132.149 gebruikers | 83.280 films | 30.161 regisseurs | 3.419.450 berichten | 4.771.565 stemmen

X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine (2009)
2238 stemmen | gemiddelde 3,41
mijn stem:
Actie / Sciencefiction
107 minuten

geregisseerd door Gavin Hood
met Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston

Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2011, 14:12 uur
De beelden zijn geweldig, maar t verhaal is veeel en veeeeeel te vlak. Te gehaaste emoties, hak op tak sprongen etc. En de kunstjes her en der, tsja, het zal wel.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 17:26 uur
wat was deze film slecht zeg.
heb het eigenlijk wel een beetje gehad met de x men reeks.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

X - Men Origins: Wolverine (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

X - Men Origins: Wolverine (€ 10,45)
gratis verzending

X - Men Origins: Wolverine (€ 13,49)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2011, 17:22 uur
Erg vette film, van Wolverine mogen er wel meer komen!! 8)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 21:23 uur
Goeie film .. zoals je van X-men verwacht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 7:23 uur
ILDIB schreef:

Klopt

Ik ben grote liefhebber geweest van de xFilms 1,2 en 3.
Deze film evenwel vond ik teleurstellend.
Om een voorbeeld te geven de super x daar was men wel de diamanten skin vergeten.
Ik denk ook dat doordat dit een prequel was en men terug in de tijd moest gaan, er een foute tijdsgeest leefde.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 22:04 uur
Na 'X-Men: First Class' mijn tweede X-Men film en zonder meer goed gelukt; het smaakt naar meer. Meer dan solide vermaak en ontspanning. Fabelachtige beelden, geweldige, imposante special effects en spectaculaire decors. Hugh Jackman, goed uitziend en door en door getraind, overtuigt als de ongetemde, wilde en eenzame (wolf) mutant Wolverine. En ook met de rest van de cast zit het snor.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 14:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Viel me nogal tegen. X-men 1, 2 en 3 heb ik allemaal gezien (in willekeurige volgorde) en het wordt hoog tijd voor een herziening, maar deze wilde ik eerst zien.
De allereerste scène sloeg de plank helaas al mis, ik vond het nogal lachwekkend. De opening titles-scène, waarin je de broertjes gezamenlijk in alle grote oorlogen ziet vechten, zag er daarentegen juist veelbelovend uit.

De relatie tussen twee broers is meestal interessant omdat broers toch vaak 'niet mét en niet zonder elkaar kunnen' en dat vind ik altijd een goed thema. In het verhaal zit best potentie, denk ik, maar het acteerwerk is niet altijd even jofel en soms rammelt het script. De chemie tussen Logan en de schooljuf was vooral in het begin ver te zoeken en hun gezamenlijke scènes waren soms nogal pijnlijk om naar te kijken. Gelukkig waren daar nog vele bijfiguren die het geheel wat boeiender maken en verwijzingen naar andere delen - die ik niet altijd begreep omdat het te lang geleden is dat ik ze gezien heb. Sommige actiescènes zagen er spectaculair uit, andere compleet nep, zoals dat stuk bijna aan het einde waar de ontsnapte mutanten richting de helikopter van Charles Xavier lopen. Helemaal geen groots spektakel, en toch ziet het er nep uit, hoe kan dat nou?

In de X-mentrilogie is Hugh Jackman me nooit negatief opgevallen, maar in deze film helaas wel. Over zijn acteerprestaties ben ik niet zo te spreken, en ik denk dat vooral daarom de film me nogal is tegengevallen. In de trilogie had je onder andere nog de fenomenale Ian McKellen als de véél interessantere Magneto, die de film naar een grotere hoogte liet stijgen. Wolverine moet het vooral van z'n bijfiguren hebben. Tot mijn verbazing speelde Will.I.Am mee (die is toch van The Black Eyed Peas?) en tot mijn grotere verbazing deed hij het helemaal niet slecht. Ook de andere mutanten vond ik boeiender (en beter geacteerd) dan Wolverine zelf, maar helaas is dit toch zijn film.

Nu eerst maar eens First Class kijken, waarvan ik veel verwacht omdat zowel James McAvoy als Michael Fassbender erin spelen. En dan de hele trilogie nog maar eens een keer, die zijn een tweede kijkbeurt wel waard. Wolverine niet, vrees ik.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 14:59 uur
vanmiddag weer eens gekeken. Ik blijf dit toch gewoon de beste in de reeks vinden. Vanavond maar eens First Class kijken want die heb ik nog niet gezien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 16:50 uur
Wederom herzien en blijf het een goede film vinden.
Ok special effects konden op sommige momenten beter maar de actie is super!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 19:12 uur
dit was toch de minste van de X-Men films. De film is redelijk wisselvallig, al bevat de film redelijk veel actie, maar minder verhaal. De film kon me wel niet altijd evenveel boeien en zakt af en toe wat in. De film gaat dus voornamelijk over Wolverine, maar 'k heb toch liever de gewone X-Men films, waar men toch iets meer verschillende personages introduceert.
Geef mij dan maar het recentere "First Class".