Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

359 stemmen | gemiddelde 1,97

Verenigde Staten / Hongkong
Actie /
Familie96 minuten
geregisseerd door
Stuart Gillardmet
Elias Koteas,
Paige Turco en
Stuart WilsonApril wil van haar vakantie genieten maar gaat eerst nog even met cadeau's langs bij Splinter, de rat, en de vier schildpadden. Tussen haar cadeaus zit ook een scepter met een eigenaardige inscriptie. Als ze deze voorleest verdwijnt ze naar het Japan anno 1303 en verschijnt er een prins uit die tijd in haar plaats bij de Turtles. Aan de Teenage Mutant Ninja Turtles de taak om April terug te halen en tegelijkertijd de prins naar zijn eigen tijd te sturen.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 maart 2008, 17:55 uurjeugdsentiment maar toch aardige missers met de vorige delen wat het absoluut niet aantrekkelijker maakt:
- splinter ziet er anders uit, de turtles hebben opeens stippen en de stemmen van Ralph en donotello zijn anders! erg jammer
2,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2008, 16:27 uurDe minste van alle 3.
De turtles waren ook anders(vlekken o.a. op hun hoofd) Ook andere stemmen precies(toch bij raphael)
Kan eigenlijk niet veel zeggen hier over, ok hier, en daar best leuk, maar echt geweldig zou ik het niet noemen.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2009, 14:12 uurStukken minder dan de vorige 2 delen. Te commercieel in mijn opinie. Het acteren is minder, de verhaallijn nog minder en hetzelfde geldt voor zaken als bijvoorbeeld de decors, de sfeer, de actiescènes etc… En hoewel ik niet heb zitten lachen, gieren en brullen, heb ik mij ook niet geïrriteerd aan deze prent. Dus zodoende deze score.
film88888 schreef:
Dit zal wel één van de duurste animatie films zijn die er zijn gemaakt volgens mij hoor.
Valt wel mee hoor. Iets meer dan $30.000.000, terwijl Ratatouille (ook uit 2007) zo'n $150.000.000 kostte.
5,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2009, 23:00 uurdit MAG echt niet in de flop 100 staan ? jezus ! Film kapot gekeken vroeger, allre turlesfilms trouwens, Nostalgie !
1,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2009, 17:57 uurkevinvd schreef:
Kom op man. Kijk die verschrikkelijke kostuums eens. Niet serieus te nemen, xD.
[permalink] geplaatst op 21 april 2009, 22:56 uurkevinvd schreef:
Voila, hij is er al weer uit. Dit is inderdaad verreweg de minste van de drie (voor zover ik me dit nog kan herinneren), maar een flopnotering verdient ie nu ook weer niet!
[permalink] geplaatst op 3 mei 2009, 10:21 uur2.5* voor het jeugd sentiment
maar ver uit de slechtst film van de 3 maar hij blijft wel okej
2,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2009, 13:11 uurZware tegenvaller in vergelijking met de eerste 2 delen.
1* voor het jeugdsentiment
1* voor de film zelf
3,5
[permalink] geplaatst op 24 juni 2009, 10:26 uurAncient Japan, 1393. Without a map. Without a clue. Without a pizza
Ik was vroeger echt verzot op de Turtles en heb dan ook de films een aantal keer gezien maar volgens mij was dit toch altijd mijn favoriet. Gisteren dan toch nog eens opgezet en me toch weer goed geamuseerd.
Het valt ten eerste al op hoeveel filmverwijzingen dit derde deel bevat. James Dean, Raphael die even Terminator nadoet, een korte verwijzing naar de westerns van Clint Eastwood, ... Had het niet verwacht om dit in een Turtles film terug te vinden. Het verhaal zelf over het tijdreizen is ook leuk, al zitten er wel een aantal onlogische zaken in maar ik had eerlijk gezegd ook niets anders verwacht.
Met personages is het ook wel dik in orde (de terugkeer van Casey!) maar ook de Turtles zelf en Splinter zien er goed uit. Verder wordt het feodale Japan ook nog mooi weergegeven en zijn de gevechten ook nog leuk om te zien. Met de humor zit het in dit derde ook wel goed, vooral weer door de leuke filmverwijzingen (It's Star Trek Time!)
De Turtles is pure nostalgie maar zelfs zonder dit kun je hier best nog goed van genieten. Het is dan ook onterecht dat de film hier zo'n lage score krijgt toebedeeld. Binnenkort toch nog eens achter de twee eerdere delen gaan.
