward en Bella 'belangrijke' gesprekken voeren, dan draait die camera zo irritant weg steeds, blijft nooit stilstaan! Hartstikke leuk dat je zo'n soepel statief hebt, cameraman, heel erg fijn. Maar gebruik hem dan alleen om te pannen en te tilten als het NODIG IS!!! Ik bedoel, is dit nou voor het dramatische effect of is het gewoon een dramatisch effect?

Tussen haakjes: dat laatste dus! Kreeg er haast koppijn van!

Onboeiende karakters, visueel vaak pijnlijk om naar te kijken, muziek die schommelde tussen enigszins oké en braakopwekkend, maar grotendeels vind ik 't geheel totaal onlogisch. Mijn ex wilde destijds zo graag dat ik Twilight zou zien omdat ze ons tweeën er zo in herkende. Dus... ik ben een glitterende, bloedzuigende stalker van meer dan honderd jaar oud?

Ik wist niet dat ze TOEN al zo'n hekel aan me had! Dankjewel, Ex!

Ik moet zeggen: minder erg dan ik me had voorgesteld maar nog altijd vind ik 't helemaal prut.

avatar van booyo

booyo

Wel grappig dat Twilight hier bijna een 7 krijgt en op imdb een magere 5,8.. Denk overigens niet dat ik me aan deze film ga wagen..

avatar van Flipman

Flipman

Goed idee, Booyo !

booyo schreef:

er zit een groot verschil tussen de rest van de werled en nederland hea. ik bedoel amerikanen...meer hoef ik niet te zeggen