1,0
[permalink] geplaatst op 18 juli 2009, 21:58 uurNa jaren heb ik de film vandaag nog eens gekeken. Eigenlijk gewoon omdat er samurai uit het oude Japan in de film zitten. Maar eerlijk is eerlijk, dit is toch gewoon erg slecht gemaakt. Misschien is het nog leuk voor de allerkleinsten, maar als je éénmaal wat ouder bent ga je toch op dingen letten die de film dan verpesten. Zoveel westerlingen in Japan en iedereen praat er Engels. Tja, ik weet hier mag ik me bij deze film eigenlijk niet aan storen. Maar dan nog is het niet veel waard. Ook de actiescenes lijken nergens op, dat kan veel beter gemaakt worden. Dat dit een film voor de jongere kijker is mag daar geen excuus voor zijn.
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 18:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa deel 1 en 2 wachtte alleen deel 3 nog!!
De film is kwalitatief minder dan de 1e twee, al kon ik er nog wel redelijk naar kijken.
Het idee voor het plot is leuk en veelbelovend. Al is het wat mij betreft wat minder uitgewerkt. Totaal ongeloofwaardig dat al die Japanners perfect Engels kunnen. Volgens mij praten ze beter Engels dan de gemiddelde Japanner tegenwoordig haha.
Ze hadden er naar mijn mening meer grappen uit kunnen halen als ze gewoon Japans praatten.
De Turtles zelf kwamen ook iets minder over bij mij. Heel veel licht, waardoor ze wat nepper overkwamen. Die sproeten of wat het ook was zag er ook minder uit.
Wel zit er iets meer humor in dit deel. Soms slaat het dood, soms is het gewoon leuk en zelfs hilarisch. " Look, It's Don King" whaha.
Dit is duidelijk het minste deel van de originele triologie. Al kon ik er vanwege jeugdsentiment nog wel redelijk naar kijken.
Rufio
[permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 20:34 uurfilm88888 schreef:
De minste van alle 3.
Vind ik ook. Maar toch blijft deze veel beter dan de 3d film van een tijdje geleden...
2,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 22:08 uurBeter dan z'n voorganger. Voor velen een slechte versie wat ik wel kan begrijpen. Dit staat volgens mij het verste van het originele verhaal. Maar het avontuur naar Japan is tenminste origineel. Ok, de film is evengoed niet sterk uitgewerkt en een topper zal het nooit worden. Maar ik heb er nog wel van genoten en als tiener/familiefilm is dit nog best wel goed.
[permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 23:04 uurNiet al te sterk, maar een flop100-notering is ook weer niet nodig.
0,5
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 19:46 uur4 letters: f-l-o-p
3,0
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 0:20 uurLang niet zo rampzalig als ik had verwacht. Het grootste probleem zit hem in het feit dat de kostuums van de Turtles en Splinter een stuk minder mooi en gedetailleerd waren omdat Jim Henson's Workshop er hier niets mee te maken had. Maakt dat de film echt veel erger? Niet veel.
Persoonlijk ben ik meer een fan van de groene helden in de grote stad, maar de situaties in een feodaal Japan werkten veel beter dan ik had verwacht. Wederom de typische Turtles humor met verwijzingen naar pop-culture (Clint Eastwood, Kurt Russel etc.), een paar gevechten (iets minder gechoreografeerd dan de voorgaande delen) en voornamelijk een hoop lichte lol. En ja, voor mij werkt het.
Toegegeven, Casey Jones had een ondankbare rol en het script was heel slecht, maar al met al heb ik me erg goed vermaakt.
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 15:24 uurJoeri_000 schreef:
Hier ben ik het mee eens. Dit is niet bevorderlijk voor de film. Toch blijft er wat jeugdsentiment meespelen. Waardoor de film toch nog wel een beetje te genieten valt. 2 Sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 12:46 uurHet minste van de drie. Zoals aangegeven door meerdere gebruikers dacht ik ook al aan het begin van de film dat er andere stemmen te horen zijn bij de turtles. Dat is echt een minpunt. Kon maar niet aan die rare stemmen wennen. De humor vond ik daardoor toch wat anders, waarschijnlijk doordat het gewoon anders klonk. Ik kreeg het idee dat er minder enthousiasme aanwezig was.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 22:36 uurOok weer een film, die eigenlijk heel slecht is maar omdat ik hem vroeger zo vaak heb gezien gewoon heerlijk is om terug te kijken! ik geef gewoon 3*
3,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 21:34 uurEen film die in de tijd toen ik nog een klein jongetje was veel herinneringen achterliet. Hij is minder dan de eerste twee films maar er zitten toch genoeg leuke scènes in.